رضا دادویی، رئیس اداره نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی ارشاد، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: اغلب نمایشهای دینی و ارزشی به شیوههای سنتی که معمولاً انتخاب سبکهای واقعگرا و نزدیک به زندگی روزمره مردم است، تولید و به روی صحنه میروند و تجربه نشان داده است که این آثار که معمولاً مناسبتی هم تولید و اجرا میشوند، توانستهاند مخاطبان خاص خود را به سالنهای نمایشی بکشانند.
وی ادامه داد: اصرار به تولید آثار نمایشی دینی و ارزشی با استفاده از شیوه و سبکهای سنتی و مرسوم به این معنا نیست که راه برای تجربههای نو و بدیع در زمینه تولید و اجرای آثار نمایشی بسته باشد؛ شیوههای که معمولاً مورد توجه نسل جوان و پیشروی تئاتری بوده است و حتی به فرض محتوای دینی و ارزشی تمایل دارند که آن را در شکلی اصطلاحاً مدرن برای اجرا مهیا سازند.
دادویی تصریح کرد: مرکز هنرهای نمایشی و اداره نظارت و ارزشیابی که وظیفه حفظ و صیانت از تولید آثار نمایشی را دارد و در مواجهه با تحریفات به وجود آمده به ویژه در حیطه محتوای دینی و ارزشی و آنچه که با باورهای اعتقادی مردم ارتباط دارد، رفع ابهامات و فرهنگسازی نادرست را مسئولیت خود میداند، به هیچ عنوان با نگاه و پرداختی نو در حوزه تولیدات نمایش دینی مخالفت ندارد بلکه از هر نوآوری استقبال میکند.
رئیس اداره نظارت و ارزشیابی مرکز هنرهای نمایشی ارشاد در ادامه گفت: توجه به نوآوری در زمینه تولیدات نمایش دینی علاوه بر نیاز به ایجاد بستر فکری مناسب، به فراهمآوری ملزومات سختافزاری که در وهله نخست افزایش سرانه سالنهای نمایشی و تجهیز آنهاست محتاج است.
دادویی تأکید کرد: قطعاً رفع همه این احتیاجات از عهده نهادی همچون مرکز هنرهای نمایشی ارشاد برنخواهد آمد و نهادهای دیگر فرهنگی و هنری که داعیه پرداختن به هنر دینی را دارند، باید امکانات خود را در اختیار فعالان این بخش قرار دهند.
وی در پایان گفت: انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و...ظرفیتهای مناسبی فکری برای تولید اثار نمایشی با موضوعات دینی و ارزشی دارند و از همه مهمتر فضاهای نمایشی که آنها در اختیار دارند قابل توجه است اما در طول سال آنچنان که باید و شاید در چرخه تولید و اجرای نمایشهای متعهد قرار نمیگیرند که باید در این زمینه تجدیدنظر صورت گیرد.