به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از آذربایجان غربی، انقلاب اسلامی در ایران در دورهای به وقع پیوست که جریان پست مدرنیسم در ربع آخر قرن بیستم وارد مرحله جدیدتر و جدیتر شده بود، از اینرو، انقلاب اسلامی ایران به عقیده بسیاری از اندیمشندان غرب، انقلابی است پست مدرنیسمی و لذا در روایت و تفسیر مدرنیته جای نمیگیرد.
تا پیش از پیدایش انقلاب اسلامی، بیشتر نظریهپردازان انقلاب در عرصه جامعهشناسی گرایشهای ساختارگرایانه داشتند یعنی سعی میکردند با بررسی گزینشی انقلابها به یک تئوری دست یابند تا بتوانند هر انقلاب جدیدی را که در جهان رخ میدهد با آن تبیین و حتی وقوع آن را پیشبینی کنند.
ولی انقلاب اسلامی ایران به جهانیان اثبات کرد که میتوان یک پدیده عظیم اجتماعی را ساخت و این ارزش و مفهوم جدیدی است که انقلاب اسلامی به عرصه تئوری پردازی جهانی عرضه کرده است.
مردمی بودن که یکی از ویژگیها و ارزشهای انقلاب اسلامی ایران است، در جنبشها و گروههای سیاسی متعددی راه یافته است و به عبارت دیگر، این جنبشها و گروهها دریافتهاند که اسلام توانایی بسیج تودههای مردم را دارد.
انقلاب اسلامی اندیشه کار مردمی و استفاده از تودههای مردم را بهعنوان هدیهای گرانبها به تجارب دعوت اسلامی در جهان اسلام عطا کرد و گرایش به اندیشه کار مردمی، جنبشهای اسلامی را به سوی وحدتطلبی مذهبی و قومی سوق داده، این امر، جنبشهای اسلامی سیاسی را از اختلاف و تفرقه دورتر ساخته و آنها را از تشکیلات قویتر، امکانات وسیعتر، حمایت گستردهتر و پایداری بیشتر برخوردار ساخته است.