کد خبر: 2612066
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۰
انوشیروان فروغی:

هنر خوشنویسی رونق خود را از دست داده است

گروه هنر: یک استاد خوشنویسی گفت: هنر خوشنویسی ایرانی اوضاع مساعدی ندارد و توجه به این هنر روز به روز در حال کاهش است.

انوشیروان فروغی، استاد در رشته‌های ثلث، نسخ، شکسته و نستعلیق، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره وضعیت خوشنویسی اظهار کرد: من درباره وضعیت نامساعد خوشنویسی تا به امروز چندین بار در رسانه‌های دیگر اظهار نظر کرده‌ام، اما یا مصاحبه‌های من کار نشده یا اینکه بدون پاسخ مانده است؛ درصورتی که توجه به سخنان پیشکسوتان، حداقل در این عرصه می‌تواند گره‌گشایی برخی از معضلات موجود باشد.

وی افزود: متاسفم که این را می‌گویم، اما استقبال از خوشنویسی روز به روز در حال کاهش است. دلیل این معضل نیز احتیاج به کار کارشناسی دقیق دارد، اما به طور اجمالی می‌تواند گفت که پیشرفت روزافزون خطوط کامپیوتری سبب شده که دیگر کمتر کسی زحمت فراگیری خوشنویسی را به خود دهد، چون می‌بیند هر متنی را که بخواهد قادر است با انواع نگارش‌های زیبا بنگارد.

این مدرس خوشنویس ادامه داد: دلیل دیگری که برای این معضل می‌توان ذکر کرد، بها ندادن مسئولان به هنر خوشنویسی است، همچنین جشنواره‌هایی که در این عرصه برگزار می‌شود، به دلیل جایزه‌هایی که اهدا می‌کنند برای فعالان و علاقمندان به این حوزه ایجاد انگیزه لازم را نمی‌کند؛ درصورتی که معمولا این رویدادها برگزار می‌شوند تا برای فعالان هنری ایجاد انگیزه و رقابت پیش آید، اما این ویژگی در خوشنویسی موجود نیست.

این کارگردان در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: وقتی از تاثیرات منفی رایانه‌ در افت هنر خوشنویسی سخن می‌گویم، منظورم این نیست که فن‌آوری با خوشنویسی در تضاد است، چون خودم از این امکان استفاده وافری برای کارهایم در خوشنویسی انجام می‌دهم، اما روشی که ما از آن استفاده می‌کنیم، سبب آسیب دیدن شده است. برای مثال مشکل در بحث کمیت پیش می‌آید، چون مسلما به لحاظ کیفی کار دست بسیار زیباتر است، اما به لحاظ کمیت نمی‌توان هنر دست را با خوشنویسی کامپیوتری مقایسه کرد.

این خوشنویس در بخش دیگری از سخنان خود درباره قرابت قرآن با هنر خوشنویسی گفت: تمامی زیرساخت‌های فرهنگی ما از مفاهیم قرآن نشئت می‌گیرد. توجه به قرآن در خوشنویس نیز تنها به خود قرآن خلاصه نمی‌شود، بلکه با نگارش اشعار مولانا، حافظ و سعدی نیز به نحوی توجه به قرآن لحاظ می‌‌شود، چون توجه به اشعار مولانا یا حافظ نوعی تفسیر یا معنای قرآن را جلوه می‌کند.

وی در پایان گفت: امیدوارم مسئولان به خوشنویسی توجهی ویژه داشته باشد، چون حمایت از این هنر تنها یک قدم فرهنگی و هنری نیست، بلکه نوعی اصلاح‌گری اجتماعی نیز محسوب می‌شود، چون به عینه بارها شاهد بوده‌ام که هنر خوشنویسی به تبع تأثیرات مثبتی که روی مخاطبان داشته، توانسته بسیاری از مشکلات پیش آمده را برطرف کند.

captcha