کد خبر: 2904388
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰
رزاقی:

افراد مقید به ضوابط دینی کمتر بیمار می‌شوند

گروه سلامت: یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عمل به دستورات و توصیه‌های بهداشتی دینی را در پیشگیری از بروز بیماری به خصوص سرطان ‌ها دخیل می‌داند.

محمد رضا رزاقی، اورولوژیست و فلوشیپ جراحی سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، افرادی را که بر اساس دستورت بهداشتی دینی عمل می‌کنند، کمتر در معرض برخی سرطان‌ها دانست و عنوان کرد: افرادی که ارتباط قوی با پروردگار دارند و به وسیله دعا و راز نیاز این ارتباط را نگه می دارند و به دستورات دینی در زندگی عمل می کنند افرادی هستند که بیشترین مراقبت را از جسم خود دارند.

وی افزود: یکی از مهمترین توصیه‌های بهداشتی که در روایات دینی آمده است این است که تا «پیش از احساس گرسنگی دست به غذا نبرید و تا پیش از سیر شدن از آن دست بکشید» عمل به این توصیه نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها ایفا می‌کند.

وی تأکید کرد: افرادی که مقید به ضوابط دینی هستند و آنها را در تنظیم سبک زندگی و انتخاب آن مراعات می کنند کمتر گرفتار بیماری می شوند.

سبک زندگی اشتباه؛ مهمترین عامل سرطان مثانه
رییس مرکز تحقیقات کاربرد لیزر در ادامه با اشاره نقش سبک زندگی در ایجاد سرطان هایی مانند مثانه گفت: این سرطان با وجود اینکه ممکن است فاکتور‌های ژنتیکی در بروز آن مهم باشد اما این عوامل محیطی و سبک زندگی است که بیشترین نقش را در ایجاد آن ایفا می کند.

وی تصریح کرد: آنچه که به عنوان محرکی بسیار قوی در این سرطان به چشم می خورد بیشتر عفونت‌ها و سنگ‌هایی هستند که در طول زمان از بین نرفته و منجر به ایجاد سلول‌های سرطانی می شوند.

رزاقی ادامه داد: استعمال دخانیات و آنچه که تولید نهایی دود سیگار و نیکوتین است از طریق کلیه وارد مثانه شده و باعث تولید سلول‌های سرطانی می شود در واقع باید گفت بیش از 70 درصد عامل محیطی سرطان مثانه ناشی از استعمال سیگار است.

وی همچنین شاغلین در برخی صنایع را در معرض این سرطان دانست و عنوان کرد: افرادی که با صنایع رنگ سازی و چرم سازی در ارتباط هستند همچنین دیابتی هایی که از شیرین کننده های مصنوعی اسفاده می کنند بیشتر از افراد دیگر مورد تهدید این سرطان می باشند.

بیش از 80 درصد سرطان‌های پرستات خوش‌ خیم‌اند
این اورولوژیست در ادامه سرطان پروستات را یکی از خوشخیم ترین سرطان‌هایی خواند که به راحتی قابل درمان است و عنوان کرد: 10 درصد از مردان جهان ممکن است به سرطان پروستات دچار شوند؛ موارد زیادی در ایران وجود داشته که بلافاصله پس از شناسایی به کمک جراحی یا رادیوتراپی درمان قطعی شده اند.

وی این سرطان را بیشتر به عوامل ژنتیکی و افزایش طول عمر نسبت داد و عنوان کرد: سرطان پرستات سرطانی است که به عوامل درونی بستگی دارد و فاکتورهای سبک زندگی تشدید کننده یا کاهنده آن هستند، الودگی‌های محیطی به سرب و استفاده از غذاهای پرچرب، در ایجاد آن می تواند تأثیر گذار باشد.

رزاقی خاطر نشان کرد: نقش ازدواج و فعالیت‌های جنسی در ایجاد این سرطان هنوز ثابت نشده است. اما سبک زندگی می تواند در مراقبت از خود همچون دیگر موارد کمک کند، نوع تغذیه، ورزش و رعایت نکات بهداشتی می تواند در پیشگیری از آن نقش مهمی ایفا کند.

captcha