کد خبر: 2610953
تاریخ انتشار : ۰۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۷

سوءظن میان مسلمانان، حمایت استکبار جهانی؛ مهمترین عوامل ایجاد گروه‌های تکفیری

گروه حوزه‌های علمیه: در کمیسیون «جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی» کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری عنوان شد که سوءظن میان مسلمانان و حمایت استکبار جهانی از مهمترین عوامل ایجاد گروه‌های تکفیری است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، کمیسیون «جریان‌های تکفیری و پیامدهای سیاسی» عنوان یکی از چهار کمیسیونی بود که شب گذشته دوم آذر در مدرسه علمیه امام کاظم(ع) برگزار شد.

صلاح‌الدین السنوسی از علمای برجسته سودان در این کمیسیون با بیان اینکه آثار فعالیت‌های گروه‌های تکفیری در جامعه فراوان هستند گفت: اختلاف و سوء‌ظن در میان مسلمانان یکی از این نتایج منفی است.

وی ادامه داد: تکفیری‌ها خونریزی را مباح می‌دانند و حتی ناموس دیگران و مایملک آنها را برای خود حلال دانسته و به این واسطه به آنها حمله می‌کنند.

السنوسی با اشاره به تحریف‌هایی که در نصوص مختلف دینی و براساس هوای نفس ایجاد شده است گفت: همین امر زمینه‌ساز ظهور گروه‌های تکفیری هم شده است.

این استاد سودانی بیان کرد: تکفیری‌ها هر که را با آنها مخالف باشد تکفیر می‌کنند و پس از آن با حلال دانستن خونشان، دست به کشتارهای وسیع می‌زنند.

وی با خطرناک دانستن جریان تکفیری برای جهان اسلام عنوان داشت: هیچ مسلمانی حق ندارد با این چنین گروه‌هایی همکاری کند بلکه لازم است مقابله جدی با آنها داشته باشد.

فعالیت 57 شبکه ماهواره‌ای تکفیری

همچنین دکتر پورفرد، استاد دانشگاه در سخنانی بیان کرد: 57 شبکه ماهواره تکفیری و 350 وب سایت و وبلاگ متعلق به این گروه‌ها در حال حاضر مشغول فعالیت هستند.

دکتر پورفرد گفت: گروه‌های تکفیری استفاده گسترده از شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی برای گسترش نفوذ خود و عضوگیری دارند.

وی افزود: اهمیت شبکه‌های مجازی در جهان امروز آنقدر بالاست که همه اقشار را درگیر خود کرده است به طوری که در شبکه‌ای مانند فیسبوک، بیش از یک میلیون و هشتصد هزار لایک در دقیقه ثبت می‌شود.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه یک میلیون و 300 هزار نفر در دقیقه از فیلم‌های شبکه یوتیوب استفاده می‌کنند گفت: این ارقام نشان‌دهنده کاربران میلیونی شبکه‌های مجازی هستند.

وی ادامه داد: البته در جهان اسلام این رقم‌ها پایین‌تر هستند ولی پیش‌بینی می‌شود در سال 2015 طرفداران شبکه‌های مجازی در جهان اسلام که بیشتر آنها جوانان هستند به بیش از 100 میلیون نفر خواهد رسید.

پورفرد با اشاره به انکارناپذیر بودن تاثیر شبکه‌های مجازی در گسترش تفکر تکفیری در سطح بین‌المللی عنوان کرد: همه جنبش‌های اجتماعی از این شبکه‌ها استفاده می‌کنند و تکفیری‌ها هم به شبکه‌های مجازی روی آورده‌اند.

این استاد دانشگاه، عربستان سعودی، قطر، کویت و امارات را چهار کشور تامین کننده منابع مالی تکفیری‌ها دانست و افزود: این کار به روش‌های مختلف صورت می‌گیرد.

لزوم چاره‌اندیشی همه علما

همچنین ماموستا عابد نقیبی گفت: همه علمای جهان اسلام وظیفه دارند برای برون‌رفت از این موضوع چاره‌ای بیندیشند که همان بسترسازی فرهنگی خواهد بود.

این عالم اهل سنت با بیان اینکه علمای دینی باید موضوع تکفیر و اندیشه تکفیری را برای مردم تبیین کنند خاطرنشان کرد: متاسفانه زمانی وارد بحث مداوا می‌شویم که بیمار در حال سختی است و امروز در مورد تکفیری‌ها به این مرحله رسیده‌ایم.

وی ادامه داد: در سال 1990 که آوارگان عراقی به ایران وارد شدند، برخی احزاب که اجازه یافتند وارد کردستان ایران شوند، این نوع تفکر را وارد کشور ما هم کردند که امروز هم با این مشکل روبه رو هستیم.

