به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدعلی شاهچراغی، امامجمعه شهرری در مراسم افتتاحیه مسابقات قرآن اوقاف استان تهران که پیش از ظهر امروز، 2 آذرماه در تالار شیخ صدوق برگزار شد، گفت: رسول اکرم(ص) دو معجزه آورد که هر دو معجزه تا ابد جاودانه شدهاند. پیامبر اکرم(ص) به هر دو معجزه دعوت کرد و فرمود اگر میتوانید همانند آن را بیاورید که یکی از این معجزهها قرآن کریم و دیگری دعوت به پیروی از عترت بود.
وی افزود: 1400 سال از دعوت پیامبر اکرم(ص) میگذرد و هنوز کسی نتوانسته همانند قرآن بیاورد و تا قیامت کسی نمیتواند حتی یک آیه از قرآن را بیاورد. قرآن، دعوت علمی پیامبر و معجزه الهی است.
امام جمعه شهرری در ادامه گفت: امیرالمومنین(ع) نیز معجزه جاویدان پیامبر بود که تا قیامت هم کسی نمیتواند همانند حضرت علی(ع) تربیت کند.
وی ادامه داد: ما دو معجزه جاودان نبوی داریم که پیامبر برای این معجزهها از ما دو انتظار دارد؛ انتظار اول نسبت به قرآن و نحوه برخورد با قرآن است و انتظار دوم نیز نسبت به تربیت قرآنی است، تربیتی که در وجود حضرت امیرالمومنین(ع) دیده میشود.
شاهچراغی در این بخش از سخنان خود به بیان نکاتی پیرامون اهمیت قرآن و انس با قرآن پرداخت و افزود: اولین نکتهای که باید به آن توجه کنیم این است که به درگاه خداوند شاکر باشیم زیرا خداوند قرآن را به ما عطا کرده است و خواندن قرآن و حضور در مجالس قرآن با هیچ چیز قابل مقایسه نیست.
وی در ادامه گفت: نکته دوم اینکه قرآن شفای دردهاست؛ امروز بشر از افسردگی بیماریهای روحی و روانی رنج میبرد و این بیماران غافل از اینکه انس با قرآن دوای درد آنهاست به پزشکان مراجعه میکنند و نمیدانند که اگر با قرآن انس داشته باشند، معالجه میشوند.
امام جمعه شهرری اظهار کرد: نکته سوم که از اهمیت بالایی برخوردار است تلاوت قرآن است و باید قرآن را با ترتیل و با صوت زیبا تلاوت کنیم. خواندن قرآن با صوت زیبا بسیار اهمیت دارد.
وی افزود: انس با قرآن نکته مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد. ارتباط با قرآن به گونهای باشد که احساس کنیم تنها نیستیم و زمانی که قرآن را داریم همه چیز را داریم.
شاهچراغی ادامه داد: خواندن قرآن در خانهها نیز بسیار اهمیت دارد و باید با تلاوت قرآن در خانه فضای خانه را نورانی کنیم.
وی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه پیامبر جایزهها و امتیازات را براساس حفظ و دانستن قرآن میداد گفت: ما نیز باید برای حافظان و قاریان امتیاز ویژهای داشته باشیم و در حقیقت امتیازات افراد را براساس دانش قرآنی و انس با قرآن قرار دهیم.
وی افزود: حرمت قرآن این نیست که فقط احترام ظاهری برای قرآن قائل باشیم؛ هر چند احترام ظاهری قرآن هم از اهمیت بسزایی برخوردار است تا جایی که امام خمینی(ره) که در سخنان خود بر روی صندلی مینشستند زمانی که در جمع قرآنیان قرار میگرفتند در کنار آنها و بر روی زمین مینشستند و این نشانه اهمیتی بود که برای قرآن و قرآنیان قائل بودند.