کد خبر: 1460364
تاریخ انتشار : ۲۳ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۸

آخرین خبر‌ها از مراسم تشییع و ختم استاد مولایی + زندگی‌نامه

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم تشییع پیکر استاد مولای جمعه، ۲۵ مهرماه، ساعت 8 از مقابل «صندوق اندوخته نیکان» به سمت قطعه دو بهشت‌ زهرا(س) برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم تشییع پیکر مرحوم استاد ابراهیم پورفرزیب(مولایی)، استاد‌الاساتید کشور، صبح روز جمعه، 25 مهرماه با حضور جمع کثیری از فعالان قرآنی کشور برگزار می‌شود.
بر همین اساس این مراسم از ساعت 8 صبح از مقابل «صندوق اندوخته نیکان» واقع در تهران، خیابان شریعتی، پائین‌تر از حسینیه ارشاد نبش همت به سمت بهشت زهرا(س) برگزار می‌شود.
پیکر استاد پورفرزیب براساس وصیت ایشان در آرامگاه خانوادگی واقع در قطعه دو بهشت زهرا(س) تهران آرام خواهد گرفت.

پیش از این برخی خبرگزاری‌ها از برگزاری این مراسم در روز پنج‌شنبه خبر داده بودند.
همچنین مراسم ختم اکبرالقراء روز یکشنبه، 27 مهرماه از ساعت 16 تا 17 در مسجد حجت‌ابن‌الحسن عسکری(عج) واقع در خیابان سهروردی برگزار می‌شود.
یادآور می‌شود، استاد مولایی روز گذشته، 22 مهرماه و پس از پشت سر گذاشتن یک دوره نسبتاً طولانی بیماری، دعوت حق را لبیک گفت.

آشنایی با اکبرالقراء

استاد ابراهیم پورفرزیب،(مولایی) در سال 1306 هجری شمسی در منطقه سنگلج تهران دیده به جهان گشود، دوران ابتدایی را در دبستان عنصری تهران و دوره متوسطه را در دبیرستان ایرانشهر خیابان سعدی تهران گذراند و در رشته ادبیات فارسی وارد دانشگاه تهران شد و در همین رشته هم فارغ التحصیل گردید.
نزدیکی دبیرستان با مسجد لاله‌زار تهران فرصت مناسبی را برای او ایجاد کرد تا از محضر مرحوم آیت‌الله حاج شیخ محمد میرحجازی معروف به «عرب» بهره‌مند شود و بعد از ادای فریضه ظهر و عصر در جلسات قرآن وی شرکت کند.
وی در فاصله همین سالها در جلسات صبح‌های جمعه استاد احمد نصرالله مازندرانی شرکت کرد و تحت تعلیم‌های سختگیرانه وی به مراتبی از پختگی در علوم و فنون قرآنی رسید.
استاد مولایی، سال‌های دانشجویی را در رشته ادبیات دانشگاه تهران سپری کرد و با آن که ازدواج کرده بود و با مشکلات مالی هم دست و پنجه نرم می‌کرد اما حاضر به پذیرش شغل دولتی و تدریس رسمی به عنوان معلم نشد و به همین دلیل به بازار رفت و به قول خودش «میرزا» شد.

وی به دعوت هیئت‌های سنگلجی از سال 1327 به اداره جلسات ایشان نیز پرداخت. همچنین استاد در شب‌های دوشنبه در مسجد اکباتان جلسه‌ای داشت، همچنین صبح‌های جمعه در مسجد حجت ابن الحسن(عج) میدان سهروردی حضور داشتند. جلسات ایشان در ماه رمضان هم در مسجد شیخ فضل الله نوری پشت پارک شهر برقرار می‌شد که نصف این جلسه مربوط به قرائت حفص و بقیه جلسه مربوط به قرائت‌های دیگر بود.
لازم به ذکر است که بسیاری از قاریانی که دارای رتبه بین‌المللی هستند با اذعان خودشان در مقطعی شاگردی ایشان را کرده‌اند که از آن میان می‌توان به اساتید شهریار پرهیزکار، سیدعباس میرداماد، محمدحسین سبزعلی، عباس امام‌جمعه، حسن رضائیان، محسن بادپا و هادی فروزان و تعداد کثیری از قراء بین‌المللی اشاره کرد.
ایشان برای رفع اشتباه شاگردان و آگاهی درست آنها از اختلاف شیوه قرائت، اقدام به تألیف کتابی به نام «تهذیب القرائه» در دو جلد کرد که این کتاب همچنان مورد استفاده قاریان قرار می‌گیرد.
استاد در این کتاب اختلاف قرائات را جدول‌بندی کرده تا به آسانی مورد استفاده قرار گیرد. همچنین وی به خواست دانشگاه تهران کتاب «تجوید جامع» را نوشت که انتشارات سمت آن را چندین بار تجدید چاپ کرده است.
جلد اول این کتاب به قرائت عاصم نوشته شده است، عاصم عبارت است از حفص و شعبه که برخی حتی قرائت شعبه را بر حفص اتقن می‌دانند، همچنین استاد به تدریج درباره قرائت‌های دیگر مثل «نافع و ابوعمر و یعقوب» نیز نوشته و جلد چهارم این مجموعه به قرائت «عاصم و حمزه و کسایی و خلف» اختصاص دارد.

وی در سال‌های دهه 50 «صندوق اندوخته نیکان» را با مبلغ 100 هزار تومان قرضی راه‌اندازی کرد و به برکت رفع نیاز مستمندان و محتاجان هم اکنون به مبلغ زیادی تبدیل شده است.

سعید
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۲۳ - ۱۰:۴۹
0
0
رحمت الله علیه و حشره الله مع النبیین والصدیقین والشهداء والصالحین.
محمد حسین صباغ
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۲۳ - ۱۷:۰۲
0
0
الاان اولیاالله لاخوف علیهم و لاهم یحزنون.
مراتب عرض تسلیت خود و همه قاریان و اساتید یزد را بع جامعه پر نور قرانی کشور خصوصا خانواده محترمشان ابراز داشته و برای ان استاد فقید علو درجات را از خداوند متعال خواهانم.روحش شاد
رضا تهرانی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۲۴ - ۱۱:۵۶
0
0
روحش شاد یادش گرامی باد
captcha