کد خبر: 2768928
تاریخ انتشار : ۰۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۳
رضا توکلی:

«همه چیز آنجاست» نگاه ظریفی به مفاهیم دینی دارد

گروه هنر: من کلیت سریال «همه چیز آنجاست» را یک کار دینی می‌دانم، زیرا جزء به جزء مفاهیمی که در آن مورد توجه قرار گرفته، ریشه در باورهای دینی ما دارد، اما هیچگاه سعی نمی‌کند که این مضامین را به شکلی گل‌درشت بیان کند.

رضا توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون، در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با بیان این‌که سریال «همه چیز آنجاست» توانسته مخاطبان را جذب خود کند، گفت: بعد از سریال موفق «پرده‌نشین» کمتر کسی انتظار داشت تا یک سریال تلویزیونی قادر باشد در جذب تماشاگر به موفقیت دست یابد، چون مخاطبان تلویزیونی تحت تأثیر سریال «پرده‌نشین» بود، اما با گذشت زمان و پیش رفتن قصه بر مخاطبان «همه چیز آنجاست» افزده شد و امروز این کار را یکی از موفق‌ترین کارهای تلویزیون باید محسوب کرد.

وی افزود: درباره این سریال می‌توان به نکته دیگری هم اشاره کرد و آن نیز بازی‌های بسیار خوب سریال است که نشان می‌دهد کارگردان توانسته در انتخاب بازیگر گزینه‌های مناسبی را برگزیند. این خصیصه را می‌شود درباره شخصیت‌های کلیدی به خوبی مشاهده کرد. امین زندگانی، مهرانه مهین‌ترابی و سام درخشانی از جمله بازیگران این کار هستند که علاوه بر بازی زیبا چهره‌پردازی مناسبی نیز برای آنها انجام گرفته است.

وی در پاسخ به این سوال که بحث موضوعات دینی در این سریال تا چه حد به شکلی جدی مورد توجه قرار گرفته است؟ بیان کرد: من کلیت این سریال را یک کار دینی می‌دانم، زیرا جزء به جزء مفاهیمی که در آن مورد توجه قرار گرفته، ریشه در باورهای دینی ما دارد، اما هیچگاه سعی نمی‌کند که این هدف را به شکلی گل‌درشت بیان کند. این ویژگی نیز یکی از مهمترین امتیازاتی است که می‌توان برای یک سریال تلویزیونی متصور شد.

بازیگر سریال «سفر سبز» ادامه داد: برای نمونه به چند مفهوم اشاره می‌کنم. بحث مال حلال و حرام، نزول، وفای به عهد، نیکی به پدر و مادر، پایبندی به اخلاقیات دینی، توجه به حجاب و... تنها نمونه‌ای از این قبیل موضوعات مطرح شده در سریال است. در این میان باید توجه داشت که تمام این مضامین قرار نیست توسط یک فرد یا یک خانواده تصویر شود، بلکه شخصیت‌های متعدد و خانواده‌هایی که پیرامون خانواده اصلی داستان قرار دارند، هر کدام به نوعی به مضامین مورد نظر می‌پردازند.

وی وجود داستانک‌های مختلف را در جذابیت این سریال مهم دانست و گفت: در سریال‌های ایرانی کمتر شاهد بودیم که داستانک‌های متعدد پیرامون داستان اصلی وجود داشته باشد. برای همین معمولا بعد از 20 قسمت سریال‌های مورد نظر تکراری می‌شد، اما در این سریال این اتفاق تا به الان رخ نداده و تماشاگر از تماشای کار خسته نشده است. این امتیاز نیز به عقیده من به واسطه توجه دقیق در فیلمنامه به وجود آمده، چون تا زمانی که متن یک کار نتواند روابط را به صورت منطقی کنار هم قرار دهد، داستان شکلی منسجم به خود نمی‌گیرد.

این بازیگر اضافه کرد: موضوعی دیگری که پیرامون این سریال وجود دارد نگاه به نسل جوان است؛ نسلی که اکثریت جامعه ما را در بر گرفته است، ولی ما هنوز نتوانسته‌ایم در کارهای تلویزیونی به درستی دغدغه‌ای آنها را تصویر کنیم. در این کار بخش‌هایی از این دغدغه‌ها تصویر شده است، حتی در حوزه مسائل عاطفی هم سعی شده به خواسته‌های جوانان و مطابقت این خواست با عرف و شرع هم توجه شود.

وی در پایان اذعان کرد: حمایت مسئولان سینما از سریال‌هایی چون «پرده‌نشین» و «همه چیز آنجاست» این امید را در اذهان ایجاد می‌کند که ما در آینده شاهد آثار بسیار زیباتری در تلویزیون باشیم. برای این خواسته هم نیاز به سرمایه‌گذاری بسیار کلان نیست، بلکه تنها باید تمرکز را به روی فیلمنامه و انتخاب صحیح کارگردان متمرکز کرد تا بتوان در آینده کارهای بهتری را از سیما شاهد بود.

captcha