کد خبر: 2751373
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۵
رئیس دیوان محاسبات کشور:

تحقق اقتصاد مقاومتی نیازمند بودجه‌ریزی عملیاتی است

گروه اقتصاد: به گفته رحیمی، امروزه اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم چاره‌ای نداریم که بودجه‌ریزی را عملیاتی کنیم؛ چراکه با وضعیت تحریم‌های ظالمانه غرب و توطئه کاهش قیمت نفت، باید بودجه‌های غیر‌ضروری حذف شود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، امین حسین رحیمی، رئیس دیوان محاسبات کشور، در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران پیرامون گزارش تفریغ بودجه کشور اظهار کرد: با آغاز بهمن‌ماه به آستانه پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی نزدیک می‌شویم و یاد شهدا و امام شهدا را گرامی می‌داریم و به روان پاکشان درود می‌فرستیم و برای ناخدای حکیم انقلاب اسلامی، مقام معظم رهبری و شما نمازگزاران عزیر آرزوی طول عمر با برکت داریم.
وی ادامه داد: اقدامات وقیحانه برخی رسانه‌های فرانسه در توهین به پیامبر اسلام(ص) را محکوم می‌کنیم و پیام حکیمانه و روشنگرانه رهبر انقلاب به جوانان اروپا و امریکای شمالی توطئه جاسوسی سرویس‌های مستکبر را خنثی کرد. اگر جوانان این کشورهای اجازه داشته باشند این پیام را به خوبی بررسی کنند همان جوانان بر علیه کسانی‌که اسلام‌هراسی را ترویج می‌کنند اقدام خواهند کرد.
وی افزود: مطابق قانون اساسی و قانون عادی مجلس، دیوان محاسبات کشور به عنوان نهادی که از طرف مردم وظیفه نظارت بر دستگاه‌های اجرایی را دارد تعیین شده است و وظیفه اش نظارت بر اجرای صحیح بودجه کشور است و به طور قطع باید در قبال هزینه از بودجه، توسعه و پیشرفت اتفاق بیفتد. هر سال بودجه زیادی صرف می‌شود اما متأسفانه توسعه اندکی حاصل می‌شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور تأکید کرد: یکی از علت‌های این امر عدم بودجه‌ریزی عملیاتی است و بنده معتقدم نحوه بودجه‌ریزی کشور دچار اشکال اساسی است و بیش از 10 سال است که دولت‌ها تکلیف داشتند بودجه‌ریزی را عملیاتی کنند اما هنوز این اتفاق نیفتاده است.
رحیمی اظهار کرد: بودجه‌ریزی عملیاتی به این معنی است که ما تلاش کنیم با پول کمتر جنس بیشتری بخریم اما متاسفانه وضعیت بودجه‌ریزی ما اینگونه نیست لذا کشور را بسیار گران اداره می‌کنیم. این موضوع  در سیاست‌های رهبر انقلاب نسبت به برنامه پنجم تکلیف شده است اما هنوز انجام نشده است اما در لایحه بودجه 94 مسئولان مدعی هستند گام اول را برداشته‌اند اما باید اقدامات جدی‌ انجام شود.
وی افزود: باید هزینه‌های اجتناب‌ناپذیر را مشخص کنیم چراکه بسیاری از هزینه‌ها در کشور ضرورتی ندارد. امروزه اگر بخواهیم اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم چاره‌ای نداریم که بودجه‌ریزی را عملیاتی کنیم. امروزه با وضعیت تحریم‌های ظالمانه غرب و توطئه کاهش قیمت نفت، بودجه‌ریزی عملیاتی یک ضرورت است و باید بودجه‌های غیر‌ضروری حذف شود.
رئیس دیوان محاسبات کشور تأکید کرد: یکی از وظایف دیوان محاسبات، تهیه گزارش تفریغ بودجه است و یکی از مسائل بسیار مهم در بودجه قطع وابستگی هزینه‌های جاری به نفت است. هزینه‌های جاری کشور باید به نفت وابسته نباشد و درآمد نفت باید به عنوان یک ثروت بین‌نسلی و برای توسعه و پپیشرفت کشور هزینه شود و این دستور مقام معظم رهبری سال‌هاست صادر شده است. اگر تا الان به این فرمایشات توجه می‌شد دچار مشکلات مربوط به قیمت نفت نبودیم.
رحیمی ادامه داد: دیوان محاسبات پیشنهادی را به مجلس ارائه داده است که ما در بودجه سال 94 هزینه‌های جاری را از نفت قطع کنیم و درآمد نفت صرف عمران و آبادانی کشور بشود. یک نکته دیگر مربوط به قانون هدفمندی یارانه‌ها است و آن اینکه مطابق قانون هدفمندی باید مبلغی از افزایش قیمت‌ها صرف اجرای نظام جامع تامین اجتماعی می‌شد و دولت اقدام مناسبی در این باره انجام داد که طرح بیمه سلامت بود.
وی تأکید کرد: درباره طرح نظام سلامت تا الان 2700 میلیارد تومان هزینه شده است. بر طبق آخرین آماری که داریم بیش از 76 میلیون نفر یارانه می‌گیرند و اگر فقط یارانه 10 درصد از این افراد قطع شود در سال 5400 میلیادر تومان می‌شود و اگر این پول هم به نظام سلامت داده شود همان دغدغه مقام معظم رهبری که بیمار غیر از بیماری نباید نگرانی دیگری داشته باشد محقق می‌شود و قطعا دولت باید یارانه این افراد را قطع کند.
وی افزود: اینکه گفتیم توسعه کشور با بودجه تناسب ندارد، یک دلیلش بی‌انضباطی مالی و فساد مالی است و این امر ناشی از هر چیزی باشد زمینه بروز فساد است و باید جلویش گرفته شود. برخی تصور می‌کنند وظیفه دیوان محاسبات این است که اجازه دهد دولت خرج کند و بعد متخلفین را شناسایی کند و این به تنهایی فایده ندارد؛ چراکه ما نباید اجازه دهیم تخلفی انجام شود بعد پیشگیری کنیم بلکه سیاست دیوان محاسبات در مرحله اول پیشگیری است.
رئیس دیوان محاسبات کشور اضافه کرد: یکی از دلایل تخلفات، ضعف کنترل‌های داخلی است. فساد 3 هزار میلیاردی به دلیل نبود نظارت در بانک بود و ما این نقص‌ها را اعلام کردیم و در اینجا از همه وزرای محترم می‌خواهم که دستور دهند کنترل‌های داخلی مستقر شود وگرنه تخلف از بین نخواهد رفت.
رحیمی ادامه داد: نکته دیگر، این است که امروزه دیگر همه کشورها از سیستم الکترونیکی استفاده می‌کنند و امکان ندارد مردم مالیات پرداخت نکنند. دیوان محاسبات در این خصوص طرحی در نظر دارد که به صورت الکترونیکی تمام اقدامات دستگاه‌های اجرایی را زیر نظر قرار دهد و البته یکی دیگر از دلایل بروز بی‌انضباطی عدم اقدامات قاطع و به موقع است.
رحیمی در پایان اظهار کرد: دیوان محاسبات در مقابل دستگاه اجرایی قرار ندارد بلکه می‌خواهد در کنار دیگر دستگاه‌ها برای برخورد با فساد باشد. اگر اقدامات دیوان محاسبات نتیجه نداد هیچ چاره‌ای جز برخورد نداریم  اما فقط با برخورد نمی‌توان کاری کرد و دیوان محاسبات زمانی موفق می‌شود که تصمیماتش در دولت و مجلس هم مورد بررسی قرار بگیرد.

captcha