به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) در ابتدای این مراسم که دیروز دوم مهرماه برگزار شد، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، مرتضی نجفی قدسی، مدیر دارالقرآن علامه طباطبایی در سخنانی گفت: جلسات مجمع حافظان طلبه هر ماه با هدف هماهنگی بیشتر برنامههای قرآنی برگزار خواهد شد.
حمایت از فعالیتهای قرآنی طلاب
وی حمایت از طلاب را یکی از وظایف اصلی این دارالقرآن برشمرد و ادامه داد: تربیت حافظان قرآن به خصوص طلاب حافظ از افتخارات و برکات نظام اسلامی است.
وی با اشاره به حمایت مراجع تقلید از برنامههای این دارالقرآن و حضور آنان در بیشتر برنامهها عنوان کرد: تاکنون برنامههای تفسیری، کارگاههای آموزشی و ... در این دارالقرآن برگزار شده و این کلاسها باید تداوم یابد.
نجفی قدسی همچنین از تشکیل پرونده برای حافظان طلبه با همکاری حوزه علمیه خبر داد.
ایجاد نهضت قرآنی در حوزه
در ادامه علی مقنی، مسئول اداره قرآن و عترت معاونت تهذیب حوزههای علمیه در سخنانی با اشاره به تربیت ده میلیون حافظ قرآن که از سوی رهبر معظم انقلاب عنوان شد گفـت: حوزه علمیه تلاشهای زیادی در این زمینه داشته است تا منویات رهبری محقق شود.
مقنی از آیتالله مقتدایی خواست تا حمایت بیشتری از فعالیتهای قرآنی به عنوان دبیر شورای عالی حوزه داشته باشند و بیان کرد: تلاش میکنیم هر حافظ طلبه و آشنا به قرآن ده نفر را برای آموزش در اختیار داشته باشد تا نهضت قرآنی در حوزه ایجاد شود.
وی افزود: در شهرستانها با وجود افراد مستعد برای حفظ در میان طلاب، با کمبود استاد مواجه هستیم و کسانی که آمادگی اعزام دارند میتوانند اعلام کنند تا زمینه اعزام آنان به شهرستانها فراهم شود.
فضیلت حافظان قرآن
همچنین آیتالله مرتضی مقتدایی، دبیر شورای عالی حوزههای علمیه چهارشنبه شب دوم مهردر نخستین جلسه مجمع طلاب حافظ قرآن در سال جدید که در دارالقرآن علامه طباطبایی برگزار شد گفت: این دارالقرآن وابسته به علامه طباطبایی است که از بزرگترین شخصیتهای قرآنی، عرفانی و علمی و روحانی جهان اسلام بود.
وی افزود: ایشان به حدی متواضع بود که با این وزن بالای علمی و قرآنی در مقابل پای طلاب میایستادند و سزاوار بود که منزل ایشان که محل تدریسشان هم بوده است به چنین سامانی برسد.
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه گفت: طلاب حافظ قرآن کریم از دو جهت دارای فضیلت هستند؛ نخست اینکه در کسوت روحانیت و دوم اینکه حامل کلام خداوند متعال هستند.
وی با بیان اینکه دعوت عملی به اسلام بهترین نوع تبلیغ دین است و در این رابطه طلاب باید از این فرصت استفاده کنند تصریح کرد: توفیق حفظ قرآن یکی از برکات و نعمتهای الهی به شمار میرود و همه کسانی که نسبت به حفظ قرآن مبادرت میورزند باید سعی در استفاده از برکات و ثمرات این کار داشته باشند زیرا در روز قیامت این حافظان در حالی که همه ترسان و ناراحت هستند از سوی خداوند آرام میشوند که دیگر نه هراسان باشند و نه ترسان.
این استاد حوزه با اشاره به سالروز شهادت امام جواد(ع) گفت: امام رضا(ع) در هنگام تولد امام جواد بسیار خرسند بود و ایشان را اعظم البرکه دانستند.