به گزارش کانون خبرنگاران نبأ وابسته به خبرگزاری ایکنا، سیدمحمد ناظم رضوی، شهردار کاشان در مراسم تجلیل از پژوهشگران حوزه و دانشگاه گفت: در شهرداری کاشان همه تلاشها و حرکتها برای فراهم کردن بستر حیات اجتماعی و رسیدن به حیات طیبه برای آحاد شهروندان کاشانی است.
وی افزود: مدل رهبری جامعه مدلی برآمده از آموزههای دینی و تعالیم اسلامی است که امید است نقش مهم و تأثیرگذار حوزههای علمیه در حوزه مدیریت شهری و شهرداری استمرار داشته باشد.
سیدمحمد ناظم رضوی در ادامه بحث پژوهش را یکی از مهمترین بحثهایی دانست که جای خالی آن عرصه مدیریت شهری احساس شده و در جلسات شورای شهر و شورای اداری به فرماندار و با دوستان روسای دانشگاه اعلام کردهام عرصه مدیریت شهری به روی دانشگاهها، اساتید و پژوهشگران باز است و آن را فراتراز شعار به آن عمل میکنیم.
وی همچنین فضای تصمیمگیری و برنامهریزی شهر، فضای مبتنی بر تجربه و استفاده از عرصههای مبتکرانه و سیاستگذاری محافظهکارانه در موضوعات مختلف دانست و گفت: این ارثی است که در عرصههای مدیریتی و تصمیمگیری شهری به ما رسیده است لذا چون ما گمان میکنیم این روش صحیح است ادامه میدهیم و نه تنها راههای دیگر را امتحان نمیکنیم بلکه راه را باز نمیگذاریم و این روالی است در تصمیمگیریهای تمامی حوزههای شهری و ادارات وجود دارد.
سیدمحمد ناظم رضوی، مشکل ساختاری و باز نبودن مسیر برای ورود پژوهشگران برای ارائه طرحها وایدههای جدید از جانب تصمیمگیریهایی است که از خارج سیستم مدیریت شهرستان به مجموعه مدیریت شهرستان دیکته شده و ما مجری این تصمیمگیریها بودهایم.
شهردار کاشان گفت: تأکید ما به مسئولان استان همیشه این بوده که شهرستان کاشان را نباید همطراز با دیگر شهرهای استان دیده شود چرا شرایط جایگاه شهرستان کاشان به گونهای است که برنامهریزیها برای این شهرستان باید برنامهریزی مبتنی بر مطالعه دقیق و پژوهش موضوعات و ساختار شناسی شهری باشد.
سیدمحمد ناظم رضوی یکی از مهمترین دلایل هزینههای هنگفت دوباره کاریهای در شهرستان را ناشی از فعالیتها و آزمون و خطاهای عرصههای مختلف شهری دانست و تأکید کرد: اگر در پشت هر اقدامی مطالعات و پژوهشهای واقعگرایانه انجام شده بود شاهد دوباره کاریها و تحمیل هزینههای هنگفت به مدیریت شهری نبودیم.
به گفته وی، استفاده از مشاوران حقوقی و تهیه طرحهای تکراری و نسخه پیچیده شده برای شهرهای دیگر و اجرای آن در کاشان که در نهایت غیر کاربردی تلقی میشد باعث میشد تا هزینههای قابل توجهی را مدیریت شهری تحمیل کند.
سیدمحمد ناظم رضوی یادآور شد: اگر فعالیتها بر مبنای استخراج مطالعات پژوهشگران مقیم شهر و دانشگاه بود خیلی از هزینههای دوباره کاریها را کاهش میداد.
شهردار کاشان از این که ویترین مدیران پر از طرحهای از قبل تهیه شده تاریخ مصرف گذشته در حال خاک خوردن است اظهار تأسف کرد و گفت: این طرح در دورهای از مدیریت شهری تهیه شده است که مطالعات جامع و کاملی روی آن انجام نشده است و چنانچه ارادهای هم برای اجرایی شدن این طرح وجود داشته باشد به دلیل کاربردی نبودن این طرحها و مطالعات مجدد هزینهای مضاعف دارند.
سیدمحمد ناظم رضوی یادآورشد: اعمال سلیقههای شخصی و همچنین عدم استمرار برای حل مشکلات در حوزههای مختلف به گونهای نیست که بتوان با یک تصمیمگیری فوری آن را حل و فصل کرد لذا حضور فرهیختگان و دانشگاه و استفاده از فرصتهای پژوهشی در تصمیمگیریها مدیریت شهری کاربردیتر خواهد بود.
شهردار کاشان با اشاره به این که هنوز خیلی از موضوعات و مسائل در شهر و مدیریت شهری دست نخورده باقی مانده است و جای خالی تأثرگذران علمی پژوهشی در تصمیمگیریهای شهری به شدت احساس میشود از دانشگاهیان و علمای حوزه برای همکاری با شهرداری دعوت کرد.
سیدمحمد ناظم رضوی یادآورشد: فرصت برای برنامهریزی و تصمیمگیری کوتاه است و حضور فرهیختگان دانشگاهی و تفکرات علمی و پژوهشی آنها میتواند شهرداری را در رسالت سنگینی که بر عهده دارد یاری کند.
مراسم تجلیل و تکریم از پژوهشگران حوزه و دانشگاه برای اولین بار به همت شهرداری کاشان و با حضور پژوهشگران این دو حوزه، اساتید دانشگاهها و روحانیون حوزههای علمیه کاشان، رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار و معاونان شهرداری کاشان در سالن کنفرانس شهرداری این شهر برگزارشد.