کد خبر: 2584489
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۱:۱۶

انتقاد دبيركل جمعيت «الوفاق» از انتخاب بحرين به‌عنوان مقر دادگاه عربی حقوق بشر

گروه بين‌الملل: شيخ علی سلمان با انتقاد از تصميم اتحاديه عرب برای انتخاب بحرين به عنوان مقر دائمی دادگاه عربی حقوق بشر تأكيد كرد: اين اتحاديه در مرگ بالينی به سر می‌برد و با اجرای اين تصميم، مقر دادگاه حقوق بشر را در گورستان حقوق بشر(بحرين) قرار خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «صوت‌ المنامة»، شيخ علی سلمان، دبيركل جمعيت ملی اسلامی «الوفاق» بحرين در واكنش به تصميم اتحاديه عرب برای انتخاب بحرين به عنوان «مقر دائمی دادگاه عربی حقوق بشر» گفت: اتحاديه عرب چندين دهه است كه به مرگ بالينی دچار شده است و پس از آن مؤسسات مرده ديگری را متولد كرده كه آخرين آن «دادگاه عربی حقوق بشر» در بحرين بوده است.
شيخ علی سلمان در ادامه افزود: من خطاب به ناقضان عرب حقوق بشر اعلام می‌كنم كه مقر دادگاه عربی حقوق بشر در گورستان حقوق بشر(بحرين) خواهد بود.
دبيركل انجمن الوفاق تصريح كرد: يك سال پيش شورای حقوق بشر وابسته به سازمان ملل اعلام كرد كه بحرين در 167 مورد به نقض حقوق بشر دست زده است و توصيه‌هايی را برای بهبود اين وضعيت صادر كرد و از سوی ديگر كميته مستقل به رياست پرفسور بسيونی نيز دو سال پيش گزارشی منتشر كرد كه در آن 55 مورد نقض حقوق بشر توسط دولت بحرين ثبت شده بود.
وی خاطرنشان كرد: بزرگ‌ترين سازمان‌های حقوقی وضعيت در بحرين را «ظلم سياسی و عدالت پوشالی» توصيف كرده‌اند كه در آن حتی ساده‌ترين معيارهای دادگاه‌های عدالت‌محور رعايت نمی‌شود.
در همين راستا، سازمان «خبرنگاران بدون مرز» از اتحاديه عرب خواسته است كه در ازای تأسيس مقر دادگاه عربی حقوق بشر در بحرين، اين كشور را به آزادی زندانيان رأی و انديشه كه هنوز در بازداشت به سر می‌برند، ملزم كند.
از سوی ديگر گزارش پايگاه اطلاع‌رسانی «الوفاق» حاكی است، مخالفان رژيم آل‌خليفه انتخاب بحرين به عنوان مقر دائمی دادگاه حقوق بشر را مضحك‌ترين انتخاب با توجه به موارد فراوان نقض حقوق بشر در اين كشور توصيف كردند.
سيدجميل كاظم، سخنگوی مخالفان بحرين در واكنش به انتخاب بحرين به عنوان مقر دائمی دادگاه عربی حقوق بشر از سوی اتحاديه عرب گفت: به ملت‌های عربی به سبب انتخاب بحرين به عنوان مقر دائمی دادگاه حقوق بشر تسليت می گوييم.
وی افزود: هيچ كشور عربی صلاحيت ندارد كه مقر دادگاه عربی حقوق بشر در آن مستقر شود. كشورهايی مانند نروژ، فنلاند و سوئيس اين شايستگی را دارند كه ميزبان دادگاه‌های حقوقی شوند اما اعراب اين لياقت را ندارند.
احمد الحجيری، رئيس جمعيت حقوق بشر وابسته به مخالفان رژيم بحرين نيز بيان كرد: اين كه اتحاديه عرب بحرين را به عنوان مقر دائمی دادگاه حقوق بشر انتخاب كرده، شگفت‌آور است زيرا اين كشور از مهم‌ترين كشورهای ناقض حقوق بشر است.
وی افزود: هدف از اين اقدام بهبود وجهه رژيم‌های عربی و جنبه تبليغاتی دارد و گرنه اين دادگاه در قبال موارد نقض حقوق بشر درجهان عرب فعاليت خاصی نخواهد داشت.
يادآور می‌شود، اتحاديه عرب در جلسه يكشنبه گذشته، نهم شهريور، تصميم به انتخاب بحرين برای مقر دائمی دادگاه عربی حقوق بشر گرفت.
اين دادگاه در حالی قرار است، مقر دائمی آن در بحرين باشد كه نقض حقوق بشر در اين كشور به مسأله‌ای روزمره تبديل شده است و نظاميان اشغالگر سعودی كه دو سال قبل در پوشش نيروهای سپر الجزيره برای كمك به سركوب انقلاب مسالمت‌آميز بحرينی‌ها به اين كشور اعزام شدند، هنوز بحرين را ترك نكرده‌اند.
captcha