کد خبر: 1472330
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۲۹
معاون رئیس جمهور خبر داد:

تغییر آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان در حرکت از نخبه‌نوازی به سوی نخبه‌پروری

گروه دانشگاه: معاون فن‌آوری ریاست جمهوری در نشست صمیمانه دانشجویان و دانش‌آموختگان علوم انسانی، از تغییر اساسی آیین‌نامه‌های بنیاد ملی نخبگان و حرکت از نخبه‌نوازی به سوی نخبه‌پروری خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، نشست صمیمانه دانشجویان و دانش آموختگان علوم انسانی با معاون علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری عصر دیروز 20 آبان‌ماه در معاونت فن‌آوری ریاست جمهوری برگزار شد.
دکتر سورنا ستاری در این دیدار، ابتدا به اشکالی مهمی که در 100 سال اخیر وجود داشته، اشاره کرد و اقتصاد وابسته به نفت را مانعی برای پیشرفت و ایجاد احساس به تغییر دانست.
وی هم چنین اظهار کرد: تا زمانی‌که اقتصاد کشور به سمت دانش‌بنیان حرکت نکند، بنیاد نخبگان، یک بنیاد رفاهی باقی خواهد ماند.
وی در ادامه به ایجاد تغییراتی اساسی در آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های بنیاد نخبگان وعده داد که با ایجاد این تغییرات، رویکرد بنیاد از نخبه‌نوازی به نخبه‌پروری تغییر مسیر دهد.

بر اساس این گزارش، در ابتدای این دیدار که برخی از معاونین و مشاورین معاونت نیز حضور داشتند، جمعی از نخبگان علوم انسانی در رشته‌های مختلف به ارائه دیدگاه‌های خود پرداختند که اهمّ پیشنهادهای ایشان در این دیدار عبارت بود از این‌که  زمینه‌های لازم برای کارآفرینی و تجاری‌سازی در رشتۀ حقوق و همچنین پیشنهاد ایجاد موسسۀ خدمات حقوقی برای انجام امور آموزشی و پژوهشی و ایجاد کلینیک حقوقی برای مشاورۀ حقوقی به متقاضیان ایجاد شود و نخبگان در امور نخبگان و ساده‌سازی سامانۀ ثریا مشارکت داده شوند.

همچنین تفاوت و تمایز نهادن میان نخبه در علوم انسانی و علوم تجربی و فنی، استفاده نکردنِ گروه‌های دانشگاهی از نخبگان جوان و تسهیل و تمهید بنیاد برای ورود نخبگان به عرصۀ علم‌آموزی و پژوهش آکادمیک، کاهش سود وام مسکن نخبگان، افزایش میزان آن و همچنین تسهیل فرآیند دریافت چنین وام‌هایی و ضرورت تغییر رویکرد بنیاد نخبگان از نخبه‌نوازی به نخبه‌پروری از دیگر پیشنهادات نخبگان بود.

در بخش دیگری از این نشست،  توجه ویژه به علوم انسانی و اهمیت مطالعات میان‌رشته‌ای در دانشگاه‌ها، ضرورت تعامل بهتر و قوی‌تر بنیاد نخبگان با رسانه‌های عمومی و نهادینه‌سازی نخبگی در جامعه، ارائۀ طرح «فلسفه برای کودکان» با ریاست محترم بنیاد نخبگان و ضرورت تشکیل چنین جلساتی برای نزدیک‌تر شدن دیدگاه های مسئولین و نخبگان از دیگر مواردی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در پایان این دیدار، مسئولین بنیاد نخبگان ابراز امیدواری کردند تا با دریافت این پیشنهادها از ناحیۀ نخبگان، به ایجاد رویکردی مفید برای نخبه‌پروری در کشور دست یابند.

captcha