نقیبی تصریح کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و رهبری حکیمانه آیت الله العظمی خامنه‌ای، همه علمای اهل سنت در ایران اسلامی اجازه یافته‌اند در مناطق و محافل خود، علیه افراطی‌گری فعالیت کنند و اندیشه آنها را بررسی کنیم.

تکفیر؛ عامل تفرقه در جهان اسلام

در ادامه، عثمان محمد جاء، نائب رئیس شورای عالی اسلامی گامبیا با بیان اینکه در کشورهایی مانند نیجریه، عراق و سوریه شاهد اوج‌گیری فعالیت جریان‌های تکفیری هستیم گفت: ضروری است حرکتی اصلاح‌گرایانه در این زمینه شروع شود که این کنگره گامی در این راستاست.

عثمان محمد جاء اظهار کرد: گروه‌های تکفیری موجب ایجاد تفرقه میان مسلمانان شده و علاوه بر این، اهل اسلام را می‌کشند و اموال آنها را به غارت می‌برند.

وی افزود: کشورهای استکباری از این گروه‌ها برای از بین بردن مسلمانان استفاده می‌کنند و جهان اسلام امروز به این حقیقت واقف شده است.

نائب رئیس شورای عالی اسلامی گامبیا با بیان اینکه در کشورهایی مانند نیجریه، عراق و سوریه شاهد اوج‌گیری فعالیت جریان‌های تکفیری هستیم تصریح کرد: ضروری است حرکتی اصلاح‌گرایانه در این زمینه شروع شود که این کنگره گامی در این راستاست.

وی ادامه داد: امیدواریم مدارس علمیه و حوزه‌های دینی بتوانند تفکر مبارزه با تکفیر را منتشر کنند تا جهانی امن و آرام داشته باشیم.

محمد جاء با بیان اینکه «تکفیر در ترازوی شرعی» عنوان مقاله‌ای است که به کنگره جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام ارائه کرده است گفت: در این مقاله سعی کرده‌ام راه پیامبر اکرم(ص) را که می‌خواست بنای مستحکم اسلامی را ایجاد کند تعریف نمایم.

محمد جاء با اشاره به نقشه استکبار جهانی برای کنار زدن مسلمانان از عرصه‌های سیاسی و اقتصادی و فرهنگی بین‌المللی خاطرنشان کرد: مسلمانان به جایی رسیده‌اند که جایگاه اصلی آنها فراتر از آن است.

برداشت انحرافی از دین؛ رواج‌دهنده تکفیر

همچنین شیخ علامه بلال سعید شعبان از علمای لبنان اظهار کرد: به فرموده قرآن، خداوند اگر می‌خواست همه را در یک امت قرار می‌داد ولی اراده الهی این بود که مردم از نژادها و گروه‌های مختلف باشند.

وی افزود: عدم فهم صحیح دین یکی از عوامل ایجادکننده جریان تکفیری است و البته دلایل سیاسی هم دخیل هستند ولی در مجموع، تندروی‌ها سبب جنایات گسترده می شود.

رئیس حرکت التوحید لبنان با بیان اینکه تکفیری‌ها مسلمان نبوده بلکه گروه‌های جنایت کار در خدمت استکبار جهانی هستند گفت: اسلام دینی است که سرعت زیادی در گسترش خود داشته و دشمنان هم به منظور جلوگیری از این امر، گروه‌های تکفیری را پرورش داده و در حقیقت از دین، برای سرکوب دین بهره برده‌اند.

وی ادامه داد: حل مشکل تندروی و غلو در دنیای اسلام، بستگی به انواع آن دارد؛ برخی تندروی‌ها دارای ریشه اعتقادی و برخی مذهبی هستند که در هر صورت باید به درستی آنها را شناخت.

سخنان امام‌جمعه کنگان

همچنین شیخ خلیل افرا، امام جمعه کنگان ضمن تشکر از آیات عظام مکارم شیرازی و سبحانی به دلیل برگزاری کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: زمانی که پیامبر اکرم(ص) از مکه به مدینه هجرت کردند، میان مهاجرین و انصار برادری ایجاد فرمودند.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از زمان تاسیس تا امروز، دائما تلاش کرده تا وحدت کلمه در میان مسلمانان گسترش یابد؛ در حال حاضر امت اسلامی به اقدامی خطرناک یعنی جریان‌های تکفیری دچار شده و لازم است همه مسلمانان واقعی، بر اساس اشتراکات به وحدت دست یابند.

امام جمعه کنگان با بیان اینکه هرکس لا اله الا الله بگوید مسلمان است و کسی حق ندارد او را تکفیر کند و کافر بداند خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) می‌فرمایند تلاش می‌کنم تا شعار لا اله الا الله را منتشر کنم و نماز و زکات را حاکم کنم.

