کد خبر: 1451118
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۴
وحید آقاپور:

نهادهای فرهنگی و هنری حوزه دفاع مقدس مرجع واحد ندارند

گروه هنر: در ساختار فرهنگی و هنری حوزه جنگ و دفاع مقدس نهادهای مختلفی خود را متولی می‌دانند اما مشکل اینجاست که در حوزه نظارتی و حمایتی با مرجعی مشخص و واحد مواجه نیستیم و باید از لایه‌های گوناگون تصمیم‌گیری و نظارت بگذریم.

وحید آقاپور، بازیگر و کارگردان تئاتر، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: برنامه جامعی از سوی مسئولان و نهادهای انقلابی در سالی که جشنواره «تئاتر مقاومت» برگزار نمی‌شود، وجود ندارد و اصلاً پرسشی که مطرح است اینکه چرا باید شاهد برگزاری این جشنواره به شکل دوسالانه بود؟
وی ادامه داد: این توجیه که در فاصله میان دو جشنواره، باید براساس برنامه‌ریزی، به کار مطالعاتی و پژوهشی در زمینه تئاتر مقاومت پرداخت، غیرکارشناسی است؛ پژوهش مستلزم صرف هزینه و اختصاص بودجه است، وقتی بودجه‌ای در دست نیست که بتوان جشنواره «تئاتر مقاومت» را به شکل سالانه برگزار کرد، پس قاعدتاً بودجه‌ای هم نیست که بتوان صرف امر پژوهش کرد.
فعالیت پراکنده در حوزه تئاتر مقاومت، صرفاً برای پرکردن خلأ فرهنگی آن است
بازیگر نمایش دفاع مقدسی «ترن» تصریح کرد: برگزاری جشنواره «تئاتر مقاومت» به شکل یک سال در میان  تنها یک معنا می‌تواند داشته باشد و آن اینکه اساساً عرصه‌های مدیریت فرهنگ و هنر مقاومت فاقد چشم‌انداز روشن و واضحی برای آینده نزدیک و دور هستند، هدفگذاری در این زمینه مشخص نیست، کارهایی جسته و گریخته در حال برگزاری است صرفاً برای اینکه خلأ موجود فرهنگی و هنری با مضمون دفاع مقدس و مقاومت محسوس نباشد.
آقاپور در ادامه گفت: مشکل اساسی در زمینه تداوم رویدادهای تئاتری با موضوع مقاومت بودجه نیست، اگر همین حالا صحبت از برگزاری همایشی با موضوع انقلاب و دفاع مقدس به میان آید، بسیاری از همین نهادهای انقلابی که تا صحبت از هنر نمایش می‌شود پا پس می‌کشند، پا پیش گذاشته و حاضرند زیربار تأمین هزینه‌های برگزاری همایش نیز بروند چرا که برگزاری همایش، برد تبلیغاتی بیشتری نسبت به اجرای آثار نمایشی دارد و با پوشش خبری آنها، فعالیت نهادهای دست‌اندرکار در جامعه بیشتر به چشم می‌آید.
نهادهای فرهنگی و هنری حوزه جنگ و دفاع مقدس فاقد مرجعیت واحد هستند
وی تأکید کرد: در ساختار فرهنگی و هنری که به حوزه جنگ و دفاع مقدس مربوط می‌شود، بسیاری از واحدهای نظامی خود را نیز متولی می‌دانند و فعالیت‌هایی همچون تولید نمایش را در رأس امور فرهنگی و هنری خود قرار می‌دهند اما مشکل اینجاست که اگر از نظر نظارتی و حمایتی باید به آنها رجوع شود، با مرجعی مشخص و واحد مواجه نیستیم و باید از لایه‌ها و فیلترهای گوناگون تصمیم‌گیری و نظارت بگذریم که من در کار اخیرم که در حوزه دفاع مقدس اکنون روی صحنه است، با چنین معضلی روبرو بودم.
آقاپور در ادامه در مورد نمایش «شن» که با موضوع دفاع مقدس آن را کارگردانی کرده و اکنون در حال اجراست، گفت: این نمایش کاری از کارگاه نمایشنامه‌نویسان باران است و با مجموعه‌ای از بازیگران این گروه آن را روی صحنه اجرا می‌کنم.
وی با اشاره به اینکه این نمایش در حقیقت ادای دینی به جانبازان اعصاب و روان است، گفت: موضوع این نمایش که اجرای آن از 21 شهریور آغاز شده است، در مورد دو دوست دوران دفاع مقدس است که پس از سالها در یک آسایشگاه جانبازان اعصاب و روان با یکدیگر روبرو می‌شوند.
آقاپور در پایان گفت: این نمایش تا اول مهر هر روز ساعت 18 در تالار استاد انتظامی خانه هنرمندان ایران به روی صحنه می‌رود و در صورت استقبال، احتمال تمدید آن وجود دارد.

captcha