کد خبر: 1473932
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷:۰۳

درس‌نامه حفظ موضوعی قرآن و قرآن حکیم دانش‌آموزی رونمایی شد

گروه فعالیت‌های قرآنی: درس‌نامه حفظ موضوعی قرآن کریم «نورباران» و کتاب‌های ۱۴ جلدی مصباح‌الهدی و قرآن حکیم دانش‌آموزی با حضور مسئولان آموزش و پرورش رونمایی شد.

‌به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مراسم رونمایی از کتاب‌های قرآنی و دینی تازه‌ تألیف شده آموزش و پرورش امروز، 25 آبان همزمان با هفته کتاب با حضور علی‌اصغر فانی، وزیر آموزش و پرورش، حمیدرضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش، صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، زرافشان معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش، برزین ضرغامی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، چهاربند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران، محمدرضا مسیب‌زاده مدیرکل قرآن، عترت و نماز آموزش و پرورش در تالار فرهنگ برگزار شد.


حمید‌رضا کفاش، معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در ابتدای این مراسم با اشاره به برنامه‌های این وزارتخانه در جهت توسعه و ترویج فرهنگ کتابخوانی در جامعه، گفت: توسعه و تجهیز کتابخانه‌ پژوهش‌‌سراهای دانش‌آموزی از اقدامات ما در سال جاری بوده است که امسال 101 پژوهش‌سرای دانش‌آموزی راه‌اندازی شده است.
وی افزود: تجهیز کتابخانه‌های دانشگاه فرهنگیان توسط وزارت ارشاد، برگزاری سی‌و‌دومین جشنواره ادبی دانش‌آموزی و برگزاری سه دوره همایش تجلیل از دانش‌آموزان مؤلف و مترجم از دیگر برنامه‌های ما در جهت توسعه کتاب و کتابخوانی بوده است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: طراحی و اجرای طرح کتابخانه پستی روستایی توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، ساخت 19 هزار باب کتابخانه توسط سازمان نوسازی وزارت آموزش و پرورش از دیگر برنامه‌های ما به منظور توسعه کتاب و کتابخوانی بوده است.
وی با اشاره به مسابقات دانش‌آموزی مطالعه و تحقیق که امسال برگزار شد، گفت: امسال در مرحله منطقه‌ای این مسابقات 21 هزار 300 دانش آموز، در مرحله استانی چهار هزار و 260 دانش‌آموز و در مرحله کشوری نیز 852 دانش‌آموز در قالب گروه‌های سه نفری شرکت کرده‌اند.
کفاش ادامه داد: از 103 هزار و 772 مدرسه، 67 هزار و 500 مدرسه دارای کتابخانه هستند و بقیه مدارس، فاقد کتابخانه هستند که با همکاری معاونت فرهنگی وزارت ارشاد و ستاد هفته کتاب 50 درصد فعالیت‌ها برای راه‌اندازی و تجهیز کتابخانه‌های مدارس در شرف انجام است. 50 هزار نمایشگاه در 50 هزار مدرسه با 8 هزار عنوان کتاب راه اندازی شده است.


همچنین، صالحی معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: آنچه که دغدغه بزرگان علم و فرهنگ کشور است و رهبر معظم انقلاب نیز در حوزه کتاب تعلق خاطر ویژه‌ای به آن دارند بحث افزایش سرانه مطالعه و فرهنگ کتابخوانی و گسترش مطالعه کتاب خوب در جامعه است.
وی افزود: بخش مهمی از اهتمام وزارتخانه‌ها، موسسات و مجموعه‌های فرهنگی در دهه چهارم انقلاب اسلامی باید معطوف به چند امر مهم باشد که یکی از این مباحث ترویج کتابخوانی است.
صالحی ادامه داد: در بحث ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در جامعه سه مجموعه نقش اصلی را ایفا می‌کند و بار عظیمی بر دوش دارند که «خانواده»، «رسانه» و «مدرسه» این سه نهاد هستند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این میان نگاه خاص و ویژه‌ای دارد و همچنین آموزش و پرورش و مدرسه نیز ضلع مهم این اتفاق هستند.


وی با بیان اینکه دانش‌آموزان بیش از 12 سال از عمر خود را در مدرسه‌ها می‌گذرانند و 13 میلیون دانش‌آموز در مدارس تحصیل می‌کنند، گفت: از طریق دانش‌آموزان، خانواده‌ها نیز با مدرسه پیوند می‌خورند و مدرسه نهاد اساسی و عمده برای نهادینه‌سازی کتابخوانی است که می‌تواند سرانه مطالعه را در کشور بالا ببرد و فرهنگ مطالعه را ریشه‌دار کند تا در نتیجه لذت مطالعه پدید آید.

فقر لذت از مطالعه
معاون فرهنگی وزیر ارشاد عنوان کرد: در کشور ما بیش از آنکه فقر سرانه مطالعه داشته باشیم فقر عادت مطالعه و بیش از فقر عادت مطالعه نیز فقر لذت از مطالعه داریم که البته برای اینکه این فقرها به غنا تبدیل شوند آن هم برای ملتی که با کتاب پیوند دینی و تاریخی دارند باید اقدامات اساسی بین دو وزارتخانه آموزش و پرورش و ارشاد صورت گیرد.
وی در ادامه به امضای تفاهم‌نامه‌ای بین وزارت ارشاد و وزارت آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: این دو وزارتخانه باید در کنار هم این بحث را دنبال کنند. امیدواریم با کمک سرمایه اجتماعی آموزش و پرورش (فرهنگیان، معلمان و دانش‌آموزان) اتفاقات خوبی در این زمینه رخ دهد.


در این بخش از مراسم از کتاب‌های 14 جلدی مصباح‌الهدی (آشنایی با سبک زندگی ائمه اطهار(ع))، مجموعه نورباران (درس‌نامه حفظ موضوع قرآن کریم) و قرآن حکیم دانش‌آموزی با حضور وزیر آموزش و پرورش و مسئولان حاضر در مراسم رونمایی شد.
همچنین در بخش دیگری از این مراسم 25 فعال در عرصه کتاب و کتابخوانی و 10 دانش‌آموز فعال در این عرصه معرفی و تجلیل شدند که علی‌اکبر اشعری طراحی و مبدع «یاد یار مهربان»، چینی‌فروشان پیشکسوت عرصه کتاب کودک و نوجوان، محمدعلی سادات مولف دایره‌المعارف دانش‌گستر، محمد ناصری مجری طرح سامان‌بخشی منابع آموزشی، جبار رضایی طراح مسابقات مطالعه و تحقیق دانش‌آموزان، محمدعلی سرابی مدیر پروژه تولید قرآن دانش‌آموزی و...از جمله این افراد بودند.

captcha