به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، محمدرسول الماسیه، رایزن فرهنگی کشورمان در پکن با بدرالدین گو چن جن، معاون انجمن اسلامی چین در محل این انجمن دیدار کرد و در این دیدار در خصوص همکاریهای دو جانبه گفتوگو شد.
فرهنگ اسلامی چین بخشی از تاریخ تمدن اسلامی است
رایزن فرهنگی کشورمان در این دیدار با بیان اینکه انجمن اسلامی چین از بدو تأسیس نهاد سازندهای بوده است، گفت: این مرکز خدمات ارزشمندی را ارائه کرده و هم اکنون به عنوان نماینده مسلمانان و دولت چین از جایگاه مطلوبی برخوردار است.
الماسیه، علل موفقیت انجمن اسلامی را وجود شخصیتهای فاضل و عالم چین در آن دانست و گفت: مسلمانان چین سهم بهسزایی در توسعه و پیشرفت کشور داشتهاند.
وی افزود: فرهنگ اسلامی چین بخشی از تاریخ تمدن اسلامی محسوب میشود و آموزههای اسلامی در شکلگیری سبک زندگی مردم مسلمان این کشور تجلی خاصی داشته است.
وی به اعزام قاریان چینی به مسابقات بینالمللی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: تاکنون تعداد قابل توجهای از قاریان چینی به مسابقات قرآن اعزام شدهاند که منجر به بسط و گسترش فرهنگ قرآنی در میان مردم این کشور شده است.
رایزن فرهنگی کشورمان در خصوص ترویج زبان فارسی در چین گفت: جامعه مسلمان چین در زمینه فرهنگ، دین و حتی آموزش رابطه مطلوبی با جمهوری اسلامی ایران برقرار کرده به گونهای که در حال حاضر سبک آموزش سنتی و متون درسی مدارس دینی چین، زبان فارسی است.
درخواست اعزام طلبههای چینی به ایران
در این دیدار، معاون انجمن اسلامی چین خواستار اعزام طلبههای چینی به ایران جهت تحصیل و همچنین اعزام فعالان رسانهای مسلمان چین به کشورمان برای تهیه گزارش درباره فرهنگ اصیل ایرانی شد.
وی گفت: برای ترویج فرهنگ دینی و قرآنی لازم است که تعدادی از طلبههای چینی به ایران اعزام شوند تا به فراگیری فنون و معارف تخصصی اسلام بپردازند.
رایزن فرهنگی کشورمان در پکن در ادامه به رویکرد جامعةالمصطفی(ص) العالمیه جهت پرورش دانشپژوه، دانشجو و همچنین طلبه اشاره کرد و گفت: جامعة المصطفی از جمله مراکز دانشگاهی بزرگ ایران به شمار میرود که در زمینه پرورش طلبههای غیر ایرانی از سراسر جهان به فعالیت میپردازد.
وی در پایان با بیان این که همکاریهای لازم رایزنی فرهنگی ایران در چین به منظور اجرای برنامههای قرآنی، آموزشی و ... صورت خواهد پذیرفت، گفت: تحقیق در مورد سبک آموزش زبان فارسی در مدارس دینی قدیم مسلمانان و متون درسی آنها می تواند محور همکاری دو کشور قرار گیرد.