به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، استاد مرحوم شحات محمد انور در ژوئیه ۱۹۵۰ در روستایی در استان قهلیه مصر به دنیا آمد و در سه ماهگی پدر خود را از دست داد. مادرش برای اقامت در منزل پدرش رفت تا با داییهایش زندگی کنند.
او به یادگیری و حفظ قرآن اقدام کرد و به خاطر اینکه داییاش شاگرد حلمی محمد مصطفی در حفظ قرآن کریم بود، شحات در سن ۸ سالگی حافظ قرآن شد. در سن ۱۰ سالگی داییاش او را نزد سید احمد فرارحی برد تا تجوید قرآن را فرا گیرد.
اساتیدی مانند «جوده ابوالسعود»، «سعید عبدالصمد الزناتى» و «حمدى زامل» از جمله قاریانی بودند با حضورشان در محافل قرآنی منطقهای که استاد شحات محمد انور نیز در آنجا حضور داشت، گرمی خاصی را به این محافل بخشیدند، ولى حقیقت امر این بود که استعداد این جوان مستعد ناگهان درخشید و در آن میان او را منحصربهفرد کرد.
وی به مقامى انکارناشدنى رسید و با وجود اینکه از سن کمی نیز برخوردار بود مانند یک قارى بزرگ که تمامى سر انگشتان به سوی او نشانه رفته است، درخشید و اینها همه قبل از 20 سالگى استاد شحات انور بود.
تلاوت سوره آلعمران، آیات 26-38 با صدای استاد مرحوم شحات محمد انور
محتوای سوره آلعمران
این سوره در مدینه نازل شده و داراى 200 آیه است. در فضیلت تلاوت این سوره در حدیثى از پیامبر اکرم(ص) مىخوانیم «من قرء سورة آل عمران اعطى بکل آیة منها امانا على جسر جهنم: هر کس سوره آل عمران را بخواند به تعداد آیات آن، امانى بر پل دوزخ به او مىدهند».
در آیات 26 تا 38 این سوره تأکید میکند بر اینکه همه چیز به دست اوست. در آیات قبل سخن از امتیازاتى بود که اهل کتاب(یهود و نصارى) براى خود قایل بودند و خود را از خاصان خداوند مىپنداشتند(علاوه بر این مدعى بودند حاکمیت و مالکیت نیز از آن آنها است).
خداوند در این دو آیه ادعاى باطل آنان را با این بیان جالب رد مىکند، مىفرماید: بگو: بارالها! مالک ملکها توئى، تو هستى که به هرکس بخواهى و شایسته بدانى حکومت مىبخشى و از هرکس بخواهى حکومت را جدا مىسازى «قُلِ اللَّهُمَّ مَلِک الْمُلْکِ تُؤْتى الْمُلْک مَن تَشاءُ وَ تَنزِعُ الْمُلْک مِمَّن تَشاءُ».
هرکس را بخواهى بر تخت عزت مىنشانى و هرکس را اراده کنى بر خاک مذلت قرار مىدهى «وَ تُعِزُّ مَن تَشاءُ وَ تُذِلُّ مَن تَشاءُ» و در یک جمله کلید تمام خوبیها به دست تواناى تو است، زیرا تو بر هر چیز توانایى «بِیَدِک الْخَیرُإِنَّک عَلى کلِّ شىْءٍ قَدِیرٌ».(تفسیر نمونه، ج 2، ص 488)
در ادامه این آیات تأکید میکند با دشمنان طرح دوستى نریزید. همچنین تصریح میکند که عزت و ذلت و تمام خیرات به دست خدا است و در این آیه به همین مناسبت مؤمنان را از دوستى با کافران شدیدا نهى مىکند، زیرا اگر این دوستیها به خاطر کسب قدرت و ثروت و عزت است، همه اینها به دست خدا است و او از اسرار درون شما آگاه است.(تفسیر نمونه، ج 2، ص498)
دوستى و همکارى با کافران و دشمنان خدا و تکیه کردن بر آنان شدیداً مورد نهى واقع شده، جز در موارد تقیه و از آنجا که بعضى ممکن است همین استثناء را بهانهاى براى برگزیدن کافران به دوستى و تن در دادن به ولایت و حمایت آنها قرار دهند و با سوء استفاده از عنوان تقیه با دشمنان اسلام رابطه برقرار سازند در این آیه به آنها هشدار داده، مىفرماید: بگو: اگر آنچه را در سینههاى شما است، پنهان سازید یا آشکار کنید خداوند آن را میداند «قُلْ إِن تُخْفُوا مَا فى صدُورِکمْ أَوْ تُبْدُوهُ یَعْلَمْهُ اللَّهُ»
سپس تأکید میکند که نه تنها اسرار درون شما را مىداند بلکه آنچه را که در آسمانها و آنچه را در زمین است(نیز) مىداند (و علاوه بر این آگاهى وسیع) خداوند بر هر چیزى توانا است « یَعْلَمُ مَا فى السمَوَتِ وَ مَا فى الأَرْضِوَ اللَّهُ عَلى کلِّ شىْءٍ قَدِیرٌ». در ادامه آیات نیز تأکیدی بر حضور اعمال و تجسم آن در قیامت است. (تفسیر نمونه، ج 2، ص508)
تا پایان سال جاری سه روز در هفته روزهای یکشنبه، سهشنبه، جمعه یک فایل از تلاوت قراء برتر جهان اسلام از گنجینه تلاوتهای ناب شبکه رادیویی قرآن بر روی تارنمای خبرگزاری ایکنا قرار میگیرد.