به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیین افتتاحیه هشتمین جشنواره بینالمللی فیلم ایران «سینماحقیقت» با حضور جمع کثیری از هنرمندان و علاقهمندان، صبح امروز 9 آذرماه در سینما فلسطین برگزار شد. این جشنواره برای کم کردن هزینههای اضافی، آیین افتتاحیه را به صورت گسترده برگزار نکرد، بلکه با نمایش دو فیلم «عیار مشروطه» و «میراث مجید» این جشنواره آغاز شد.
در ابتدای آیین مختصر افتتاحیه، پس از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید، مهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز سینمای مستند و تجربی در سخنانی اظهار کرد: خیلی خوشحالیم که امسال نیز همانند سال گذشته در سالروز میلاد امام موسی کاظم(ع) این رویداد سینمایی را آغاز میکنیم. در ضمن باید بگویم که در همین زمان اولین کارگاه فیلم مستند نیز با حضور 120 فیلمساز آغاز به کار کرد.
وی افزود: ما در این رویداد اصلا به فکر کمیت نیستیم، زیرا اگر اینگونه بود، 120 فیلمسازی که هماکنون در کارگاه حضور داشتند در این مراسم حاضر میکردیم تا در گزارشهای تصویری از ازدیاد جمعیت برای تبلیغ خود نام بریم، هرچند بدون این کار نیز خوشبختانه سالن پر شده است. در این رویداد تمام تمرکز ما به روی کیفیت اجرا استوار است، چون معتقدیم اگر کارگاهها به صورت منسجم و خوبی برگزار شود تأثیرگذاری آن مطلوب خواهد بود.
این مدیر سینمایی اذعان کرد: در این جشنواره یکی از نقاط درخشان نحوه آغاز آن است، چون در صدمین سالگرد شهادت ستارخان، مستند پخش میشود که به سفارش مرکز گسترش سینمای مستند و تجربه توسط محمود یارمحمدلو ساخته شده است. در ضمن مستند «میراث مجید» نیز پس از «عیار مشروطه» به عنوان فیلمهای افتتاحیه به نمایش درخواهد آمد.
مرکز گسترش حامی مستندهای ارزشی
طباطبایینژاد در پایان سخنان خود گفت: در مدیریت جدید مرکز گسترش تمرکز به روی حمایت از کارهای ارزشی استوار شده است، حال اینکه آثار ارزشی به چه کارهای اطلاق میشود جای بحث فراوان دارد، اما ما تنها به ظاهر و سطح اکتفا نمیکنیم، بلکه سعی کردهایم دایره معنای مورد نظر را گستردهتر کنیم. در انتهای سخنانم امیدوارم به برکت این دو شهید جشنواره با کیفیت خوبی برگزار شود.
بعد از سخنان طباطبایی، تصاویری از پیشتولید جشنواره پخش شد و سپس کارگردان «عیار مشروطه» پشت تریبون قرار گرفت و تصریح کرد: خیلی خوشحالم در چنین مراسمی حضور دارم که در آن علاقمندان به مفاخر کشور حضور دارند. قهرمان اول مردی سلحشور که با شجاعتش، آزادی را برای ایران به ارمغان آورد. دوم مردی که به سلاح دانش توانست پرچم ایران را بر قله جهان برافراشته کند.
وی اضافه کرد: ستارخان فردی بود که به دنبال مقام و پول نبود، چون در زمانی حرکت خود را آغاز کرد که حتی خوشبینترین افراد هم شانسی را برای موفقیت وی قائل نبودند، اما وی با از جان گذشتگی توانست رؤیاهایی را برای مردم زنده کند که به دست آوردش برای مردم آرزو بود.
محمدلو در پایان سخنانش گفت: از تمام مردم تبریز تشکر میکنم که هر کاری از دستشان برمیآمد، برای ما انجام دادند، البته در تبریز وقتی نام ستارخان برده میشود ناخودآگاه هر فردی دست یاری به تو میدهد و خالصانه هر کاری از دستش برمیآید، انجام میدهد تا آن کار پیش رود.
حضور یکی از نوادهگان ستارخان در جشنواره سینماحقیقت
در این مراسم اتفاق جالب توجهی نیز روی داد. آن نیز روی صحنه آمدن نتیجه ستارخان «سامی سردار ملی» بود و پس از تشویق فراوان حاضران بیان کرد: میدانم تشویقی که مرا کردید به عشق ستارخان است و بابت آن به خودم میبالم که بازمانده انسانی هستم که تا ابد نامش در این سرزیمن باقی خواهد ماند.
آخرین سخنران این مراسم هم مصطفی آتش مرد، کارگردان مستند «میراث مجید» هم با بیان اینکه سفارش وی را به سمت عشق سوق داده است، اظهار کرد: زمانی که این کار به من پیشنهاد شد، تنها انگیزهام تولید یک سفارش بود، اما بعد از اینکه مراحل تحقیقاتی این مستند آغاز شد با شخصیت شهید مجید شهریاری آشنا شدم و از آن به بعد با عشق ساخت کار را پیش گرفتم.
وی افزود: زمان این مستند 22 دقیقه است. دلیل کم بودن زمان این کار نیز این بود که میخواستیم این کار را برای پخش در سالگرد این شهید آماده کنیم. درضمن باید بگویم که به تصاویر زندگی شخصی شهید شهریاری دسترسی نداشتیم. برای همین نیز زمان کار بیش از این نشد.
آتش مرد در پایان خاطرنشان کرد: کارهایی که در حوزه مفاخر ملی تولید میشوند باید حمایت کامل شوند، چون ما به عنوان سینماگر رسالت داریم تا چهرههای که از بزرگان خود تصویر میکنیم زیبا و فاخر باشد. این اتفاق هم به هیچ وجه تبعیض معنا نخواهد شد، چون سینماگران ما به بزرگان کشورشان علاقهمند هستند و نسبت به سرمایهگذاری این کارها اعتراض نخواهند کرد.