به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نظریه وکالت حکیم از سوی شهروندان، محتوای کتابی به نام «حکمت و حکومت» است که توسط مهدی حائرییزدی، فرزند مؤسس حوزه علمیه قم، نوشته شده است که در آن ضمن مخالفت با نظریه ولایت فقیه، آن را به عناوین و اشکال مختلف مورد نقد و ارزیابی قرار داده تا جایی که برای ابطال آن، مسأله ولایت نبیاکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) را نیز مورد خدشه قرار داده است.
در کتاب «حکومت حکیمانه» به نقد دیدگاه مهدی حائری یزدی در باب ولایت فقیه است که برگرفته از درسهای خارج فقه آیتالله محمد مؤمنقمی است، پرداخته شده و در نهایت نقد و بررسی مبانی نظریه حکمت و حکومت دنبال میشود.
این کتاب شامل «مقدمه، بررسی نظریه وکالت حکیم و بررسی و پاسخ به شبهات: عدم امکان تشریع در اجرائیات، تناقض میان جمهوریت و مبنای ولایت فقیه، غفلت مستشکل از مفهوم ولایت فقیه، وجود تناقض در قانون اساسی کشور، مغالطه لفظی حکومت و حاکمیت فقیه» است. در این کتاب نظریات علمایی مانند «محقق کرکی، شیخ ابوالصلاح حلبی، میرفتاح مراغی، ابن ادریس حلی، صاحب جواهر، محقق حلی، سید محمد بحرالعلوم و شیخ مرتضی انصاری» راجع به ولایت فقیه آمده است.
در این کتاب، نظر سیدمحمد بحرالعلوم در باب ولایت فقیه آمده و نوشته شده است: «کسی که فتاوی فقهای شیعه را بررسی کرده باشد، در مییابد که آنان بر وجوب رجوع به فقیه در موارد متعددی اتفاق نظر دارند با اینکه در آن موارد نص خاصی وارد نشده، لکن فقهاء با استناد به ضرورت دلیل عقلی و نقلی قائل به عمومیت ولایت برای فقیه شدهاند، بلکه نقل اجماع بر ولایت عامه فقیه بیش از حد مستفاضه است و بحمدالله این مسأله آن قدر واضح است که هیچ شک و شبههای در آن را ندارد.»
کتاب «حکومت حکیمانه» در 104 صفحه، قطع رقعی، شمارگان 2هزار نسخه و قیمت 4هزار تومان در دسترس اساتید و دانشجویان و طلاب و علاقهمندان قرار گرفته است. دفتر نشر معارف از این استاد برجسته حوزه علمیه قم و عضو جامعه مدرسین و فقهای شورای نگهبان سه کتاب «جایگاه احکام حکومتی و اختیارات ولی فقیه»، «بررسی وظایف و حدود اختیارات ولی فقیه» و «منابع مالی در حاکمیت فقیه» را در دست انتشار دارد.