به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از چهارمحال و بختیاری، حجتالاسلام محمدعلی نکونام، نماینده ولی فقیه در چهارمحال و بختیاری روز 12 بهمنماه در دیدار با مدیرکل جدید بازرسی چهارمحال و بختیاری دینمداری و صیانت از اسلام ناب را روح و اصالت وجودی انقلاب اسلامی دانست و به تشریح عوامل بازدارنده و مخدوش کننده اصالت نظام پرداخت.
امام جمعه شهرکرد افزود: مفاسد در تمامی عرصهها مهمترین عامل به خطر افتادن و مخدوش شدن اصول و پایههای دینمداری در نظام اسلامی هستند بنابراین برخورد با اموری که دینمداری را در نظام اسلامی به خطر میاندازد باید جزو اولویتهای کاری همه دست اندرکاران نظارتی باشد.
وی تأکید کرد: مبارزه با فساد و سوق دادن دستگاههای اجرایی نظام به سمت سلامت دینی و دینمداری یکی از وظایف اصلی دستگاههای نظارتی محسوب میشود که غفلت و بیتوجهی نسبت به آن ضایعه و خسارتی مساوی با منهدم شدن پایههای انقلاب و نظام اسلامی را در پی خواهد داشت.
نکونام اظهار کرد: ساختار وجودی آفرینش بشریت بهگونهای است که در تمامی لحظهها و عرصههای زندگی نیازمند یک ناظر و مراقب است و بدون وجود نظارت بر او سلامت دینی و دینمداری به معنای واقعی کلمه تحقق پیدا نمیکند به همین دلیل خداوند متعال خودش را بهعنوان اولین و سپس پیامبران و اهل بیت(ع)، زمین و آسمان، فرشتگان و اعضاء و جوارح آدمی را به عنوان ناظران و شاهدان بر اعمال و رفتار انسانها معرفی میکند.
به گفته وی، قرار دادن این همه ناظر بر اعمال و رفتار انسان بیانگر ضرورت این امر مهم در تقویت و استحکام پایههای ایمان و دین مداری در افراد است؛ چرا که اگر انسان مومن وجود این نظارتها را به معای واقعی کلمه در لحظه لحظه زندگی درک کند به طور قطع دست از پا خطا نخواهد کرد اما متأسفانه چه کنیم که در درک این اصل مهم ایمانها ضعیف و دروازههای فساد افکنی و وسوسهافکنیها بر روی انسانها گسترده است.
نماینده ولی فقیه در استان در ادامه نقش دستگاههای نظارتی در صیانت از دین مداری و پیشگیری از بروز مفاسد در جامعه را بسیار مهم دانست و در همین زمینه به تبیین راهکارها و اصول چگونگی نظارت صحیح دستگاههای نظارتی بر امور پرداخت و افزود: نظارت در دستگاههای نظارتی باید بر اساس سیره و منش اسلام، برآمده از ایمان و احکام الهی و الگوگرفته از نظارتهای غیبی خداوند متعال، پیامبران الهی و اهل بیت(ع) باشد که البته تحقق این مهم نیز بستگی به توانمندیها و ظرفیتهای هر مجموعه دارد.
وی افزود: انجام نظارتها به معنای واقعی کلمه سالم، گسترده، خدا پسند با اولویت حفظ سلامت نظام اسلامی در تمام عرصهها، حداقل الگویی است که میتوان از نظارتهای الهی گرفت که اگر چنین نظارتی در تمام دستگاهها مورد توجه قرار بگیرد به طور قطع فساد در جامعه به شکل چشمگیر کاهش خواهد یافت به صورتی که اگر فسادی هم در جامعه وجود داشته باشد پنهان و زیر زمینی خواهد شد.
نکونام تأکید کرد: اگر نظارت سالم در حد توان و امکانات موجود دستگاههای نظارتی صورت نگیرد نهتنها در روز قیامت مواخذ عندالله میشویم بلکه خیانتی بزرگ در حق نظام جمهوری اسلامی روا داشتهایم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه نظارت و برخورد با متخلفان و مفاسد باید سالم و به دور از ملاحظه کاریها باشد تصریح کرد: تحقق سلامت به معنای واقعی کلمه و کاهش مفاسد در جامعه در سایه اجازه میدان داری ندادن به منیتها محقق میشود.
نماینده ولی فقیه در استان با اشاره به وظیفه سنگین دستگاههای نظارتی در مبارزه با نازییاییها و کج رویها افزود: ایجاد سازوکار مناسب برای مبارزه مستمر با مفاسد از وظایف نظام و دستگاههای نظارتی است که غفلت، بیتوجهی و فراهم نکردن زمینههای این امر مهم چوب غضب الهی را به دنبال خواهد داشت.
وی با تأکید بر اینکه دستگاههای نظارتی از نقش خیرخواهانه و ناصحانه خود در برخورد با مسائل غافل نشوند اظهار کرد: دستگاههای نظارتی ضمن اینکه در تصمیم گیریها و برخوردها استقلال و قاطعیت خود را حفظ میکنند باید رویکرد خیرخواهانه و امیدوارانه به آینده در راستای رفع مشکلات و تقویت ساخت درونی نظام و به حداقل رساندن ضایعات را نیز مدنظر داشته باشند و از افراط و تفریطها به شدت پرهیز کنند چراکه این امر خدمت به روند خدمترسانی نظام نیست.