کد خبر: 1471223
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۷
آرین‌منش:

صداوسیما مراقب منافع ملی باشد/ «متوسط خوب»؛ نمره تولیدات سیاسی رسانه ملی!

گروه سیاسی: جواد آرین‌منش با اشاره به عمکرد رسانه ملی و راه پیش روی صدا و سیما گفت: کشور در حوزه سیاست داخلی و خارجی با مشکلات و چالش‌هایی روبروست که لازم است صدا و سیما با حساسیت آنها را دنبال کند تا منافع ملی کشور تأمین شود.

جواد آرین‌منش، عضو حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در مورد عملکرد رسانه ملی در دوره گذشته اظهار کرد: انتظاراتی که جامعه و مسئولان از صدا و سیما دارند بسیار فراتر از آن چیزی است که تاکنون این سازمان توانسته به منصه ظهور برساند.
وی افزود: اگرچه دوره پیشین، جزو مدیریت‌های نسبتاً طولانی بعد از انقلاب اسلامی بود و خدمات شایسته‌ای در زمینه گسترش کیفی و کمی برنامه‌ها و تولیدات شد، اما هرگز اهداف بلندی که برای این سازمان ترسیم شده بود و یا اهدافی که توسط خود رئیس سابق و همکارانشان در قالب افق رسانه تدوین شده بود، محقق نشد و بسیاری از آن ایده‌آل‌های مورد انتظار در این دوره 10 ساله تحقق پیدا نکرد، اگر چه کارهای خوبی انجام شد.

رسانه ملی در حوزه سیاسی گاه مرتکب اشتباه شد

آرین‌منش با اشاره به برنامه‌ها و تولیدات سیاسی صدا و سیما گفت: در زمینه سیاسی انتظار می‌رفت که در جهت ارتقای سطح آگاهی‌های سیاسی مردم و توسعه مردم‌سالاری بتواند تلاش‌های موفقی داشته باشد که تا حدودی در این زمینه اقداماتی داشته اما گاه مرتکب اشتباهاتی نیز شد اما من حیث‌المجموع عملکرد این دوره را می‌توان «متوسط خوب» ارزیابی کرد.
وی تصریح کرد: باید این نکته را بپذیریم که مدیریت صدا و سیما همواره با محدودیت منابع و اعتبارات برای طرح‌های بزرگ و تولیدات پرهزینه مواجه بوده است؛ به ویژه در سال‌های اخیر محدودیت منابع باعث شده بود که کیفیت کار صدا و سیما شدیداً لطمه و آسیب ببیند، به طوری که پخش آگهی‌های تبلیغاتی در این سال‌ها کل برنامه‌ها را متأثر کرده و آسیب‌های جدی به تولیدات رسانه ملی زده بود؛ فقط مانده بود که وسط پخش اذان آگهی‌های تبلیغاتی پخش شود!

این نماینده سابق مجلس ادامه داد: اینها جزو اشکالات است اما با توجه به حجم زیاد صدا و سیما با اهداف گسترده و مأموریت‌های فراوان و انتظارات زیادی که جامعه دارد، نیازمند نقد عالمانه و منصفانه است.

محدودیت‌های رسانه ملی باید مورد توجه قرار گیرد

وی در مورد انتقاداتی که طی سال‌های گذشته از صدا و سیما مبنی بر فاصله گرفتن این سازمان از رسالت خود گفت: هر کس که مسئول صدا و سیما شود در یک چاچوب مشخصی می‌تواند حرکت کند؛ اگر صدا و سیما بخواهد همه ملاحظات و محدودیت‌ها و نظرها و دیدگاه‌های گوناگونی که علما و مراجع دارند، را لحاظ کند با محدودیت‌هایی مواجه است؛ بنابراین نمی‌توان از رسانه ملی بیش از این انتظار داشت.
آرین‌منش خاطرنشان کرد: اگر در این رابطه وارد مباحث محتوایی بشویم، در بحث طرح دیدگاه‌های مختلف، برنامه‌هایی از صدا و سیما در قالب مناظره‌های سیاسی و گفت‌وگو تهیه شد تا دیدگاه‌های مختلف مطرح شود اما باید خط قرمزها و ملاحظاتی که برای صدا و سیما ترسیم شده را نیز در نظر گرفت.
وی با اشاره به مسیر پیش روی رسانه ملی نیز گفت: اولویت‌هایی که نظام و قوانین جمهوری اسلامی از صدا و سیما ترسیم کرده، باید ادامه یابد و انتظاراتی که رهبری در حوزه‌های مختلف از این سازمان دارند پیگیری شود؛ به عنوان مثال موضوعات اقتصاد مقاومتی، توسعه فرهنگی در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی، طرح مهندسی فرهنگی، طرح نقشه جامع علمی کشور، طرح تحول بنیادین نظام آموزش و پرورش و طرح‌های جامعی که از سوی نهادهای سیاست‌گذار ترسیم شده می‌تواند در دستور کار تولیدات صدا و سیما قرار گیرد.

رسانه ملی مراقب منافع ملی باشد

آرین‌منش ادامه داد: در حوزه اقتصادی مسئله اقتصاد مقاومتی و رسیدن به خودکفایی اقتصادی و خروج از بحران‌ها در حوزه اشتغال و تورم از جمله مواردی است که رسانه می‌تواند به آنها بپردازد.
وی همچنین اظهار کرد: در حوزه سیاسی نیز کشور با مشکلات و چالش‌های جدی هم در داخل و هم در عرصه بین‌الملل مواجه است؛ همچنین مسائل هسته‌ای کشور موضوعی است که باید با حساسیت دنبال شود و مراقب بود که منافع ملی کشور در این راستا تأمین شود.
آرین‌منش خاطرنشان کرد: این موضوعات نیاز به تولیدات رادیویی و تلویزیونی دارد تا جمهوری اسلامی را به اهداف مورد نظر خود برساند.

captcha