کد خبر: 1471780
تاریخ انتشار : ۱۹ آبان ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۶
دبیر شورای توسعه فرهنگ عمومی:

دینی بودن فعالیت رسانه‌‌ای مغفول مانده است/ ایکنا باید پیشگام نقد حوزه‌های قرآنی باشد

گروه جامعه: دبیر شورای توسعه فرهنگ عمومی کشور با حضور در غرفه ایکنا در نمایشگاه مطبوعات گفت: متأسفانه در فضای رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور به دینی بودن عملکرد و تولید محتوا توجهی نشده است.

حجت‌الاسلام سیدحسین شاه‌مرادی، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، ضمن بازدید از غرفه خبرگزاری ایکنا در بیستمین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات و خبرگزاری‌ها در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اظهار کرد: رسانه‌های دینی اگر با زبان رسانه آشنا شده و بتوانند با جوانان و نسل نو ارتباط برقرار کنند، می‌توانند موفق باشند.

موفقیت رسانه‌ دینی نیازمند دانش و ارتباط با نسل نو است
وی افزود: صرف دینی بودن و اسلامی بودن و ادعای نشریات دینی را به یدک کشیدن دلیل بر موفقیت نیست بلکه موفقیت در حوزه رسانه‌ها و مطبوعات دینی، نیازمند داشتن سواد رسانه‌ای است و اگر رسانه‌ها و مطبوعات دینی سواد رسانه‌ای داشته و بتوانند ارتباط خوبی با مخاطبان خود به ویژه با نسل جوان برقرار کنند، موفق می‌شوند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در ادامه گفت: رسانه‌ها و مطبوعات دینی باید زبان جوانان را بشناسند، زبان ارتباطات را بدانند و بدانند که چه چیزی تأثیرگذار است که اگر با این ادبیات پیش بروند، به اهداف خود رسیده و می‌توانند تأثیرگذاری خوبی داشته باشند.
وی ادامه داد: اگر رسانه‌ها و نشریات دینی نسبت به زبان جوانان و زبان ارتباطات و رسانه آگاه نباشند سایر نشریات و رسانه‌ها که دینی نیستند، گوی سبقت را می‌ربایند و دیگر جایی برای فعالیت رسانه‌های دینی باقی نمی‌ماند.

عملکرد خبرگزاری ایکنا رضایت‌بخش است
حجت‌الاسلام شاه‌مرادی درباره فضای رسانه‌ای کشور گفت: متأسفانه به این امر که فضای رسانه‌ای کشور یک فضای دینی و اسلامی باشد، توجهی نمی‌شود اما بنده به عنوان دبیر شورای فرهنگ عمومی در بین رسانه‌های کشور از خبرگزاری ایکنا راضی هستم و به نظرم این خبرگزاری در ایجاد فضای دینی در کشور و رسالت اصلی خود عملکرد خوبی داشته است.
وی اظهار کرد: خبرگزاری ایکنا از آنجا که قرآن یک کتاب آسمانی، زبان خدا و برترین کتاب است باید نوع ارتباط آن نیز با بالاترین ارتباطات تکنولوژی و مخاطب‌شناسی باشد که اگر اینطور شود در حقیقت می‌تواند یک نوع بازنشر قرآن را به زبان روز برای مخاطبان و به ویژه جوانان زنده کند. موفقیت خبرگزاری ایکنا موفقیت قرآن است.

خبرگزاری ایکنا پیش‌قراول فضای نقد در کشور باشد
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور درباره نقد و نقدپذیری در فضای رسانه‌ای و مطبوعاتی کشور به ویژه در حوزه دینی و قرآنی گفت: بحث نقد و نقدپذیری به قدری اهمیت دارد که به نظر می‌رسد خبرگزاری ایکنا که خبرگزاری تخصصی قرآنی است باید به ویژه در حوزه قرآنی و دینی پیش‌قراول فضای نقد باشد.
وی یادآور شد: اگر خبرگزاری ایکنا بتواند این بستر را باز کند و این صعه صدر را داشته باشد و اجازه دهد که دیگران بتوانند صادقانه نقد کنند دیگر دستگاه‌های فرهنگی نیز می‌توانند نقدپذیر باشند و فضای گفت‌وگو را بازتر کنند. اگر فضای گفت‌وگوی سالم در جامعه اسلامی باز شود همان فضایی را می‌خواهد که قران خواسته و ائمه اطهار(ع) نیز بارها به ما پیشنهاد کرده‌اند.
حجت‌الاسلام شاه‌مرادی عنوان کرد: هرچند که به هر حال گاهی اوقات بین مسئولان نقدپذیری کمتر دیده می‌شود اما خبرگزاری‌ها و مطبوعات کشور به ویژه خبرگزاری ایکنا باید تحمل برخی برخوردها را داشته باشد و پافشاری بیشتری نیز در موضوعات و نقدهای خود داشته باشد.
وی در ادامه افزود: بالاترین کسی که راجع به نقد و نقدپذیری در جامعه تذکر داده‌، رهبر معظم انقلاب بوده‌اند که البته نقد و نقدپذیری نیز به شرطی باید باشد که فضای آن سالم باشد. فضای نقد باید با هدف رشد و دلسوزی باشد نه از روی عقده‌گشایی و دعوا که اگر این چنین شود رو به جلو خواهیم بود اما اگر فضای عقده‌گشایی و مخالفت دسته‌ها و گروه‌ها با هم باشد، نقد نباشد بهتر است.

captcha