کد خبر: 2351387
تاریخ انتشار : ۰۱ تير ۱۳۹۱ - ۱۴:۲۴
بيست و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن

پناه‌‌بردن به قرآن؛ يگانه راه پايان‌‌دادن به جنگ‌ها و تحقق آرزوهای آزادی‌‌خواهان عالم

گروه انديشه: معاون اول رئيس جمهور پناه بردن به قرآن را تنها راه پايان دادن به جنگ‌ها و عاری شدن جهان از سلاح‌های كشتار جمعی برشمرد و اظهار كرد: قرآن می‌تواند راهنمای بشر به سمت صلح و آرامش باشد و آرزوهای ملل جهان به‌ويژه انقلابيون و آزادی‌‌خواهان عالم در سايه قرآن محقق می‌شود.

به گزارش خبرگزاری قرآنی ايران‌(ايكنا)، ششمين همايش بين‌المللی پژوهش‌های قرآنی، هم‌زمان با بيست‌ونهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم جمهوری اسلامی ايران، ظهر امروز پنج‌شنبه اول تيرماه، با حضور محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس جمهور، سيدمحمد حسينی، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام و المسلمين علی محمدی، نماينده ولی فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه، حجت‌الاسلام و المسلمين محمدعلی راغبی، رئيس دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم و با شركت جمع كثيری از پژوهشگران برتر قرآنی، در محل سالن همايش‌های بين‌المللی برج ميلاد تهران برگزار شد.
بنابر اين گزارش، در ابتدای اين مراسم، حجت‌الاسلام راغبی، رئيس دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم، ضمن تبريك حلول ماه مبارك شعبان به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری همايش بين‌المللی پژوهش‌های قرآنی، محورهای همايش و آماری از مقالات ارائه شده در آن پرداخت و اظهار كرد: در اين همايش، 550 مقاله از 17 كشور جهان ارائه شده بود كه از اين ميزان حدود 500 مقاله مربوط به داخل كشور و 50 مقاله نيز به كشورهای خارجی اختصاص داشت.
در ادامه اين مراسم چند تن از صاحبان مقالات داخلی و خارجی، به ارائه مقاله خود در حضور اعضای كميته علمی همايش بين‌المللی پژوهش‌های قرآنی يعنی مجيد معارف، محمدعلی لسانی فشاركی و حجج اسلام محمدعلی راغبی، سيدرضا مؤدب، محمدعلی رضايی اصفهانی و محمدتقی دياری بيدگلی پرداختند.
پس از ارائه مقالات حجت‌الاسلام محمدی، نماينده ولی فقيه و سرپرست سازمان اوقاف و امور خيريه ضمن تبريك حلول ماه مبارك شعبان، به ارائه گزارشی از چگونگی برگزاری بيست‌ونهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم جمهوری اسلامی ايران در دو رشته حفظ و قرائت و نيز برنامه‌های جنبی اين مسابقات از جمله همايش بين‌المللی پژوهش‌های قرآنی، همايش تجليل از بانوان قرآن‌پژوه، نمايشگاه محصولات قرآنی، آموزش تخصصی حفظ و قرائت برای جوانان و ... پرداخت.
در ادامه اين محمدرضا رحيمی، معاون اول رئيس جمهور به ارائه سخن پرداخت و ضمن تبريك حلول ماه شعبان المعظم، ماه پيامبر اسلام(ص) و ضرورت تلاش برای استفاده حداكثری از بركات اين ماه برای تقرب به درگاه ربوبی، از زحمات مسئولان و دست‌اندركاران برگزاری بيست‌ونهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم، سازمان اوقاف و امور خيريه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وتمام كسانی كه به نوعی در برگزاری اين مراسم سهم داشتند، قدردانی كرد.
