به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، در این نشست علمی کارکنان سفارت و دیگر ارگانهای جمهوری اسلامی ایران مستقر در شهر آتن، دانشجویان، ایرانیان مقیم و عاشقان ولایت و مسئولان انجمنهای فرهنگی شیعیان و انجمن مسلمانان یونان حضور داشتند.
محمد حسین مظفری، رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی خود با عنوان«خوارج قرن21، تهدیدی برای امت اسلامی» در ابتدا به عبارتی از شهید مطهری استناد کرد که میگوید: بعضی از مذاهب ممکن است از نظر شعار بمیرند ولی از نظر روح زنده هستند، کما اینکه بر عکس نیز ممکن است مسلکی از نظر شعار، زنده ولی از نظر روح به کلی مرده باشد و لذا ممکن است فرد یا افرادی از لحاظ شعار تابع و پیرو یک مذهب شمرده شوند و از نظر روح پیرو آن مذهب نباشند و به عکس ممکن است بعضی روحاً پیرو مذهبی باشند و حال آنکه شعارهای آن مذهب را نپذیرفتهاند. ممکن است مذهبی مرده باشد ولی روح آن مذهب در میان مردم دیگری که به حسب ظاهر پیرو آن مذهب نیستند بلکه خود را مخالف آن مذهب میدانند زنده باشد.
رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران افزود: در رسانههای گروهی و حتی همایشهای علمی القاء میشود که در جهان اسلام جنگ مذهبی بین شیعه و سنی درگرفته است و تلاش میشود منازعات خونین جهان اسلام را در سایه اختلافات مذهبی تحلیل کنند حال آنکه در واقع تمامی این مخاطرات و منازعات از گروهی از نظر سیاسی افراطی و از نظر فکری منحط ریشه گرفته است و این گروه اقلیتی ناچیز در جهان اسلام هستند که میخواهند با توسل به قوه قهریه و انفجار و بمب عقاید سلفی و منحط خود را بر تمامی مسلمانان اعم از سنی و شیعه تحمیل کنند.
مظفری تأکید کرد: به همین علت فرقی بین شیعه و سنی برای آنها نیست و به همان شیوهای که شیعیان را در مساجد پاکستان و عراق بیرحمانه به شهادت میرسانند، اهل سنت را در سوریه و سومالی و لیبی قتل عام میکنند. از این رو، اهمیت دارد که تأکید کنیم این درگیری بین شیعه و سنی نیست، بلکه کشتار بیرحمانه مسلمانان توسط یک اقلیت وهابی و منحط است که در واقع ظهور دوباره خوارج در میان مسلمانان در قرن بیست و یکم است.
بهنام بهروز، سفیر جمهوری اسلامی ایران در سخنانی گفت: غدیر، یکی از آموزههای وحدت آفرین بین تمام مسلمانان است. غدیر تنها یک آموزه شیعی نیست، بلکه تجلی بخش وحدت و برادری در میان مسلمانان است به همین علت، در اعمال عبادی مستحبی که در این عید اسلامی وارد شده است، تجدید پیمان اخوت و برادری در میان برادران مسلمان است.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در ادامه افزود: ایجاد عهد اخوت و پیمان برادری در سطح افراد مسلمان زمینه ساز وحدت در جامعه اسلامی است. چنانچه مسلمانان با تأسی به همین سنت مورد تأکید در روز غدیر با یکدیگر عهد اخوت و برادری را منعقد سازیم، دیگر شاهد این منازعات و درگیریها در بین امت اسلامی نخواهیم شد.
آنا استامو، سخنگوی انجمن مسلمانان یونان نیز گفت: افراط گرایی باعث لطمه فراوانی به وحدت جهان اسلام شده است و تروریستها با اقدامات خود چهره نورانی اسلام را خدیشهدار میکنند.
وی افزود: من معتقدم که همه مسلمانان امت واحدی هستند ولی متأسفانه منافع سیاسی و مالی قدرتهای بزرگ باعث ایجاد تفرقه و دامن زدن به افراطگرایی در جهان اسلام شده است. از این رو، اندیشمندان و صاحب نظران بایستی برای رفع این پدیده شوم که بر سرجهان اسلام سایه افکنده است، به وظایف خود عمل کنند. تروریستها و کسانی که به افراط گرایی دامن میزنند در خدمت منافع دیگران هستند و نه در فکر منافع جهان اسلام.
وی خاطرنشان کرد: من قبل از اینکه مسلمان شوم براین باور بودم که همه مسلمانان یکی هستند و تفرقهای بین آنان وجود ندارد، ولی متأسفانه گروههای تندرو با تحریک قدرتهای سلطهطلب به افراط گرایی روی آوردهاند و با این اقدامات به وحدت جهان اسلام لطمه سنگینی میزنند. وهابیت از این دسته تندرو و افراطی هستند که نه تنها به جهان اسلام نمیاندیشند، بلکه در جهت تأمین منافع دشمنان اسلام گام برمیدارند. از سویی، کشورهای غربی مدعی طرفداری از دمکراسی هستند، خود به پرورش افراط گرایان اشتغال دارند.
در پایان این هم اندیشی سعید رفعتی، معاون انجمن ایرانیان و دوستداران ایران، طاهر علیزاده، رئیس انجمن مهدیه افغانیها، حیدر عشیر، رئیس انجمن گلزار زینب(س) و فدا حسین، رئیس انجمن جعفریه پاکستانیها نیز ضمن تبریک عید سعید غدیر بر ضرورت وحدت جهان اسلام تأکید کردند.