به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای سخنرانی خود در مراسم اختتامیه سیامین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر گفت: گروهی با دولت یازدهم مشکل دارند و به همین دلیل تلاش میکنند به این دولت که شعار تدبیر و امید را سرلوحه کار خود قرار داده است از طریق برانگیختن احساسات مذهبی مردم ضربه وارد کنند، اما باید بگویم که این دولت و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در همه مراحل تابع قانون و شرع بوده است.
وی با اشاره به اینکه موسیقی ایرانی ریشه در فرهنگ و باورهای مردم این مرز و بوم دارد، افزود: این ویژگی موسیقی ایران است که موجب شده همواره همراه مردم باشد. موسیقی زبان آفرینش است و زیباییهایی که موهبت الهی است را نشان میدهد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: هنرمند موسیقی با پرداختن به موسیقی و نواختن ساز، گاه تأثیری شگرف در اذهان مخاطبان خود میگذارد؛ کارکرد موسیقی تبدیل غمها به شادی و رذیلتها به فضیلت است؛ ما همواره معنویت شرقی را در موسیقی ایرانی میبینیم. موسیقی ایرانی به چنان جایگاهی در انتقال مفاهیم ارزشی دست یافته است که میتوان آن را دستاورد بزرگ سه دهه انقلاب اسلامی نامید.
رشد چشمگیر موسیقی
جنتی در ادامه گفت: از جمله منابع مؤثر موسیقیدانان ما، اشعار بلند شاعران نامداری است که ملت ما به آنها افتخار میکند؛ شاعران معاصر نیز امروز ترانه و تصانیف بسیاری را میسرایند و هنرمندان ما از این ترانهها به بهترین شکل استفاده میکنند، موسیقی پاپ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در این مدت رشد چشمگیری داشته است.
وی افزود: اکنون باید به این مسئله اشاره کنم که جشنواره موسیقی فجر فقط جشنواره نیست، بلکه جریان پویایی است که موسیقی این سالها را زنده نگه داشته است و لازم میدانم همه اهالی موسیقی و دستاندرکاران آن با همدلی و تداوم به استمرار این جریان کمک کنند.
جنتی تأکید کرد: جشنواره فجر فرصتی مغتنم برای استفاده از ظرفیتها و توانایی جامعه هنری و همچنین رشد این استعدادهاست و تفاوت چشمگیری که جشنواره سیام با دورههای قبل داشت، تلاش برای کشف استعدادهای جوان در دو بخش کلاسیک و استعدادهای درخشان بوده است؛ حضور هنرمندان در بخش بینالملل قابل توجه بود و حضور اهالی موسیقی نواحی نیز حضوری چشمگیر داشتند که این خود فرصت خوبی را برای جشنواره موسیقی فجر فراهم آورد که در کنار برگزاری کنسرتها شاهد رشد موسیقی شهرستانی نیز باشیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: رئیس جمهور طی سال گذشته در زمینه ارکسترها قول داد که ارکستر ملی و سمفونیک را احیاء کند؛ در طول این یک سال تلاش کردیم که این ماجرا محقق شود، اما یک بخش عمده این اتفاق مالی و اعتباری بود؛ چرا که هنرمندان گذشته این ارکستر مطالباتی داشتند که باید هر چه زودتر پرداخت میشد؛ رایزنی ما با هیئت دولت برای تامین منابع مالی این قضیه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارجاع داده شد که نهایتاً 40 درصد آن بودجهای که در نظر داشتیم فعلاً به ما اختصاص داده شده است.
همه موازین شرعی را رعایت میکنیم
وی ادامه داد: قسمت دیگر مشکل ارکسترها نیز مسائل فنی بود، اما خوشبختانه باید اعلام کنم که قدمهای مورد نظر در این راستا برداشته شده و ما تا پایان امسال شاهد اجرای ارکستر سمفونیک تهران خواهیم بود؛ تلاش ما این است که در زمینه ارکستر ملی هم بتوانیم تا دو یا سه ماه آینده کارها را به مرحله نهایی برسانیم.
جنتی اذعان کرد: همه آنچه که از طریق مجموعه وزارت ارشاد در تهران و شهرستانها اجرا میشود، برنامههایی دارای مجوز است که اشعار آن به لحاظ محتوایی در یک شورا بررسی میشود و در زمینه آهنگ و اجرای برنامه نیز حساسیتهایی وجود دارد؛ بنابراین در همه کنسرتها موازین رعایت شده است.
وی در مورد جنجال پیشآمده در مورد مجوز تکخوانی خواننده زن و برخی اعتراضات از سوی افراد در این باره گفت: همه این موارد عموماً عناصر نورسیدهای هستند که اطلاعات ما از نظر مذهب، هنر و موسیقی بیشتر از آنهاست. اخیراً جنجالهایی پیرامون این موضوع داریم که وزارت ارشاد مجوز تکخوانی داده و اسلام از دست رفت که باید بگویم ما اگر مجوز بدهیم پای آن میایستیم و اعلام میکنیم، ولی چرا به دروغ مردم متدین را بیجهت علیه دولت تحریک کنیم.
جنتی در پایان اظهار کرد: من واقعاً نسبت به همه مراجع احترام قائل هستم و دغدغههای آنان را به خوبی میدانم و این را هم متوجه هستم که اظهار نظر این نظرات بر اساس دین و شرع است، ولی خدمت آنها میگویم که ما تمام توان خود را به کار گرفتهایم که همه موازین را رعایت کنیم.