کد خبر: 2617933
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۲۵

چرا مخاطبان خارجی با آثار ادبیات انقلاب آشنا نیستند؟

گروه ادب: شاعر و منتقد ادبی گفت: برخی از دوستان در خارج از کشور می‌گویند که آثار ادبیات انقلاب اسلامی یا کتاب‌های دیگر به دست ما نمی‌رسد و اطلاع و آشنایی چندانی با ادبیات فارسی ایران نداریم.

اسماعیل امینی، شاعر و منتقد ادبی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره ضعف ترجمه کتاب‌های ادبیات انقلاب اسلامی گفت: آثار ادبیات انقلاب اسلامی به زبان‌های دیگر ترجمه می‌شوند و این گونه نیست که اصلاً ترجمه نشوند و این ضعف به دلیل عرضه نشدن آثار ادبیات انقلاب اسلامی است؛ چرا که آثار منتشر شده در داخل کشور نیز به درستی توزیع نمی‌شوند و بسیاری از مردم دسترسی به کتاب ندارند. 

وی با بیان اینکه روند ترجمه آثار خوب است، اما کتاب به دست مخاطب نمی‌رسد، افزود: برخی از دوستان در خارج از کشور می‌گویند که آثار ادبیات انقلاب اسلامی یا کتاب‌های دیگر به دست ما نمی‌رسد و اطلاع و آشنایی چندانی با ادبیات فارسی ایران نداریم، اما مشکل اصلی این است که ما کتاب‌هایی به زبان‌های اسپانیایی، ترکی استانبولی و ... داشته‌ایم اما مخاطبان خارج از کشور از وجود آنها بی‌اطلاع بودند که این موضوع از توزیع نادرست کتاب ناشی می‌شود.

جست‌وجوی معنویت در عین تعهدات اجتماعی؛ حرف اصلی ادبیات انقلاب

امینی ادامه داد: کسانی که در خارج از کشور کار فرهنگی انجام می‌دهند، متأسفانه آشنایی چندانی با موضوع ندارند و این گونه نیست که کاری در رابطه با ترجمه انجام نشود.

وی درباره ظرفیت‌های ادبیات انقلاب اسلامی برای معرفی به جهانیان بیان کرد: حرفی که ادبیات انقلاب اسلامی می‌زند، با ادبیات دیگر متفاوت است و انسان امروز نیز به شدت نیازمند شنیدن این حرف است و آن «جستجوی معنویت در عین تعهدات اجتماعی» است که طرفداران بسیاری دارد.

این نویسنده در رابطه با تفکیک ادبیات انقلاب اسلامی از ادبیات مقاومت گفت: بنای ادبیات مقاومت و یا مهمترین ویژگی آن این است که مدافع مرزهای اعتقادی است؛ از این رو انسانی که در شعر، رمان و یا هنر دفاع مقدس گفته می‌شود، انسانی است که نسبت به اندیشه‌های دینی تعهد دارد و اخلاق، تربیت، اندیشه و رفتارش برگرفته از آموزه‌های دینی است.

شعارها و ارزش‌های انقلاب در دفاع مقدس عینیت یافت

امینی تصریح کرد: تفکیک این دو از هم ادبیات انقلاب اسلامی را تحت‌الشعاع قرار نمی‌دهد، چرا که تجلی شعارها و ارزش‌های انقلاب در دفاع مقدس عینیت یافت؛ یعنی اگر گفته می‌شد انسانی که از جانش در راه دین می‌گذرد و انسانی که در گمنامی کار می‌کند، موضوعی بود که در آموزه‌های دینی وجود داشت و در دفاع مقدس به طور عینی متجلی شد.

وی ادامه داد: زمانی بود که به دنبال الگو می‌گشتیم و تعداد محدودی وجود داشتند، اما در دوران دفاع مقدس ده‌ها و صدها و هزارها بودند که می‌توانستند الگو و سرمشقی برای همگان باشند.

هنرمند متعهد، اثر متعهد می‌آفریند

این شاعر انقلاب در پاسخ به اینکه التزام و تعهد صفت شاعر یا اثرش باید باشد، بیان کرد: این التزام و تعهد صفت شاعر و نویسنده و صاحب اثر است و اثری که مؤلف متعهد می‌آفریند، قطعاً نشانه‌های تعهد در آن دیده می‌شود و هیچ اثری در عالم هنری و ادبی نیست که متعهد نباشد، برخی به ارزش‌های ادبی، برخی به ارزش‌های اخلاقی و یا دینی و ... متعهد است و کسی نیست که اصلاً متعهد نباشد.

captcha