به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) حسن طاهراحمدی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک ضمن گرامیداشت روز وحدت حوزه و دانشگاه اظهار کرد: شهید دکتر محمد مفتح شخصی بود که توانست دریچه قلب دانشجو و دانشگاه را به روی علوم فقهی و حوزوی فتح نماید و ایشان نمادی از وحدت حوزه و دانشگاه است.
وی افزود: پیوند حوزه و دانشگاه در مسائل سلامت و فقه پزشکی نیاز زیرساختی جامعه است و باید در سطح وسیع و مؤثر به این مقوله پرداخته شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اراک تصریح کرد: روز وحدت حوزه و دانشگاه با نام شهید مفتح پیوند خورده و دلیل آن در نقش این بزرگوار برای ایجاد دریچه ارتباطی دانشگاه و علوم حوزوی است.
وی بیان کرد: طرح انطباق پزشکی که به تازگی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده، همخوانی قوانین پزشکی با موازین شرعی است و بررسی مسائل پزشکی از منظر دین و فقه راه اجرای این طرح مهم را تسهیل میکند و جامعه امروز پزشکی و دانشگاهی نیاز دارد بازنگری قابل فهمی را در مسائل فقهی و شرعی حوزه سلامت داشته باشد.
طاهراحمدی اظهار کرد: امروزه پرسشهای زیادی در حوزه پزشکی و سلامت از جمله درمان نازایی، لمس پزشک نامحرم از منظر شرع، توقف احیای بیمار نباتی، سقط جنین، طهارت و نجاست، پیوند اعضا و دهها موضوع دیگر وجود دارد که کلید همه در فقه پزشکی است.
عضو جامعه مدرسان حوزه علمیه قم نیز در این همایش گفت: انتقال عمیق و هدفمند افکار فقهی و دینی به جامعه پزشکی رونق و انضباط مؤثر در این عرصه را سبب میشود و در شرایطی که برنامه نظام تحول سلامت به عنوان برجستهترین اقدام دولت در دست انجام است، پرداختن به ارکان فقه پزشکی و اطلاعرسانی مؤثر در این خصوص یکی از کلیدهای موفقیت برنامههاست.
در ادامه آیتالله محمد جواد فاضللنکرانی تصریح کرد: وسعت فقه شیعی به حدی است که جامعیت کافی نسبت به سایر مذاهب و فقه ادیان دیگر دارد و ظرفیت بالای آن به گونهای است که پرسشی را در حوزه پزشکی بیپاسخ نمیگذارد.
آیتالله محمد قائنی عضو برجسته مدرسان حوزه علمیه قم و پژوهشگر فقه پزشکی نیز در ادامه این همایش گفت: توان جامعیت فقه شیعی باید در مقوله جدید پزشکی کشور به شایستگی به کار گرفته شود.
وی افزود: افتخار شیعه این است که فقهی را به میراث دارد که اعتبارش فراتر از شیعه بوده و فقهای اهل سنت و سایر ادیان بر اهمیت آن واقف هستند.
وی عنوان کرد: پرداختن به مسایل فقه پزشکی ضرورت امروز جامعه است که در سطح عمیق و کلان آن فقه اجتهادی وارد شده و در سطوح کاربردی با مشارکت سایر مراکز و کانونهای نخبگی موضوعات دنبال میشود.
گفتنی است؛ نخستین همایش کرسی فقه پزشکی کشور به همت دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی اراک برگزار شد و آغاز آن با قرائت پیام وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ضرورت فقه پزشکی بود.