کد خبر: 1451927
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۴

راه‌های ورود و خروج برکت به خانه‌هایمان را بشناسیم

گروه جامعه: کارشناس حوزه قرآن و حدیث با بیان اینکه برخی رفتارهای فردی و اجتماعی انسان‌ها سبب از بین رفتن برکت در زندگی آنان می‌شود به تبیین و معرفی این رفتارها پرداخت.

حجت‌الاسلام والمسلمین کمال عابدینی، کارشناس حوزه قرآن و حدیث در گفت‌و‌گو با خبرگزار بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با بیان اینکه برخی رفتارهای فردی و اجتماعی انسان‌ها سبب از بین رفتن برکت در زندگی آنان می‌شود به تبیین و معرفی این رفتارها پرداخت و عنوان کرد: دشنام دادن به دیگران برکت را از زندگی بیرون می‌برد به طوری که در روایات نیز آمده است که هر کس به برادر دینی خود دشنام دهد خداوند برکت را از روزی وی برمی‌دارد و وی را به حال خود وا می‌گذارد.

کم می‌فروشیم که چیزی برای خودمان بماند! اما نمی‌ماند ...

وی کم فروشی را عامل دیگری برای بی‌برکت شدن زندگی برشمرد و گفت: فرد کم فروش گمان می‌کند وقتی مال را در اندازه واقعی به خریدار نفروشد بخشی از آنرا برای خود نگه داشته است ولی غافل از آن است که خداوندی که روزی دهنده است، برکت را از روزی وی برمی‌دارد و آنان را مبتلا به قحطی و کاستی می‌کند.

حجت الاسلام عابدینی ندادن زکات را نیز عامل دیگری عنوان کرد و گفت: قطع رحم و ترک دیدار با آشنایان و اقوام به از بین رفتن برکت در زندگی می‌انجامد. صله رحم نیز صرفا به دید و بازدید محدود نمی‌شود بلکه باید در اثر این دیدارها خیری از ما به دیگران برسد.

این کارشناس قرآن و حدیث به چهار عاملی که پیامبر اکرم(ص) از آن یاد می‌کنند و می‌فرمایند این چهار چیز در خانه‌ای وارد نمی‌شوند مگر آنکه آن خانه را خراب و برکت را از آن دور کنند اشاره و عنوان کرد: خیانت، دزدی، شراب خوری و زنا از این جمله است.

قسم دروغ سرمایه را تباه می‌کند

حجت‌الاسلام عابدینی از قسم دروغ نام برد و گفت: امام علی(ع) به بازار وارد شدند و فرمودند ای بازرگانان از قسم دروغ بپرهیزید که سرمایه شما را تباه و برکت را از بین می‌برد.

وی در ادامه سخنان خود به عواملی که سبب افزایش برکت در زندگی می‌شود اشاره و عنوان کرد: این عوامل معنوی، بهداشتی، اقتصادی، عبادی و رفتاری هستند. در عوامل معنوی می‌توان به وجود با برکت پیامبر اکرم(ص) اشاره کرد که در سخن ایشان چنان بیان شده است که در دوران حیات و ممات ایشان برای افراد بشر برکت به همراه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی تلاوت قرآن را همراه با سرازیر شدن برکت دانست و گفت: در روایات نیز آمده است در خانه‌ای که قرآن تلاوت شود برکت زیاد می‌شود.

برای کسب خیر، خیرخواه باشیم

وی به عوامل رفتاری که سبب ورود برکت به زندگی می‌شود اشاره و عنوان کرد: برخی افراد همچون باران هستند که خداوند به آنان خیر می‌دهد و آنان نیز خیر خود را به مردم می‌رسانند ولی برخی نه خود از زندگی خیر می‌بینند و نه مردم در پناه آنان آسودگی دارند. سلام کردن آشکارا نیز همراهی فرشته‌ها را به دنبال دارد و خیر و برکت خانه را افزایش می‌دهد.

این استاد قرآن و حدیث بر طلب برکت از خداوند متعال نیز تأکید و تصریح کرد: همچنین در روایات نیز آمده است که حج عمره بدن‌ها را سالم، روزی را فراوان، ایمان را شایسته و هزینه‌های زندگی خانواده شما را تأمین می‌کند.

وی در ادامه به توصیه‌های بهداشتی که سبب افزایش خیر و برکت در زندگی می‌شود اشاره و عنوان کرد: امام علی(ع) می‌فرمایند هر کس می‌خواهد خیر خانه‌اش فراوان شود پیش از غذا خوردن، دست‌های خود را بشوید.

فرزند برکت است نه خرج اضافه

وی فرزند را عامل مهمی در فزونی برکت دانست و گفت: در صورتی که امروز نگاه مردم به این جریان تغییر پیدا کرده است و گمان می‌کنند اضافه شدن یک فرد به اعضای خانواده بر میزان خرج خانواده تأثیر منفی می‌گذارد و از پس تأمین هزینه‌های آن بر نمی‌آیند. 

captcha