محمدعلی لسانیفشاركی، عضو مركز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا)، درباره كتاب «روش تحقيق موضوعی قرآن كريم» كه با همكاری يكی از استادان علوم قرآنی دانشگاه زنجان به رشته تحرير درآورده است، اظهار كرد: اين كتاب زمينه كاهش جهل مخاطبان را فراهم میآورد و از عمق فاجعه میكاهد.
وی در توضيح اين مطلب افزود: تحقيق و تدبر موضوعی در قرآن در اين كتاب، مترتب بر آموزش قرآن است و با مطالعه آن، ديگر لزومی وجود ندارد كه نگارندگان برای آموزش، قرآن را بنويسند و بخوانند.
به گفته اين محقق قرآنی، در اين كتاب روشی ارائه میشود كه همگان بتوانند با اعمال آن، درباره هر موضوعی با رويكرد قرآن كريم تحقيق كنند. مراحل و مقاطع در اين كتاب، مو به مو توضيح داده شده است و هر فردی میتواند در هر موضوعی، مستقل و بینياز به مفسر قرآن، به تحقيق در موضوعات مختلف علمی، اقتصادی، اجتماعی و ... بپردازد و نتايج مورد رضايتی را به دست آورد.
اين مدرس دانشگاه همچنين با تأكيد بر اينكه تاكنون خود قرآن را تعليم ندادهايم، بلكه ترجمه، روخوانی و علائم قرآن كريم را آموزش دادهايم، افزود: اين اقدام همانند آموزش زبان است. در روشی كه تاكنون به كار گرفته شده، علم قرآن منتقل نشده است.
وی در ادامه اين مطلب اظهار كرد: اگر علم قرآن منتقل شود، فرهنگ، فكر، منطق، تفسير و تبيين منتقل میشود.