کد خبر: 1462067
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
معاون فرهنگی قوه قضائیه خبر داد:

برگزاری همایش «قانون و امر به معروف و نهی از منکر» در هفته آینده

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام والمسلمین صادقی با اعلام خبر برگزاری همایش «قانون و امر به معروف و نهی از منکر» گفت: این همایش طی روزهای ۴ و ۵ آبان برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست خبری حجت‌الاسلام والمسلمین هادی صادقی، معاون فرهنگی قوه قضائیه در آستانه برگزاری همایش ملی «قانون و امر به معروف و نهی از منکر» امروز، دوشنبه، 28 مهرماه در ساختمان مرکزی قوه قضائیه برگزار شد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در ابتدای این نشست با اشاره به برنامه‌های اخیر این معاونت گفت: در هفته گذشته همایشی با حضور رؤسای کل دادگستری‌های سراسر کشور و خانواده‌های آنها در مشهد برگزار شد.

وی  گفت: طی برگزاری این همایش 3 روزه، برنامه‌ها و مطالبی در حوزه مدیریت فرهنگی در دستگاه قضا، تعالی سازمانی و اخلاق حرفه‌ای و آشنایی با مسائل سیاسی و منطقه‌ای و در کنار اینها مسائلی مربوط به حوزه خانواده و نیز بحث‌هایی مربوط به پیوست فرهنگی در دستگاه قضایی مطرح شد.

صادقی همچنین به برگزاری مسابقات قرآن قوه قضائیه در سراسر کشور اشاره کرد و افزود: این مسابقات در سه مرحله پیش‌بینی شده بود که مرحله اول در سطح استانی برگزار شد؛ مرحله منطقه‌ای آن نیز طی روزهای گذشته در 5 منطقه پشت سر گذاشته شد.

وی ادامه داد: مرحله سراسری این مسابقات با حضور نفرات برتر مسابقات مقدماتی اواخر دی‌ماه سال جاری در تهران برگزار خواهد شد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در مورد ویژگی‌های این مسابقات گفت: در دوره گذشته مسابقات تنها با حضور آقایان برگزار شد اما در این دوره مسابقات در بخش بانوان نیز پیگیری شد. در حال برنامه‌ریزی برای حضور خانواده‌ها در این مسابقات در سال آینده هستیم.

وی در ادامه به برگزاری همایش «قانون و امر به معروف و نهی از منکر» پرداخت و گفت: از سال گذشته برگزاری این همایش در دستور کار معاونت فرهنگی قرار گرفت که بر اساس احساس نیازی بود که در این حوزه وجود داشت.

صادقی خاطرنشان کرد: در حوزه امر به معروف و نهی از منکر با برخوردهایی مواجه بودیم که با آمران به معروف و ناهیان از منکر صورت می‌گرفت که این برخوردها منجر به مسائلی می‌شد که مرتبط با قوه قضائیه بود و دادستان‌ها مدام با طرفینی مواجه می‌شدند که یک طرف آنها آمر به معروف و ناهی از منکر است و طرف دیگر فردی است که گاه رفتار نامناسب با آمر به معروف و ناهی از منکر داشته است.

وی تصریح کرد: سؤالی که در این میان برای ما مطرح شد این است که آیا در حوزه قضایی و تقنینی خلأ و کاستی داریم و آیا از تمام ظرفیت‌های قانونی موجود استفاده می‌شود یا بخشی از این ظرفیت‌ها مورد غفلت واقع شده و یا نیازهای قانونی همچنان وجود دارد؟

صادقی با بیان اینکه این همایش طی روزهای 4 و 5 آبان‌ماه برگزار می‌شود، گفت: این همایش همزمان با آغاز ماه محرم‌الحرام و هفته تکریم امر به معروف و نهی از منکر در تهران برگزار خواهد شد.

وی افزود: سعی شده است پیش از برگزاری همایش اصلی، 31 نشست استانی در نقاط مختلف کشور به منظور غنی‌سازی محتوای همایش برگزار شود؛ محتوای این نشست‌ها جمع‌بندی و در کمیسیون‌های مربوطه در حاشیه همایش بررسی خواهد شد.

معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: این ابتکار به منظور تبادل تجارب بین افرادی است که در صحنه عمل در مواجهه با مسئله امر به معروف و نهی از منکر حضوری عینی دارند تا بتوانیم برای رفع مشکلات موجود چاره‌اندیشی کنیم.

