علی اکبر فراهی بخشایش، محقق حوزه و مدرس مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به رشد فعالیتهای قرآنی پژوهی مستشرقان در کشور گفت: بیشترین فعالیت در عرصه قرآنپژوهی مستشرقان در مرکز تحقیقات المهدی و دانشگاه عالی قرآن و حدیث جامعه المصطفی(ص) صورت میگیرد که زیر نظر استاد رضایی اصفهانی اداره میشود و چندین استاد سطح بالا نیز در این زمینه همکاری دارند.
وی ادامه داد: یکی دیگر از مراکز مرتبط با این فعالیتها موسسه شیعهشناسی است که به خصوص درباره امامان شیعه از دید مستشرقان کارهایی انجام داده است.
این محقق تصریح کرد: در سالهای اخیر خصوصا در جامعة المصطفی پایان نامهها غالبا به این سمت گرایش داشته و دارد ولی در مرکز مدیریت حوزه تعداد محدود و معدودی انجام شده است.
لزوم حمایت بیشتر از تحقیقات قرآن و مستشرقان
فراهی بخشایش با اشاره به برخی سخنان در حمایت از فعالیتهای قرآنپژوهی مستشرقان تاکید کرد: حمایتهای اندک مادی و یا چاپ یک اثر از محققان صورت میگیرد.
وی ادامه داد: من 5 مقاله در این عرصه دارم که 4 عدد از آنها چاپ شده است ولی مقاله دیگری هم دارم که با وجود کسب رتبه دوم در المپیاد قرآن و حدیث المصطفی(ص) هنوز به چاپ نرسیده است و انتظار دارم با حمایت نهادها این مقاله نیز چاپ شود.
فراهی بر لزوم حمایت از پژوهشگران قرآنی به خصوص در زمینه مسایل روز قرآنپژوهی مستشرقان که با مسایل فرهنگی و نیازهای سیاسی روز هم منطبق است تاکید کرد.
ایجاد بانک جامع قرآنی
وی گفت: یکی از طرحهای من ایجاد بانک جامع قرآن و مستشرقان است که اطلاعات لازم و جامع در زمینه مختلف فعالیتهای قرآنی آنان را جمع آوری کنم تا بتوان به صورت نرمافزاری آن را منتشر کرد.
وی بیان کرد: این طرح آماده است و کارهایی نیز برای اجرای آن شروع شده ولی حمایت مالی برای آن وجود ندارد و در صورت حمایت مالی من آمادگی دارم آن را به سرانجام برسانم.
فراهی گفت: البته نرمافزاری را مرکز تحقیقات قرآن کریم المهدی(عج) تولید کرده است اما مطالب آن ویرایش نشده و استفاده از آن برای محققان دشوار است.
طرح شناختنامه
فراهی از اجرای طرح علمی «شناختنامه مستشرقان» خبر داد و افزود: در چندین مقاله بنا دارم مستشرقان اعم از یهودی و مسلمان و مسیحی و ... را معرفی کنم.