کد خبر: 2799538
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۹
زندی اعلام کرد:

آلودگی هوای خوزستان منشاء داخلی دارد/ دستور رئیس جمهوربرای بررسی وضعیت

گروه سلامت: سرپرست مرکز ملی هوا و اقلیم محیط زیست آلودگی چند روز اخیر هوای خوزستان را داخلی و از دستور ویژه رئیس جمهور برای حل این مسئله خبر داد.

مسعود زندی، سرپرست مرکز ملی هوا و اقلیم سازمان حفاظت از محیط زیست در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، منشأ آلودگی هوای خوزستان را داخلی دانست و اعلام کرد: کمیته ویژه ای برای بررسی این موضوع از سوی رئیس جمهوری در حال شکل گیری است که در این کمیته وزارت نفت، جهادکشاورزی، سازمان‌ حفاظت‌ از محیط زیست، مدیریت برنامه ریزی کشور حضور داشته و به بررسی هوای خوزستان، چاره اندیشی و اتخاذ تصمیم های لازم در این مورد خواهند پرداخت.

هوای خوزستان وضعیت خطرناک و بحرانی را پشت سر گذاشته است
وی افزود: در حال حاضر شرایط هوای اهواز از وضعیت خطرناک و ناسالم گذر کرده و وضعیت سالمی بر هوای استان حاکم شده است آلودگی هوای خوزستان تا پیش از این ریزگردهایی بود که از کشور همسایه وارد هوای استان خوزستان شده و موجب آلودگی آن می شد اما رخدادی که اخیرا موجب غافلگیری نهادهای مختلف و مردم استان شد این بود که آلودگی جدیدی با منشأ داخلی، آسمان و هوای استان به خصوص شهر اهواز را تحت تأثیر خود قرار داد.

زندی تصریح کرد : در این راستا 200 هکتار زمینی که موجب این آلودگی شده بود شناسایی در نشست مشورتی که در این هفته جاری رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با مسئولین و متخصصان ذیربط خواهد داشت امید می رود نتایج مطلوب از آن حاصل شود.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این بار منشأ آلودگی هوا داخلی بوده، برنامه ریزی و اتخاذ راه حل بسیار آسان تر از زمانی است که منشأ آلودگی خارجی بود. جهاد کشاورزی تجربه بسیارخوبی از تثبیت شن های فلات مرکزی ایران دارد لذا با برنامه ریزی می تواند بر منشأهای آلودگی در خوزستان فائق آید.

خشکسالی دشت های زراعی و تالاب ها را مستعد طوفان های گرد و خاک کرده است
سرپرست مرکز ملی هوا و اقلیم به نقش خشکسالی در آلودگی هوا اشاره کرد و اظهار داشت: امسال بارندگی و نزولات آسمانی نسبت به سال گذشته کاهش چشم گیری داشته است و دشت های زراعی و تالاب ها را مساعد بروز طوفان های گرد و خاک نموده است با دستور ویژه دکتر روحانی و تلاش ویژه خانم ابتکار ریاست سازمان حفاظت از محیط زیست و تشکیل جلسات تخصصی امیدواریم که به نتایج خوبی در این مورد برسیم.

تثبیت شن در دسترس ترین راه حل برای مبارزه با پدیده گرد و غبار است
این مسئول سازمان حفاظت ازمحیط زیست در امور آلودگی هوا در دسترس ترین راه حل را برای حل بحران آلودگی هوای استان خوزستان تثبیت شن کانون های آلودگی دانست و عنوان کرد: تثبیت شن های روان نقاط و کانون های آلودگی از طریق مالچ پاشی، مواد بیولوژیکی و درختکاری می توان این کارها را انجام داد با توجه به اینکه قبلا در کشور تجربه شده اند سهل الوصول و انجام پذیرند.

زندی در پایان در مورد ریزگردهایی که از کشور عراق وارد هوای کشور شده و بسیاری از شهر های مرزی را درگیر خود ساخته است یادآور شد: وزارت امور خارجه و ریاست سازمان حفاظت محیط زیست نشست هایی را با معاون ریاست جمهوری، نخست وزیر، وزیر محیط زیست کشور عراق برگزار و تفاهم نامه هایی هم به امضا رسانده اند اما در عراق به دلیل مسائل امنیتی و اینکه یکی از کانون های آلودگی استان الانبار عراق بوده که نیروهای گروهک تروریستی داعش در آن فعالیت می نمایند تا حدودی بحث های تثبیت شن را به تأخیرافتاده است.

captcha