مهدی فیض، معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به طرح جامع «هفت شهر شایستگی» اظهار کرد: طرح جامعی در معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی به نام «هفت شهر شایستگی» در حال اجراست و معتقدیم که دانشجو باید در این هفت نقش رشد و تقویت شود.
وی مهمترین رکن و مقدمه خانواده را ازدواج عنوان کرد و گفت: اتفاقی که در چند سال اخیر شاهد آن هستیم، این بوده که ادامه تحصیل سبب شده است تا دختران کمتر به فکر ازدواج باشند و همایش «پایداری خانواده، تعالی جامعه» با هدف تبیین جایگاه ازدواج در زندگی دختران توسط جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا(س) برگزار خواهد شد.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: با برگزاری این همایش تلاش خواهیم کرد تا تحصیلات و اشتغال موضوع ازدواج دختران را تحتالشعاع قرار ندهد چرا که اگر این اتفاق رخ دهد قطعا مسائل فرهنگی منفی را در درازمدت ایجاد خواهد کرد و جمعیت کشور را نیز تحتالشعاع قرار میدهد.
وی بیان کرد: در این همایش مقالات مختلفی ارائه خواهد شد که معاونت امور زنان ریاست جمهوری، دانشگاه الزهرا(س) و وزارت ورزش و جوانان نهادهای اصلی هستند که در این همایش مشارکت دارند و حمایتهای لازم را داشتهاند.
فیض با اشاره به محورهای همایش «پایداری خانواده، تعالی جامعه» تصریح کرد: «پایداری خانواده»، «تغییرات نهادی و کارکردی خانواده»، «شیوههای همسرگزینی و ازدواج»، «خانواده و دین»، «خانواده و جمعیت»، «خانواده و رسانه»، «خانواده و اقتصاد» و «خانواده و سیاست»، «خانواده، بهداشت و سلامت روانی» و «خانواده، جامعه و نظام آموزشی» از جمله محورهای همایش به شمار میرود.
وی بیان کرد: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی یکی از اعضای ستاد ساماندهی امور جوانان است. درباره مقوله ازدواج طرحها و پیشنهادهای مختلفی را ارائه کردهایم اما اقدامی که جهاد در این زمینه میتواند انجام دهد، موضوع فرهنگسازی مقوله ازدواج در محیطهای دانشگاهی است.
ضرورت تقسیم کار ملی
فیض ادامه داد: ما باید فرهنگسازی لازم را در دانشگاهها انجام دهیم تا جایگاه ازدواج را در میان جوانان افزایش دهیم. البته معتقدیم که باید یک تقسیم کار ملی در این ستاد صورت بگیرد. یعنی اگر 15 اقدام برای ترویج امر ازدواج قرار است انجام شود، باید تقسیم کار ملی صورت بگیرد و هر یک از نهادها موظف به انجام یکی از این اقدام باشد نه آنکه همه سازمانها متولی انجام این 15 اقدام باشند.
وی بیان کرد: تقسیم کار ملی باید برای ترویج امر ازدواج صورت بگیرد تا مانع از موازی کاری شود.
معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: در سال 90 در معاونت فرهنگی جهاد الگوی فارغالتحصیل مطلوب نظام آموزش عالی ایران را در هفت نقش توصیف کردیم که میتوان به نقش امور عبادی و مناسک، وظایف فردی و شخصی، وظایف اخلاقی و اجتماعی، وظایفی در قبال خانواده، وظایف سیاسی و اجتماعی، وظایفی در قبال حکومت، فعالیت شغلی دانش بنیانی و وظایفی در قبال محیط زیست و منابع طبیعی اشاره کرد.
نقشهایی که باید متوازن رشد کند
وی ادامه داد: فارغ التحصیل مطلوب باید در همه این هفت نقش توانا باشد و به قابلیتهای لازم را داشته باشد. همه این هفت نقش باید به طور متوازن رشد کرده باشد.
فیض اظهار کرد: همه فعالیتهای معاونت فرهنگی را در قالب هفت شهر شایستگی قرار دادهایم و سازمانها و مراکز فرهنگی خودمان را به عنوان پشتیبان هفت نقش مأمور کردیم. برای مثال سازمان فعالیتهای قرآنی برای نقش عبادی و مناسک و سازمان گردشگری برای نقش محیط زیست و منابع طبیعی مدیریت شدند.
برپایی بیش از 30 برنامه در سال 94 در قالب هفت شهر شایستگی
وی بیان کرد: در قالب هفت شهر شایستگی بیش از 30 برنامه در سال 94 برنامهریزی کردهایم که یکی از واحدهای سراسر کشور، هر یک از این برنامهها را متقبل شود و آن برنامه را برای دانشجویان سراسر کشور پیادهسازی کند.
گفتنی است، دبیرخانه این همایش از تمامی پژوهشگران و دانشجویان دعوت میکند تا با ارسال مقالات خود در محدوده محورهای همایش، در این رویداد علمی و فرهنگی مشارکت کنند.
مهلت ارسال مقالات به دبیرخانه این همایش سیام فروردین ماه سال آتی و آخرین فرصت ثبتنام متقاضیان جهت شرکت، بیستم اردیبهشت ماه سال 94 اعلام شده است.
علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر به پایگاه اطلاعرسانی همایش با نشانی jahadconf.ir مراجعه کرده و یا با شمارههای 88603848- 021 و 85692546- تماس بگیرند.
همایش «پایداری خانواده، تعالی جامعه» در ذیل طرح «هفت شهر شایستگی» معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی، با محوریت «تحقق الگوی فارغ التحصیل شایسته در نظام آموزش عالی ایران» و به همت جهاد دانشگاهی دانشگاه الزهرا(س) و همکاری و حمایت سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در هفته اول خرداد ماه 1394 با حضور اندیشمندان، پژوهشگران، دانشجویان و مسئولین مرتبط برگزار میشود.