به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) شعبه اروپا، تبیین نظری مفاهیم، ابعاد، آثار و پیامدهای خشونت و افراطگرایی در نظام بینالملل و استراتژیها و راهکارهای برخورد با خشونت و افراطگرایی از جمله محورهای این همایش بود.
صاحبنظران، اساتید و محققان از کشورهای صربستان، کرواسی و ایران در این همایش درباره موضوعاتی از جمله مبانی دینی افراطگرایی، دیدگاه جمهوری اسلامی ایران در خصوص خشونت و افراطگرایی، گفتوگوی ادیان و تمدنها، نقش توسعه اجتماعی و اقتصادی در پیشگیری و مهار افراطگرایی و خشونت زیست محیطی سخنرانی کردند.
ارائه مقاله و سخنرانی توسط شانزده محقق در دو پنل علمی به همراه برگزاری جلسه پرسش و پاسخ در انتهای برنامه و ترجمه همزمان سخنرانیها به سه زبان انگلیسی، فارسی و بوسنیایی از نکات برجسته این همایش بود.
لازم به ذکر است، طرح گفتمان جهان عاری از خشونت و افراط گری که توسط رییسجمهور کشورمان، مطرح شده فرصتی گرانبها برای بازسازی و ارتقای نقش ایران در نظام بینالملل است.
در سالهای طولانی که جمهوری اسلامی ایران تحت فشار غرب و کشورهای منطقه بوده و موج خشونت و افراطگرایی به بالاترین حد خود در نظام بینالملل رسیده، دعوت ایران برای مقابله با خشونت و افراطگرایی دعوتی معنادار است؛ این دعوت و فراخوانی به ایجاد جهانی عاری از خشونت و افراطگرایی میتواند گفتمان و پایه سیاست خارجی کشورمان برای تعامل بیشتر با جهان باشد.
بدون شک این گفتمان خطری برای قدرتهای جهانی و تفکرات افراطگرایانه است، بنابراین به نظر میرسد طرح این گفتمان ابعاد مختلفی دارد که در صورت تبیین آن و نظریهپردازی میتواند به صورت یک سیاست مطرح شود و در خدمت تأمین صلح جهانی و ثبات و امنیت برای همه کشورها باشد.
یادآوری میشود؛ همایش بینالمللی «جهان عاری از خشونت و افراطگرایی» با همکاری موسسه «ابن سینا» در سارایووو، مرکز حقوق بشر دانشگاه این شهر، شهرداری سارایوو، انستیتو بوشنیاکها، انجمن دوستی بوسنی و ایران و گروه روشنفکران 99 بوسنی، در روز 19 آذرماه برگزار شد.