وی اظهار كرد: خدمت به قرآن كريم توفيق بزرگی است كه نصيب اين عزيزان شده و قطعاً نزد صاحب قرآن مأجور هستند. پيامبر گرامی اسلام(ص) برای تبليغ اسلام رنج و مرارت بسيار كشيد و مشركان برای جلوگيری از نفوذ كلام الهی ايشان، از هيچ آزار و اذيتی بر او و يارانش دريغ نكردند، اما به اراده پروردگار عالم، اسلام پايه‌گذاری شد و قرآن بعد از حيات پربركت حضرت رسول(ص) همچنان جاويدان مانده و در طول تاريخ راه رسيدن به كمال را به جويندگان حقيقت نشان داده و نشان خواهد داد.
رحيمی ادامه داد: اين كتاب همواره در برابر هجوم انديشه‌های باطل سدّ محكمی بوده و سردمداران ظلم و جور هيچگاه نتوانسته‌اند و نخواهند توانست با وجود كلام الهی، در ميان مردمانشان آسوده حكومت كنند.
وی مهم‌ترين دليل پيروزی انقلاب اسلامی و استواری و تدوم اين نظام الهی را سرلوحه قرار دادن قرآن در رأس تمام امور دانست و عنوان كرد: تا زمانی كه كتاب خدا در كشور ما حكومت می‌كند، هيچ تهديدی نمی‌تواند به مملكت عزيز آسيبی برساند و امروز هم اقتدار جمهوری اسلامی در عالم به بركت قرآن كريم است.
معاون اول رئيس جمهور قرآن را كتاب هدايت انسان‌ها و شفای مومنان خواند و گفت: حفظ و تلاوت و نگاه كردن و گوش دادن به آيات نورانی قرآن موجب آرامش دل انسان می‌شود و آدمی را از هرگونه اضطراب، شك، دودلی و افسوس به دور نگه می‌ دارد، اما تنها قرائت ظاهری قرآن مورد توجه ذات احديت و رسول مكرم اسلام(ص) نيست و به مسلمانان سفارش شده است تا در آيات قرآن تدبر كنند و راه رستگاری را برگزينند.
وی در بخش ديگری از سخنان خود به گزيده‌ای از فرمايشات پيامبر اسلام(ص) و حضرت اميرالمؤمنين (خطبه 198 نهج‌البلاغه) در عظمت قرآن اشاره كرد و گفت: مسابقات بين‌المللی قرآن كريم بايد مقدمه‌ای برای تدبر و تأمل بيشتر در قرآن و به كاربردن آن در زندگی فردی و اجتماعی باشد و پيامبر عظيم‌الشأن اسلام(ص) خير و سعادت بشری را در سايه تمسك به قرآن می‌داند.
رحيمی در بخش ديگری از سخنان خود تنها راه پايان دادن به همه جنگ‌ها و نزاع و عاری شدن جهان از سلاح های كشتار جمعی، پناه بردن به قرآن كريم برشمرد و اظهار كرد: قرآن می‌تواند راهنمای بشر به سمت صلح و آرامش باشد و آرزوهای ملل جهان به‌ويژه انقلابيون و آزادی‌‌خواهان عالم در سايه قرآن محقق می‌شود.
وی در پايان سخنان خود اظهار اميدواری كرد كه مسلمانان جهان با توجه بيش از پيش به اين عامل وحدت‌بخش بتوانند از فرامين انسان‌ساز آن استفاده و زمينه را برای ظهور عصاره خلقت، امام عصر(عج) فراهم كنند.
در اين همايش از صاحبان مقالات برگزيده و شايسته تجليل شد و قرار است مقالات برتر در مراسم اختتاميه بيست و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم كه عصر فردا برگزار می‌شود، معرفی شوند.
رونمايی از كتاب مجموعه مقالات پنجمين دوره پيشين همايش بين‌المللی پژوهش‌های قرآنی (همايش پنجم) و تجليل از مقالات برگزيده و شايسته در حضور مسئولان از ديگر برنامه‌های اين مراسم بود و قرار است تا از صاحبان پنج مقاله برتر، فردا در مراسم اختتاميه بيست و نهمين دوره مسابقات بين‌المللی قرآن كريم تجليل به عمل آيد.
captcha