کد خبر: 1476117
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۳

برندهایی که احترام نمی‌آورند/ تفاخر به ضعف شخصیت!

گروه جامعه: یک جامعه‌شناس دینی با بیان اینکه ابزار تولید کننده احترام در جامعه باید مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی باشد تصریح کرد: گاهی در جامعه تقوا به عنوان عامل برتری جای خود را به ثروت می‌دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد داوری، جامعه شناس دینی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به شیوع برندگرایی و توجه بیش از حد بخشی از مرم به خرید اجناس مارک دار با بالاترین قیمت حتی در شرایطی که برای تهیه مبلغ جنس مورد نظر باید تلاش زیادی کنند، اظهار کرد: گاهی برند معرف کیفیت کالا است اما این امر زمانی منفی جلوه می‌کند که صرف خرید یک جنس مارک دار به ارزش تبدیل شود.

ابزارهای تولید کننده احترام را بشناسیم

وی مورد احترام قرار گرفتن را یک نیاز فطری درون انسان‌ها دانست و گفت: آیه «انَّ أَکْرَمَکُمْ عِندَ اللَّهِ أَتْقَاکُمْ؛ در حقیقت ارجمندترین شما نزد خدا پرهیزگارترین شماست» راه را برای ما روشن کرده است اما گاهی دچار اشتباه می‌شویم و از امور پوچ و بی ارزش توقع ایجاد احترام برای خود داریم.

مردم درصدد انطباق‌اند

حجت‌الاسلام داوری به تغییر نگرش‌ها اشاره کرد و گفت: وقتی برخورداری از اموال دنیوی به یک ارزش در جامعه تبدیل شود مردم نیز درصدد منطبق کردن خود با این شرایط در جامعه هستند.

وی با بیان اینکه ابزار تولید کننده احترام در جامعه باید مبتنی بر سبک زندگی اسلامی ایرانی باشد، تصریح کرد: تعالیم دینی هر گونه تفاخر را نفی می‌کند. آلوده شدن به خرید اجناس و زینت‌آلات مارک‌دار گران قیمت در جایی که محلی از مصرف ندارد و یا لزومی برای پرداخت چنین هزینه بالایی وجود ندارد با سبک زندگی اسلامی منافات دارد.

تلاش برای شبیه شدن به ثروتمندان/ شیوع تجمل‌گرایی میان قشر ضعیف

وی مطرح شدن اشیا و اجناس زینتی و مارک دار منازل افراد را به عنوان ملاک سنجش شخصیت، محصول فعالیت اجتماع دانست و گفت: وقتی ثروت یک ارزش اجتماعی محسوب شود افراد سعی می‌کنند ثروتمند باشند و یا خود را در لایه‌هایی از زندگی شبیه ثروتمندان کنند بدین ترتیب تجمل گرایی میان اقشار ضعیف جامعه نیز رواج می‌یابد.

این جامعه شناس دینی ادامه داد: خرید جنس با کیفیت اصلا مغایرتی با تعالیم دینی ندارد بلکه اسلام نیز تأکید دارد با بالا رفتن درآمد خانواده باید معیارهای ایجاد راحتی در خانواده نیز افزایش یابد. اما این امر زمانی منفی قلمداد می‌شود که صرف هزینه بالا صرفا به خاطر مارک و شهرت یک جنس و محصول باشد.

ملاک‌های برتری را هدایت کنیم

عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه راهکار رفع این معضل را تقویت تقوا به عنوان ملاک برتری انسان‌ها نسبت به یکدیگر دانست و گفت: تا زمانی که افراد یک جامعه از ضعف شخصیت رنج ببرند و ملاک‌های گزینش آنان سطحی باشد این روال نیز ادامه دارد.

وی ایجاد این تغییر نگرش را نیازمند فعالیت رسانه‌ها و شخصیت‌های مطرح جامعه دانست و گفت: ثروت همان طور که در تعالیم دینی یک ارزش منفی نیست ارزش مثبت نیز به شمار نیامده است و این اصل باید مورد توجه مردم یک جامعه اسلامی باشد.

حسینی
|
-
|
۱۳۹۳/۰۹/۰۲ - ۰۹:۰۰
0
0
گاهی در جامعه تقوا به عنوان عامل برتری جای خود را به ثروت می‌دهد.

مطمئنین این گاهی ب همیشه تبدیل نشده؟
captcha