به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در ابتدای اين ديدار، ملكيان، با اشاره به راهاندازی رشته ايرانشناسی و شيعهشناسی اظهار اميدورای كرد در ارتباط با ايجاد كرسی زبان فارسی هم برنامهريزی شود.
وی در توضيح لزوم راهاندازی كرسی زبان فارسی گفت: اولاً تعداد زيادی فارسیزبان در كشور اتريش زندگی میكنند، ثانياً بخشی از كشورهای اسلامی مانند تاجيكستان، افغانستان، ايران، كردستان عراق، بخشی از ازبكستان و جمهوری آذربايجان، نيز فارسی صحبت میكنند.
ملكيان تأكيد كرد: تحقيق كامل در ارتباط با اسلام بدون آشنايی به زبان فارسی امكانپذير نيست.
همچنين لولكر، استاد دانشكده شرقشناسی دانشگاه وين، گفت: طی ديداری كه با «ويگلين»، رئيس گروه دانشكده خاورشناسی دانشگاه وين، داشتم، اين موضوع را با او در ميان گذاشتم و وی ضمن استقبال از اين پيشنهاد، گفت: بايد با آكادمی علوم اتريش كه سرپرستی انستيتو ايرانشناسی را برعهده دارد، گفتوگو كنم تا جهت اعزام 2 تا 3 استاد ايرانشناس و شيعهشناس و تأمين بودجه آن كمك كنند.
لوكر ادامه داد: جهت پيگيری اين موضوع با ويگلين گفتوگو خواهم داشت زيرا اعتقاد دارم كه رشته ايرانشناسی همچون رشتههای موجود ديگر مانند تركشناسی و عربشناسی برای دانشكده خاورشناسی دانشگاه وين بسيار ضروری است.
لازم به ذكر است با هماهنگی رايزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ايران در اتريش، استاد دانشكده شرقشناسی دانشگاه وين، به مدت 8 روز برای ديدار از باغهای ايرانی و گرفتن عكس از اين باغها جهت برگزاری نمايشگاهی در اين زمينه در نيمه اول ماه فروردين سال 2011 به كشورمان سفر خواهد كرد.