به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم، سومين شماره پژوهشنامه «علوم و معارف قرآنی كريم» را با محوريت استعارههای مفهومی در قرآن از منظر زبانشناسی شناختی به قلم «حسين هوشنگی» و «محمود سيفی پرگو» منتشر كرد.
در سخن سردبير با عنوان عرصههای نوين قرآنپژوهی در تفسيرهای تخصصی ميان رشتهای، میخوانيم: «قرآن كريم تجلی بیكران علم الهی است كه در هر زمان جلوهای از آن برای بشريت روشن میشود. سيزده قرن نخست اسلام برخی حقايق قرآن را در تفاسير ترتيبی جلوهگر كرد و در قرن چهاردهم، تفاسير موضوعی قرآن اين وظيفه را بيشتر به دوش گرفت.»
بخشی از اين شماره به حيات از منظر قرآن و فلاسفه غرب و شرق میپردازد كه به قلم «لطفالله دژكام» و «محمد عباسزاده جهرمی» نگاشته شده است.
نقش علوم ادبی در فهم و تفسير آيات نيز بخش ديگری از اين كتاب است كه به نگاشتههای «علی نصيری» اختصاص دارد.
همچنين اين شماره به زبان قرآن عرف عام يا خاص نيز پرداخته است كه شامل بيانات «محمدعلی رضايی اصفهانی» است. بررسی مبانی تفسير تاريخی «التفسير الحديث» به قلم «محمدتقی دياری بيگدلی» و «عليرضا كوهی» بخش ديگری از اين شماره را شامل میشود.
«محمدعلی لسانی فشاركی» و «ابوذر پورمحمدی» نيز در اين شماره به بررسی مفهوم تفكر در قرآنی كريم پرداختهاند و «سهراب مروتی» و «فرحناز وحيدنيا» نيز موانع اصلاح الگوی مصرف از منظر قرآن و حديث را مورد بررسی قرار دادهاند.
پژوهشنامه «علوم و معارف قرآن كريم» به كوشش دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم و به بهای 20 هزار ريال منتشر شده است.