مسعود نیکدستی، قاری بینالمللی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به تغییر رویکرد شبکه قرآن سیما براساس حکم مدیر جدید این شبکه تلویزیونی مبنی بر توجه بیشتر به پخش تلاوت و انتقال برنامههای معارفی آن به دیگر شبکهها گفت: هر تغییر و تحولی خیر و برکت دارد و تغییرات شبکه قرآن سیما را نیز به فال نیک میگیریم و همچنین از زحمات مدیر سابق شبکه قرآن سیما که از افراد خوشفکر و فعال بودند نیز تشکر میکنیم. برای مدیر جدید شبکه قرآن سیما نیز آرزوی موفقیت داریم.
نیکدستی اظهار کرد: یکی از انتقاداتی که به صداوسیما وارد است تخصصی کردن شبکههای سیما است؛ زمانی که فقط شبکه قرآن سیما به تولید و پخش برنامههای قرآنی میپردازد، مخاطبان عام که بیننده سایر شبکههای تلویزیونی هستند از برنامههای قرآنی بیبهره میمانند. به نظر میرسد تمامی شبکههای تلویزیونی علاوه بر اینکه مخاطبان تخصصی خود را باید حفظ کنند باید به نحوی فعالیتهای خود را دنبال کنند که یک بسته فرهنگی مناسب ارائه دهند تا مخاطبان عام نیز بتوانند از برنامههای آنها استفاده کنند.
این قاری بینالمللی قرآن یادآور شد: به نظر میرسد در صورتی که شبکه قرآن سیما فقط به قرآن بپردازد و مباحث معارفی را حذف کند مخاطبان عام خود را از دست میدهد زیرا مخاطبان این شبکه تلویزیونی فقط دنبال تلاوت و صوت و لحن قرآن نیستند؛ هرچند که تلاوت قرآن و گوش کردن به قرآن هم لذتبخش است اما خیلی از مخاطبان نیز به دنبال شناخت اعماق لایههای مختلف قرآن هستند.
برنامههای شبکه قرآن سیما باید مجموعهای قرآنی و معارفی باشد
وی در ادامه عنوان کرد: حضور برنامههای معارفی در کنار برنامههای قرآنی شبکه قرآن سیما همانند یک رستوران با منوهای مختلف است و زمانی که یک رستوران منوی وسیعتری داشته باشد مخاطبان بیشتری نیز خواهد داشت و به صورت طبیعی در شبکه قرآن سیما نیز اگر برنامههای معارفی کم شود مخاطبان این برنامهها نیز از دست میروند که باید برای این مخاطبان نیز فکری کرد.
وی با عنوان این مطلب که همه مردم ما قاری قرآن نیستند، اضافه کرد: به نظر بنده جداسازی قرآن از معارف در این شبکه تلویزیونی از جهاتی یک نقطه ضعف است زیرا تمامی مخاطبان این شبکه تلویزیونی افرادی میشوند که به صورت حرفهای و تخصصی در حوزه قرآن کار میکنند و مردم نمیتوانند نیازهای معارفی خود را رفع کنند.
عموم مخاطبان سیما باید از برنامههای قرآنی بهرهمند شوند
وی ادامه داد: هر چند که در رویکرد جدید صداوسیما بنا شده است شبکه قرآن سیما به صورت تخصصی به قرآن بپردازد اما به نظر میرسد در این صورت عموم مردم که شبکه قرآن سیما را نمیبینند از رویدادهای قرآنی بیبهره میمانند و باید تدابیری اندیشیده شود که قرآن علاوه بر اینکه در شبکه قرآن سیما به صورت تخصصی دنبال میشود در سایر شبکههای سیما نیز مورد توجه قرار گیرد.
نیکدستی عنوان کرد: همچنین حالا که قرار است برنامههای معارفی در شبکه قرآن کمرنگتر شود باید این برنامهها در دیگر شبکهها توزیع شود و نباید اینگونه باشد که دیگر شبکههای تلویزیونی نیز از برنامههای معارفی غافل شوند زیرا در این صورت با آسیبهای جدی روبرو خواهیم بود.
وی ادامه داد: شبکه قرآن سیما با توجه به اینکه بنا است از این پس برنامههای ویژهای برای مخاطبان خاص خود داشته باشد باید علاوه بر پخش تلاوتهای مختلف از اساتید قرآنی، روی بحث آموزش عمومی قرآن که یکی از مطالبات مقام معظم رهبری است نیز کار کند.
تشکیل اتاق فکری برای پرداختن به آموزش عمومی قرآن در شبکه قرآن
نیکدستی اظهار کرد: بهترین کار برای آغاز آموزش عمومی قرآن از سوی شبکه قرآن سیما، تشکیل اتاق فکری متشکل از افراد خوشفکر است تا با همفکری این افراد، شبکه قرآن سیما بتواند نقش خود را در بحث آموزش قرآن به خوبی ایفا کند و مردم نیز اقبال بیشتری نسبت به یادگیری قرآن پیدا کنند.
پخش یک آیه قبل از پرمخاطبترین بخشهای خبری، اقدام زیبایی بود
این قاری بینالمللی قرآن در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: یکی از کارهای خوبی که در دوره قبل مدیریت سازمان صداوسیما انجام شد پخش یک آیه از قرآن قبل از پرمخاطبترین بخشهای خبری سیما بود که به نظر بنده این کار، اقدام بسیار زیبایی بود و همین یک آیه تأٍثیرات زیادی بر روی مخاطبان میگذاشت.
وی ادامه داد: زمانی که نکات معارفی در طول روز چندین بار تکرار و شنیده شود تأثیر خود را خواهد داشت و برای اینکه یک موضوعی در ذهن ما حک شود باید به صورت مرتب تکرار شود؛ از مدیریت قبلی سازمان صداوسیما و شبکه قرآن سیما که این اقدام را پایهگذاری کردند تشکر میکنم زیرا این اقدام کمک زیادی به ترویج قرآن داشت.