حجتالاسلام والمسلمین علی احمدی، کارشناس مرکز پاسخگویی به شبهات دینی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، با اشاره به تبیین مبانی صحیح تشیع در فضای مجازی، اظهار کرد: ما در موضوع شیعه و سنی باید نکاتی را مدنظر قرار دهیم که میتوان به حفظ وحدت میان شیعه و سنی و دفاع از تشیع در فضای مجازی اشاره کرد. ما باید ابتدا جوانان کشورمان و سپس جهان اسلام را به صورت صحیح با تفکر تشیع آشنا کنیم.
وی ادامه داد: اولین اقدامی که میتوان در تبیین تفکر تشیع در فضای مجازی برداشت و اختلافی هم در این زمینه ایجاد نمیشود، بالا بردن جایگاه اهل بیت(ع) در نگاه مخاطبان است چرا که مخاطبان شیعه و سنی روی شأن و جایگاه اهل بیت(ع) اتفاق نظر دارند و میتوان این جایگاه را به خوبی تبیین کرد.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: زمانی که جنبههای مثبت از اهل بیت(ع) را به کاربران معرفی کنیم، قطعا این تفکر به صورت ناخودآگاه با دیگر تفکرها سنجیده میشود، یعنی اگر بتوانیم عدالت امیرالمؤمنین(ع) را به خوبی تبیین کنیم یا منش و رفتار اهل بیت(ع) را به کاربران فضای مجازی شرح دهیم، قطعا مکتب تشیع برای همه کاربران معرفی خواهد شد.
اهل بیت(ع) و قرآن دو امانت الهی نزد شیعیان
وی بیان کرد: اهل بیت(ع) و قرآن دو ثقلی است که باید به آن چنگ بزنیم و در بالاترین مفهوم به دیگران ارائه دهیم، اگر به صورت تشکیلاتی بتوانیم این امر را محقق کنیم، حوزههای علمیه و کسانی که دراین فضا مشغول به فعالیت هستند، باید محتوای مختصری را آماده کنند و با این سیاستگذاریها همسو باشند.
حجتالاسلام احمدی اظهار کرد: باید مطالب در قالب عکس، متن و فیلم در اختیار کاربران قرار بگیرد تا ذائقه مخاطب را به این سمت سوق داده شود و جنبههای اخلاقی اهل بیت(ع) در میان کاربران تبیین شود.
وی بیان کرد: ما باید با تأکید بر فضائل اهل بیت و یادآوری آنها به وحدت میان اهل سنت و شیعه آسیبی وارد نکنیم و در کنار آن حق و حقیقت مکتب تشیع را در فضای مجازی معرفی کنیم.
این کارشناس فضای مجازی تصریح کرد: باید مفاهیم دینی و قرآنی را به صورت ملموس و در قالب کلمات و عبارات کوتاه بیان کرد و در اختیار کاربران قرار داد، اگر این امر به خوبی محقق شود، قطعا دیگران با شبهاتی وارد میدان نخواهند شد چراکه ما حق و حقیقت مکتب تشیع را عرضه کردهایم.
وی بیان کرد: مدتی پیش در گفتمانی با اهل تسن، بخشی از دعای کمیل را تفسیر کردم و زمانی که از او درخواست کردم تا او هم از روایات مکتبش، مطلبی را عرضه کند، دستش خالی بود و در نهایت اعتراف کرد که مکتب تشیع از غنیترین محتوا برخوردارند.
حجتالاسلام احمدی اظهار کرد: وقتی اهل شیعه از چنین محتوای غنی برخوردارند، باید توانایی ارائه آن را به بهترین شکل ممکن داشته باشند.
اهالی حوزه و دانشگاه متصدی اصلی هدایت کاربران
وی ادامه داد: متصدی اصلی هدایت کاربران در تبیین مطالب مکتب تشیع با نفوذ کلام قوی، حوزه و دانشگاه است و مسئولان فرهنگی مربوطه هم باید پشتیبانی اجرایی این مسأله را داشته باشند. همچنین ارگانهای مختلف هم به مثابه وظایفی که دارند باید وارد میدان شوند و قدمهایی بردارند.
این استاد حوزه و دانشگاه تصریح کرد: دانشپژوهان حوزه و دانشگاه باید به صورت فردی و گروهی و به لحاظ محتوا در این عرصهها فعالیت کنند که البته این فعالیتها تاکنون پاسخگوی نیاز موجود نبوده است و باید تلاش بیشتری در این زمینه صورت بگیرد.
وی بیان کرد: از آنجا که عزاداری امام حسین(ع) را در پیش رو داریم، یکی از مؤلفههای مهم در تفکر فرهنگ شیعی قیام امام حسین است. بنابراین بیان صحیح این قیام هم غنای بیشتری به هیئتها خواهد بخشید و اینکه فضای مجازی جهتگیری مناسبی داده میشود. به نظر میرسد مراکز علمی و دولتی متصدیان این کار هستند.