کد خبر: 1563148
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۸۶ - ۱۲:۴۷
با تازه‌های نشر:

يك نويسنده: بازخوانی خطبه حضرت زهرا (س) ضروری است

گروه انديشه: خطبه حضرت زهرا (س)، آگاهی‌بخش، زيبا و دارای عبارات بی‌شمار قرآنی است كه به خوبی و در مواقع مناسب به كار رفته‌اند و بازخوانی، فهم و معرفی آن برای بازپروری مجدد اسلام ضروری است.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا)، كتاب «بررسی و تحليل قرآنی خطابه حضرت فاطمه (س)»، گزارشی تحقيقی از خطبه‌ی كوبنده و حقيقت طلبانه‌ی زهرای مرضيه (س) است كه سكوت سرد مردم مدينه را شكست و بيادشان آورد كه اسلام آورده‌اند ولی ايمان نياورده‌اند و قرآن را مهجور گذاشته‌اند. اين خطبه لبريز از عبارات قرآنی است كه بيان‌گر احاطه و علاقه قلبی و ايمانی و عاملانه آن بزرگوار به اسلام و معارف آن بوده است. كتاب حاضر بر آن است تا اين دو امر بزرگ را در آيينه يك‌ديگر ببيند و معرفی كند.
سرويس انديشه و علم خبرگزاری قرآنی ايران (ايكنا) گفت‌وگويی مفصل را با نويسنده كتاب حاضر انجام داده است كه نخستين بخش آن بدين شرح است.
«زهرا ديانی دردشتی» نويسنده كتاب حاضر فوق ليسانس رشته الهيات و معارف اسلامی با گرايش علوم قرآن و حديث و فارغ‌التحصيل دانشگاه آزاد اسلامی واحد كرج است. كتاب حاضر متن منتشرشده پايان‌نامه‌ی وی است كه با امتياز عالی دفاع شده است.
اين كتاب در نمايشگاه قرآن كريم در سال 1385 موفق به دريافت لوح تقدير شده است. راهنمايی، مشاوره و داوری اين پايان‌نامه را «مجيد معارف»، «حسن افتخارزاده» و «محمدعلی لسانی فشاركی» برعهده داشته‌اند.
«زهرا ديانی دردشتی» نويسنده كتاب در ابتدای سخن گفت: «تحصيلات اوليه‌ام، ليسانس زيست‌شناسی دانشگاه تربيت معلم بوده است و به مدت 25 سال نيز در بيمارستان‌های تهران به عنوان كارشناس آزمايشگاه كار كرده‌ام. حدود چهار سال نيز در "مكتب‌الزهرای كوی نصر" تهران كار كردم. همزمان به علوم دينی نيز اشتغال داشتم. پيش از بازنشستگی در امتحان كارشناسی ارشد رشته "علوم قرآن و حديث" شركت كردم و در سن 52 سالگی موفق به ورود به دانشگاه در سطح كارشناسی ارشد شدم.»
«ديانی دردشتی» منبع اصلی علاقه‌مندی خود به مباحث قرآنی را رويش رويايی صادقه دانست كه در سال 63 موجبات علاقه شديد وی را به «قرآن» و حضرت زهرا (س) فراهم آورده است.
وی از عدم شناخت اين حضرت در جامعه اسلامی، دلسوزانه گلايه كرده و گفت: «مردم ما حضرت زهرا را نمی‌شناسند و حتی در ايام فاطميه از ايشان، صرفا در مرثيه‌سرايی و نقل مصائب استفاده می‌كنند. مردم ما حتی از نقش اجتماعی و سياسی ايشان در تكوبن اسلام نيز ناآگاهند.»
نويسنده كتاب در بيان انگيزه‌های خود در پرداختن به قرآن كريم و خطبه‌ی حضرت فاطمه‌ی‌ زهرا (س)تصريح كرد: «من چون خود زن بودم، خواستم تا بعد فكری و معنوی اين بانو را معرفی كنم. ايشان احاطه كامل به موارد توحيدی، عقلانی، سياسی و اجتماعی داشته‌اند. اين معارف با خطابه‌های كوتاه و كوبنده، قوی و شعرگونه ايراد شده است.»
«ديانی دردشتی» اين خصايص را بيان‌گر معارف و فرهنگ بالای اهل بيت به‌خصوص فاطمه (س) دانست و افزود: «دغدغه ايشان برای حفظ ريشه‌های ناب اسلام و التزام نظری و عملی به اسلام حقيقی، مظلوميت‌ها، وفات و خاكسپاريش همه و همه هنوز پيام‌مندند و بيدارگر نسل‌ها.»
نويسنده كتاب «بررسی و تحليل قرآنی خطابه "حضرت فاطمه (س)" در مسجد مدينه» پيام اين بانوی بهشتی را بسيار مهم خواند و بازخوانی، فهم و معرفی وی را برای بازپروری مجدد اسلام ضروری دانست و گفت: نگارش اين اثر را مرهون عنايات خاصه معنوی هستم كه در طول تهيه اثر بارها به طور آشكارا به كمكم آمدند.
«ديانی دردشتی» كتاب‌هايی؛ چون اثر متعلق به «شهيد دستغيب» با عنوان «اسرار آفرينش» در مجموعه سخنرانی‌ها را به همراه كتاب «دكتر سيدجعفر شهيدی»، كتاب موفق «ابوعلم مصری» با عنوان «فاطمه‌ی زهرا سلام عليها» ترجمه‌ی «علی‌اكبر صادقی» و «كشتی پهلوگرفته» نوشته «سيدمهدی شجاعی» و «برترين بانوی جهان» اثر «ناصر مكارم شيرازی» را در خلق اثر خود مفيد و راهگشا دانست.
وی در تبيين روش نگارش كتاب خود گفت: «در اين اثر، به غير از ترجمه، شرح و توضيح كلمات به تبيين معنای خطبه نيز پرداخته شده است. روش جديد در نگارش اين اثر اين بوده است كه خطبه را موضوع‌بندی، تفسيم‌بندی و دسته‌بندی كرده‌ام و برای هرجمله و هر عبارت شماره‌ای قرار داده‌ام و سپس هر لغت را شرح داده‌ام. همچنين شواهد قرآنی الفاظ مهم را درج كرده‌ام تا همراه با خوانش خطبه تداعی آيات قرآن نيز صورت بگيرد و همچنان با آيات مقدس قرآن خطبه نيز به خوبی شرح داده شود.»
ادامه دارد ...
captcha