وی ادامه داد: تفتیش عقاید در اسلام صحیح نیست و نمی‌توان کسی را به واسطه اعتقادی مخالف، کافر دانست و به قتل رساند.

افرا با تاکید بر اینکه تکفیر امری حرام است گفت: این امر جزو برنامه‌ریزی‌های غربی‌ها و دشمنان اسلام به ویژه رژیم صهیونیستی است زیرا آنها همواره تلاش می‌کنند دشمنی و اختلاف را در میان اهل اسلام ترویج کنند.

امام جمعه کنگان تصریح کرد: آنچه در اسلام به آن حکم شده، مسلمان دانستن کسانی است که به ظاهر دین خدا را پذیرفته‌اند ولی تکفیری‌ها امروز هر که را با آنها نباشد کافر می‌دانند و می‌کشند.

وی با بیان اینکه مسلمانان در پیشگاه الهی برابرند و تنها بر اساس تقوا مورد ارزیابی قرار می‌گیرند گفت: هرکس دیگران را کافر بداند خودش کافر است.

فعالیت داعش در اروپا

در ادامه محمد خلیل از علمای تونس گفت: گروه‌های تکفیری که اخیرا کار خود را شروع کرده‌اند و حتی در برخی کشورهای اروپایی نیز فعالیت دارند، چهره‌ای مخدوش از اسلام ارائه می‌دهند و به همین دلیل موجب خدشه‌دار شدن تاریخ اسلام می‌شوند.

وی افزود: خشونت و تجاوزی که گروه‌های تکفیری از خود نشان می‌دهند موجب تنفر بسیاری از افراد از دین اسلام می‌شود و علاوه بر این تولید فیلم‌ها و تصاویر موهن را هم در پی دارد.

این استاد تونسی با بیان اینکه تکفیری‌ها بهترین یار و یاور غربی‌ها در سرکوب مسلمانان هستند گفت: به همین دلیل مستکبران غربی با هدف تضعیف کشورهای اسلامی، از گروه‌های تکفیری و تروریستی حمایت می‌کنند.

وی ادامه داد: نکته حائز اهمیت اینکه تکفیری‌ها هیچ کاری به یهودیان ندارند و دلیل این امر هم روشن است، زیرا صهیونیست‌ها آنها را به وجود آورده‌اند تا مسلمانان را به جان یکدیگر بیندازند.

خلیل با اشاره به توهین گروه‌های تکفیری به اساس و بنیان اسلام خاطرنشان کرد: فعالیت‌های داعش و دیگر تکفیری‌ها سبب شده است نوک پیکان اعتراضات مسلمانان از رژیم صهیونیستی به دیگر مسائل منحرف شود.

این عالم دینی عنوان کرد: تکفیری‌ها دارای تفکر یهودیت هستند و هرکس را که مخالف عقیده آنها باشد کافر می‌دانند و به قتل می‌رسانند چنانکه اینگونه اندیشه‌ها را در میان یهودیان هم شاهد هستیم.

وی با بیان اینکه راه‌اندازی تکفیری‌ها، مخدوش نشان دادن چهره اسلام است گفت: همه مسلمانان باید برای مقابله صحیح با تکفیری‌ها با یکدیگر متحد شده و بر روی اشتراکات تاکید کنند.

لزوم جامع‌نگری به اسلام

قاسم جوادی، استاد حوزه و دانشگاه، دیگر سخنران این نشست با تاکید بر اینکه همه ما مسئولیتی در قبال اسلام داریم اظهار کرد: باید ببینیم چه  کردیم که وضعیت جهان اسلام به اینجا رسیده است، جامع‌نگری ما نسبت به اسلام دچار مشکل شده است و اگر مجموعه آیات و روایات مورد تحلیل و بررسی قرار می‌گرفت امروز شاهد چنین وضعیتی نبودیم.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: مجموعه‌ای از جوانان کشورهای اسلامی مشاهده کردند غیر مسلمانان به کشورهای اسلامی آمدند و حکومت را در دست گرفتند و پایتخت‌های کشورهای اسلامی را به پایگاه‌های فساد تبدیل کردند و طبیعی بود که برخی‌ها خواستند در برابر این وضع کاری انجام دهند و از سوی دیگر تربیت درستی نبود و برخی تفکرات و برداشت‌های نادرست از دین صورت گرفت.

جوادی با اشاره به اینکه اسلام دین رحمت و مهربانی است گفت: قرآن ما را به روابط احسن با اهل کتاب دعوت می‌کند و در جایی دیگر مطلق انسان‌ها را با حسن خلق و مهربانی به دین دعوت کنید ولی امروز شاهدیم تکفیری‌ها با پرچم اسلام فجیع‌ترین جنایات را علیه مسلمانان مرتکب شده و موجب خدشه‌دار شدن چهره رحمانی اسلام شده‌اند.

captcha