به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی معصومه ابتکار، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست عصر دیروز هشتم آبان ماه در جلسه شورای استانی فرهنگی و اجتماعی احیای دریاچه ارومیه که با حضور استانداران آذربایجان غربی و شرقی در ارومیه برگزار شد با اشاره به تلاش های انجام گرفته در حوزه فرهنگی و اجتماعی در تعدادی از مناطق حوضه آبریز دریاچه اظهار کرد: بانوان به عنوان اهرم اصلی خانواده در فرهنگسازی جوامع محلی با همکاری و حضور فعال خویش در سطح مناطق اولویتبندی شده برای احیای دریاچه ارومیه تلاش و فعالیتهای مثمرثمر انجام میدهند.
وی به تأثیر الگوی کشت و زراعت در استان بر احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و افزود: تغییر الگوی کشتکاری بنیادین و زمانبر است اما میتواند به الگوی کشاورزی در کشور تبدیل شود و هم اینک دستگاههای متولی و سازمانهای مردم نهاد در فرهنگسازی تغییر الگوی کشت و مسائل مرتبط با دریاچه ارومیه فعالیتهای اثربخش و فراتر از انتظار انجام دادهاند.
ابتکار افزود: موضوع احیا دریاچه ارومیه پروژهای پیچیده و برخوردار از ابعاد متعدد است اما با این حال باید محدودیت زمان در اجرای همه طرحها در نظر گرفته شود.
وی اظهار کرد: کاهش آب از چاههای پیرامون دریاچه ارومیه مستلزم توجه مسئولین را دارد و رهاسازی آب مازاد از پشت سدها و لایروبی انهار و رودخانهها به انضمام تلاش برای حفظ تالابها میتواند در شرایط کنونی برای دریاچه ارومیه مفید باشد.
ابتکار بیان کرد: تالابهای موجود در منطقه به عنوان ظرفیتهای بالقوه گردشگری طبیعی در هر دو استان آذربایجان غربی و شرقی به شمار میآیند بنابراین باید از این ظرفیت برای ایجاد اشتغال جایگزین برای بخش کشاورزی نیز بهره برد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، بخش کشاورزی در این منطقه را نیازمند فرهنگسازی اساسی در تغییر شیوههای آبیاری و کشت محصولات دانست و گفت: احیا دریاچه ارومیه بدون ایفای نقش مردم امکان پذیر نیست، امیدواریم در هفته پیش رو نیز مصوبات ستاد احیا دریاچه ارومیه نهایی بشود و اعتبارات ان در هیئت دولت تصویب شود.