سروش طاهری، بازیگر و کارگردان تئاتر، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: جشنوارههای تئاتری با دو هدف برگزار میشوند، یکی زمانی است که آثار نمایشی اجرای عمومی شدهاند و حال پس از اقبال عمومی در عرصه جشنواره به رقابت خواهند پرداخت و یا پس از شرکت برای بار نخست در جشنواره و رقابت با سایرین، برای اجرای عمومی در مقطعی از سال، مورد حمایت قرار میگیرند.
وی گفت: در مورد جشنواره «تئاتر مقاومت» وضعیت دوم صادق است یعنی آثار نمایشی عرضه شده به این جشنواره پیش از برگزاری آن، تجربه اجرای عموم نداشتهاند و در وهله اول برای رقابت در جشنواره است که تولید میشوند.
این بازیگر تئاتر تصریح کرد: اغلب آثار نمایشی حاضر در جشنواره «تئاتر مقاومت» از کیفیت خوب فنی و خلاقیت مناسب در امر تولید و کارگردانی برخوردارند و با توجه به وقت و هزینهای که برای تولید آنها صرف میشود، بیانصافی است که اجرای آنها محدود به چند اجرا در جشنواره شود و باید شرایط برای اجرای عمومی این آثار مهیا شود.
بازیگر نمایش «ابرهای بارانزا» ادامه داد: البته از سوی دبیرخانه جشنواره «تئاتر مقاومت» و انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس معمولاً در سالی که فاقد جشنواره «تئاتر مقاومت» هستیم معدود آثاری با حمایتی نسبتاً قابل قبول موفق به اجرای عمومی میشوند اما باید گفت که این اقدام براساس یک برنامهریزی مدون به انجام نمیرسد و مثلاً به مناسبت هفته دفاع مقدس که توقع میرود حجم اجرای نمایشی دفاع مقدسی بالا رود، شاهد این امر نیستیم.
وی تأکید کرد: به نظر من باید مسئولان شرایطی را فراهم آورند که خلأ ناشی از برگزار نشدن جشنواره «تئاتر مقاومت» در سال مابین وقوع دو جشنواره احساس نشود، نهادهای متولی میتوانند در طول سال با در اختیار گرفتن تنها یک سالن نمایشی، آثار منتخب جشنواره «تئاتر مقاومت» را متوالیاً روی صحنه ببرند.
طاهری در پایان گفت: به این شکل علاوه بر اینکه مانع از نگاه مناسبتی به تئاتر مقاومت میشویم، جریان تئاتر دفاع مقدس نیز رونق بیشتری گرفته و با مطرح شدن آثار در اینگونه نمایشی، حمایتهای بیشتر و روزافزونی در زمینه تولید تئاترهایی با مضمون انقلاب و دفاع مقدس صورت خواهد گرفت.