به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در ابتدای این نشست که با موضوع بررسی راههای اعتلای دروس تفسیر حوزه علمیه خراسان برگزار شد، حجتالاسلام حسن عزیزی، دبیر ستاد تفسیر حوزه علمیه خراسان به ارایه گزارشی از نتیجه نظرسنجیهای دروس تفسیر مقطع خارج پرداخت.
وی گفت: تکراری بودن مطالب، پراکندهگویی و عدم دستهبندی مطالب، کثرت مباحث حاشیهای و فاصله گرفتن از بحث اصلی، کم بودن زمان درس، عدم مشارکت دادن شاگردان در مباحث، تعطیلی زیاد درس، کم بودن تعداد جلسات در هفته و... از جمله انتقادات مخاطبان دروس تفسیر تخصصی است.
وی در ادامه به بیان اهم پیشنهادات طلاب دروس تفسیر پرداخت و ابراز داشت: ایجاد مدرسه تفسیر و استفاده از بهترین اساتید تفسیر در این مدرسه با هدف تربیت محقق و استاد تفسیر، احداث کتابخانه تخصصی قرآنی، استفاده از تشویقهای شایسته به جای عنصر الزام در تفسیر مقطع خارج، واگذاری پروژههای قرآنی به طلاب تفسیر تخصصی با پرداخت حق الزحمه، برگزاری تفاسیر اخلاقی خوب در حوزه، کاربردی کردن مباحث تفسیری و برگزاری امتحانات تفسیر به صورت کتاب باز از جمله این پیشنهادات بوده است.
دبیر ستاد تفسیر حوزه علمیه خراسان، برگزاری دروس تفسیر قوی هر روزه (نه هفته ای یک روز) و جایگزینی این دروس به جای یکی از دروس خارج فقه یا اصول، برگزاری مباحث به صورت کارگاهی و دادن تکلیف به شاگردان و تشویقهای شایسته از طلابی که به طور منظم و فعال در مباحث شرکت میکنند را از دیگر پیشنهادات طلاب اعلام کرد.
در ادامه این نشست، اساتید تفسیر تخصصی، حضرات آیات و حجج اسلام آقایان علم الهدی، سیدان، مهدی مروارید، محمد مروارید، درایتی، نظافت، زمانی فرد و محمد حسن رستمی به بیان دیدگاههای خود در خصوص دروس تفسیر و راههای اعتلای این دروس پرداختند.
در پایان این نشست، این اساتید خواستار بازنگری موضوعات تفسیر مقطع خارج (که در حال برگزاری است)، در دستور کار قرار گرفتن راهاندازی مدرسه تخصصی تفسیر قرآن و کتابخانه تخصصی تفسیر برای طلاب شدند.
همچنین اعضای این جلسه که دیروز 30 شهریور برگزار شد، خواستار شدند تا نخبگان و علاقهمندان در دروس تفسیر تخصصی توسط اساتید مشخص و به ستاد معرفی شوند تا در صورت امکان برای ایشان برنامههای خاص تفسیری در نظر گرفته شود.