کد خبر: 1466896
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱
روایت شیخ‎الاسلام از ۱۳ آبان ۵۸؛

حضور به عنوان مترجم در لانه جاسوسی و نحوه شناخت مهم‏‎ترین فرد بین گروگان‎ها

گروه سیاسی: حسین شیخ‎الاسلام یکی از افرادی است که ۱۳ آبان ۵۸ به عنوان مترجم در لانه جاسوسی آمریکا حضور داشته و خاطراتی از آن روز تاریخی را به یاد دارد.

حسین شیخ الاسلام، مشاور بین الملل رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به همزمانی 13 آبان با عاشورای حسینی گفت: عاشورا تأثیر و جایگاه بسزایی در انقلاب اسلامی دارد و همیشه به کمک انقلاب آمده است.
وی افزود: در مورد پیوند فرهنگ عاشورایی با انقلاب اسلامی این نکته جالب توجه است که 13 آبان سال 42 که روز دستگیری و تبعید امام (ره) ‌بود، همزمان با ایام عاشورای حسینی بود؛ 13 آبان 57 و 58 نیز در روزهای محرم قرار داشت و عاشورای این سه سال عاشورای پرشور و عجیبی بود.
شیخ‎الاسلام که یکی از شاهدان تسخیر لانه جاسوسی آمریکا در سال 58 بود، گفت: در این روز برخی افرادی که در مقابل لانه جاسوسی آمریکا به عزاداری پرداختند شهید شدند؛ به ویژه کسانی که نوحه‎سرایی کردند همه شهید شدند.
وی خاطرنشان کرد: حرکت، نظریه و رفتار امام خمینی(ره) عاشورایی بود که بارزترین قسمت این حرکت ظلم ستیزی ایشان محسوب می‎شد؛ این مسئله در موضوع تسخیر لانه جاسوسی نمود پیدا کرد برای همین امام از این مسئله برای به زانو در‌آوردن دشمن و ایستادگی و مقاومت در صحنه استفاده کردند.
شیخ‎الاسلام با بیان اینکه امسال 13 آبان مصادف با عاشورای حسینی شده است، گفت: با توجه به اینکه در این روزها موضوع مذاکره با آمریکا نیز مطرح است و حضور اقشار مختلف مردم در این روز بسیار معنادار است.
وی تصریح کرد:‌ این حضور نشان می دهد که ملت ایران همواره در پی احقاق حق خود است و در این مسیر تسلیم نمی‎شود و امروز نیز مذاکرات طرحی برای سازش نبوده و یک هماوردی با غرب است و تا حقوق ملت ایران به طور کامل احقاق شود.
شیخ‎الاسلام با اشاره به تعبیر امام راحل در مورد تسخیر لانه جاسوسی به عنوان انقلاب دوم گفت: این واقعه انقلاب دوم و بزرگ‎تر از انقلاب اول شد به خاطر اینکه صحنه انقلاب اسلامی، ایران بود، اما صحنه تسخیر لانه جاسوسی، بین‎المللی بود؛ انقلاب اسلامی شاه را بیرون راند، تسخیر لانه جاسوسی آمریکا و استکبار را بیرون راند.
وی در پایان در مورد خاطراتش از 13 آبان 58 گفت: آن روز من در خانه بودم که بچه ها به دنبال من آمدند. با توجه به اینکه من به زبان انگلیسی مسلط بودم،‌ آنها برای ترجمه سخنان گروگان‎ها من را تا لانه جاسوسی آمریکا همراهی کردند. اینکه دانشجویان با ورود به سفارت توانسته بودند خیلی زود به همه چیز مسلط شوند، نکته جالب توجهی بود. هر چند این حرکت کار جدید و نویی بود اما توانسته بودند به خوبی و خیلی زود به همه امور مسلط شوند و این کار ارزشمندی بود.
شیخ‎الاسلام افزود: وقتی من وارد سفارت شدم گروه‎های دانشجویی در حال سامان‎دهی امور بودند. در قسمت دیگری نیز در حال بازجویی از نماینده دستگاه سیا در ایران بودند و سؤال و جواب می‎کردند. با اینکه در آن روزهای اول گروگان‎ها همدیگر را معرفی نمی‎کردند و اطلاعات نمی‎دادند اما دانشجویان به خوبی فهمیده بودند که مهم‎ترین شخصیت در بین گروگان‎ها چه کسی است.

captcha