وی گفت: در این همایش که با حضور رئیس قوه قضائیه و دادستان کل کشور برگزار خواهد شد، علاوه بر ارائه سخنرانی‌ها و مقالات، کمیسیون‌های چهارگانه محورهای همایش را مورد بررسی قرار خواهند داد.

صادقی در مورد هدف اصلی برگزاری این همایش اظهار کرد: این همایش ارتباط با حوزه کاری دستگاه قضائی در مورد امر به معروف و نهی از منکر خواهد داشت؛ یعنی اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر و حمایت قانونی از آمران به معروف و ناهیان منکر.

وی ادامه داد: پس از بررسی مسائل اگر نیاز باشد، کار پژوهشی انجام می‌شود تا بتوانیم در مسیر برطرف کردن نیازها و تقویت نقاط قوت‌ها قدم برداریم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در ارتباط با بررسی طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: ما نیاز به چنین قانونی داریم؛ ما در گذشته ستاد امر به معروف و نهی از منکر داشتیم که تاکنون فعالیت خود را ادامه داده است اما در جهت حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر و احیای این دو فریضه مهم نیاز به ستادی دارد که بین دستگاه‌های مختلف هماهنگی ایجاد کند، نه اینکه یک دستگاه اجرایی ـ عملیاتی باشد.

صادقی افزود: عده‌ای گفته‌اند ما نیازمند ایجاد وزارتخانه مستقل یا تشکیل سازمانی برای اجرای امر به معروف و نهی از منکر هستیم و عده‌ای این طرح را رد می‌کنند؛ اما به نظر می‌رسد در اجرای اصل هشتم قانون اساسی نمی‌توانیم اکتفا کنیم به ایجاد یک سازمان در قالب‌های مختلف و بگوییم مشکلات حوزه امر به معروف و نهی از منکر حل شود.

معاون فرهنگی قوه قضائیه گفت: با توجه به دامنه گسترده امر به معروف و نهی از منکر اجازه نمی‌دهد که این مسئله را تقلیل بدهیم به یک دستگاه خاص؛ در اجرای امر به معروف و نهی از منکر همه دستگاه‌ها و نهادها مسئولیت دارند؛ همه ساختارسازی‌هایی که در نظام جمهوری اسلامی انجام می‌شود نیز در راستای امر به معروف و نهی از منکر باشد. به این معنا که منجر به تسهیل جریان معروف‌ها و ممانعت منکرات باشد.

وی افزود: امر به معروف و نهی از منکر اصلی به اینگونه است که به صورت سازمان‌یافته جلوی فساد و تخلف را بگیریم نه اینکه در قالب برخورد و تذکر بخواهیم جلوگیری کنیم.

صادقی در مورد طرح مجلس نیز اظهار کرد: ما باید چنین قانونی داشته باشیم اما نه برای تمام مصادیق امر به معروف و نهی از منکر؛ این مسئله برای بخشی از کاری است که باید در مسئله امر به معروف و نهی از منکر انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: این قانون باید به سمتی برود که بتوانند برای جریان مردمی امر به معروف و نهی از منکر سامانه‌ای بسازند تا نظام بهتری داشته باشد که هم حمایت‌های قانونی و هم نظام‌یافتگی قانونی را داشته باشد و هم متدینینی که در این عرصه می‌خواهند به وظیفه خود عمل کنند بدانند چگونه باید عمل کنند.

معاون فرهنگی قوه قضائیه در مورد برخی اشکالات طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر گفت: دستگاه‌های اجرایی، فرهنگی و انتظامی در ستادی که ‌یش‌بینی شده حضور دارند اما تنها یک نماینده از قوه قضائیه در نظر گرفته شده است که این مسئله نقص پیش‌نویس طرح حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر است که امیدواریم در بررسی نمایندگان این مورد اصلاح شود.

صادقی گفت: استدلال ما است که هر دستگاهی که وظیفه‌ای نسبت به مسئله امر به معروف و نهی از منکر دارد، باید در این ستاد حضور داشته باشد؛ دادستانی، معاونت فرهنگی قوه قضائیه، معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه و سازمان بازرسی کل کشور هر یک در زمینه امر به معروف و نهی از منکر وظایف مجزایی دارند که به نظر می‌رسد حضور آنها در ستاد امری ضروری است.

معاون فرهنگی قوه قضائیه تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها یک نماینده از دستگاه قضائی کشور در این ستاد ذکر شده، این مسئله جفای به قوه قضائیه است؛ از سوی دیگر باعث تضعیف کار خواهد شد.

captcha