کد خبر: 1462395
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۵
رئیس جمهور در جمع نخبگان:

فرار مغزها خسارتی بزرگ برای ملت است/ نخبه‌پروری با فساد سازگار نیست

گروه سیاسی: دکتر روحانی به معضل فرار مغزها اشاره کرد و با بیان اینکه برخی می‌گویند فرار مغز اشکالی ندارد، گفت: مهاجرت افراد آن هم به شرط اینکه دو طرفه باشد اشکالی ندارد، اما فرار مغز، زوال استعداد و از بین رفتن فرصت‌ها، خسارتی بزرگ برای یک ملت است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی، صبح امروز، سه‌شنبه، 29 مهرماه، در هشتمین همایش ملی نخبگان جوان که در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، با بیان اینکه نخبگان برای همه امیدبخش و امیدآفرین هستند، اظهار کرد: هر ملتی برای رسیدن به قله‌های آرزو و رؤیاهای خود به وسیله نخبگان جوان می‌تواند امیدوار باشد؛ چرا که نخبگان ملت را در سطحی بالاتر به جهان معرفی می‌کنند.

وی افزود: ملت و سرزمین ایران نخبه‌پرور است؛ در هیچ سرزمینی اندیشمندانی همچون خوارزمی، ابوریحان بیرونی، سعدی، فردوسی، مولانا و صدها اندیشمند بزرگ دیگر یافت نمی‌شود؛ البته هوش و استعداد برتر به تنهایی ما را به نتیجه نمی‌رساند و باید توأم با جهاد، تلاش، از خودگذشتگی و شهامت باشد تا انسان را به سرمنزل مقصود برساند.

رئیس جمهور با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان خسارت شکست‌های مادی و معنوی را جبران کند، گفت: نخبگان باید بتوانند طرح خود را مطرح کرده و آن را به کرسی آزمایش بنشانند تا نخبگان در کنار استعداد خود تلاش و جهاد مستمر و شهامت برای خطرپذیری را به کارگیرند.

روحانی با تأکید بر اینکه ایران با تلاش و استعداد خود توانسته به پیش برود، خاطرنشان کرد: ایران طی 35 سال توانسته در برابر فشارها مقاومت کند و پیروز شود.

رئیس شورای عالی امنیت ملی افزود: این سؤال مطرح است که آیا ما در مذاکرات هسته‌ای پیروز می‌شویم یا خیر؛ پاسخ این است که ما پیروز هستیم؛ چرا که نمایندگان ملت در برابر 6 قدرت بزرگ نشسته‌اند،‌ استدلال می‌کنند و قدرت چانه‌زنی دارند و همین امر به معنای پیروزی است.

رئیس جمهور با بیان اینکه اگر جهاد، تلاش، اعتماد به نفس و خودباوری در کنار ما باشد در همه عرصه ها پیروز می شویم، گفت: همه چیز از خودباوری، حس ایثار و فداکاری آغاز می‌شود؛ تنها علم دوستی کافی نیست، بلکه ما نیاز به میهمان‌دوستی، انسان‌دوستی و اخلاق‌گرایی داریم.

دکتر روحانی با تأکید بر اینکه نخبگی تنها درعلوم تجربی نیست، اظهار کرد: در بخش مدیریت، هنر، فرهنگ، ادب و ورزش و مسائل اجتماعی نیز ما نخبگان بزرگی داشته و داریم؛ ما مسیری را آغاز کرده‌ایم که برای طی آن همان قدر که علوم تجربی باید به ما کمک کند علوم انسانی نیز باید نقش داشته باشد.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت توسعه همه جانبه گفت: اگر اهداف و آرمان‌ها برای یک ملت دچار ابهام باشد و در مسائل اجتماعی و فرهنگی نتوانیم توسعه پیدا کنیم، نمی‌توانیم به هدف برسیم؛ علم، اخلاق، مادیت، معنویت، ‌مسائل اجتماعی و مسائل سیاسی و دیگر مسائل مورد نیاز یک جامعه باید در کنار هم مورد توجه قرار گیرد تا زندگی و معیشت بهتر توأم با اخلاق و معنویت در جامعه حاکم شود.

رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه به معضل فرار مغزها پرداخت و با بیان اینکه برخی می‌گویند فرار مغز اشکالی ندارد، گفت: مهاجرت افراد آن هم به شرط اینکه دو طرفه باشد اشکالی ندارد، اما فرار مغز، زوال استعداد و از بین رفتن فرصت‌ها، خسارت بزرگ برای یک ملت است.

رئیس‌ جمهور با اشاره به تعبیر یکی از مقامات آمریکایی در مورد مهاجران ایرانی به این کشور اظهار کرد: یکی از مسئولان آمریکایی عنوان کرده بود هر ملتی که به آمریکا آمده باری بر دوش دولت گذاشته جز مردم ایران که نه تنها باری بر دوش دولت نگذاشته‌اند، بلکه باری را از دوش ما برداشته‌اند؛ این شاید برای مردم آمریکا و حتی برای ما افتخار باشد که ایرانی هر کجا هست عزیز و سربلند و مورد احترام آن جامعه است اما از یک سو مایه تأسف است که دیگران این سرمایه‌های ملی را بدون هزینه از دست ما بگیرند.

رئیس جمهور با بیان اینکه عشق به میهن و فرهنگ و هویت ایرانی و اسلامی برای ما کارگشاست و راه را به ما نشان می‌دهد، گفت: باید از خود برای فرهنگ ملی و اسلامی‌مان و برای اعتلای کشور بگذریم وی همچنین گفت: ما امروز اولویت‌های زیادی داریم؛ خوشبختانه معاونت علمی و فناوری در اختیار دیگران نبود که هر روز تغییر کند و می‌تواند ثبات قدمی در این عرصه داشته باشیم اما متأسفانه در دانشگاه چنین شرایطی وجود ندارد.

دکتر روحانی افزود: یک بار وزیر علوم را معرفی کردیم که رأی اعتماد نیاورد که پذیرفتیم؛ فرد دیگری را معرفی کردیم که گفتند او را به مجلس معرفی نکنید که رأی نخواهد آورد و پذیرفتیم؛ سومین نفر را معرفی کردیم که رأی اعتماد گرفت و در کمتر از یک سال به قضاوت رسیدند که باید کنار برود.

رئیس جمهور با بیان اینکه برخی به وزیر گفته بودند دست به بورسیه‌ها نزند، گفت: کار ناقص وزیر قبلی توسط سرپرست وزارت علوم به زودی کامل خواهد شد و من امیدوارم تا پایان این هفته یا اوایل هفته آینده گزارش کامل موضوع بورسیه‌ها به اطلاع همه ملت ایران برسد.

وی یادآور شد: اینها هزینه‌هایی است که دولت باید در مسیر مبارزه با بدترین فساد بدهد و این امری طبیعی است.

رئیس جمهور با تأکید بر اینکه نخبه‌پروری با فساد سازگار نیست، اظهار کرد: همه اینهایی که در رابطه با بورسیه‌ها بررسی می‌کردیم یک جایی به یک آقا یا مسئولی نسبت یا انتصابی وجود داشت؛ کمتر فردی بود که انتصابش با اخلاق و بر اساس استعداد و کار و تلاش و کوشش باشد.

دکتر روحانی خاطرنشان کرد: دولت یازدهم نیز ممکن است مشکلی داشته باشد که اگر فساد و مشکلی داشت با کمال صراحت و بی‌دغدغه باید مقابله می‌کند. فساد چیزی نیست که در زمان محدودی از بین برود اما اگر بخواهیم قول بدهیم ممکن است شاخه‌های فساد را بزنیم؛ باید ناامید نباشیم و دست به دست هم بدهیم تا در یک جامعه سالم نهال نخبگی رشد پیدا کند و تبدیل به درخت تنومند شود تا جامعه از میوه آن استفاده کند.

رئیس جمهور با بیان اینکه فناوری، نخبگی و کار نخبگی میوه امن علم و اندیشه است، گفت: اندیشه میوه جامعه آزاد بدون فساد و جامعه تلاشگر است.

وی خاطرنشان کرد: برای رسیدن به هدف نهایی بار سنگینی بر دوش نخبگان است؛ همان قدر که نخبگی افتخار و غرور است، به همان میزان نیز باید احساس کنند بار سنگینی بر دوش دارند. بنابراین اگر مشکلات کشور ما حل نشود همه مسئولان کشور و در کنار آنها نخبگان مسئولیت بسیار سنگینی بر دوش دارند.

روحانی در مورد هدف نهایی ملت گفت: هدف نهایی ما افزایش قدرت ملی، ثروت ملی و منزلت است که باید مد نظر قرار گیرد؛ البته در قدرت علم، فرهنگ، ایمان و معنویت عوامل بزرگی هستند، همچنین برای رسیدن به ثروت نیز نیاز به اقتصاد دانش‌بنیان داریم.

وی افزود: منزلت نیز هم نیاز به علم دارد و هم نیاز به تدبیر دارد؛ باید منزلت ملت ایران در افکار عمومی جهان به همان اندازه‌ای باشد که قدر این ملت هموزن فرهنگ و تاریخ و ایثار و فداکاری این ملت باشد.

رئیس جمهور با تأکید بر ضرورت کشف نخبگان از سراسر کشور به ویژه روستاها گفت: مبادا حق روستائیان در نظر گرفته نشود و آنها از امکانات کشور محروم شوند؛ چرا که ما استعدادهای بسیار فراوانی در روستاها داریم.

وی تصریح کرد: در نخبگی هیچ فرق و تفاوتی بین اقوام و مذاهب نیست بنابراین باید زمینه را برای جذب و رشد همه نخبگان فراهم کنیم. نخبه‌ای که بخواهد در یک اتاق یا مؤسسه علمی یا پژوهشی و حتی در یک کشور محصور بماند ظلم است؛ ما باید آثار این نخگی را در همه کالاها حتی کالاهای فرهنگی مشاهده کنیم و ببینیم. روحانی اظهار کرد: بنیاد ملی نخبگان باید تلاش کند صدای نخبگان را به خوبی به گوش مسئولان برساند و اولویت‌ها و نیازهای کشور را چه از سوی دولت و چه از سوی بخش خصوصی به گوش نخبگان برساند.

هاشم سلطانی نژاد
|
-
|
۱۳۹۳/۰۷/۲۹ - ۱۵:۲۵
0
0
باسمه تعالی.اینجانب از سال 90 و با دریافت مدرک استادی حفظ مشمول استفاده از مزایای بنیاد نخبگان بوده ام اما با وجود پیگیریهای مکرر در دولت قبل و حاضر و با وجود عنوان نخست مسابقات بین المللی حفظ کل قرآن در ایران به بهانه اینکه قرار است آیین نامه تعییر کند هیج مزایایی نمی دهند. حال آنکه تا آیین نامه تعییر نکند باید بر اساس آیین نامه حاضر عمل شود. نکته دیگر اینکه میگویند بورس نخبگان به شما تعلق نمیگیرذ و حالا معلوم شده که چه افرادی نخبه بوده اند؟! امیدواریم همانطور که رییس جمهور محترم فرموده اند هرچه سریعتر مشکل نخبگان فرهنگی و بویژه قرآنی ها برطرف شود.از ایکنا هم توقع می رود منافع فعالان قرآنی بویژه امتیازات قانونی آنها را پی بگیرد و از حالت گزارشگر صرف خارج شود. تشکر
captcha