محمد رسائلی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) گفت: با وجود آنکه هنوز در جریان جزئیات فراخوان دهمین جشنواره «تئاتر رضوی» قرار نگرفتهام، اما شنیدهها حاکی از آن است که براساس مفاد مندرج در این فراخوان تأکید مسئولان همچنان بر برگزاری این جشنواره با سبک و سیاق گذشته است.
وی ادامه داد: این در شرایطی است که با وجود وقفه دوسالهای که در برگزاری این جشنواره شاهد آن بودیم، این انتظار میرفت که فراخوان دهمین دوره جشنواره با ساختار و محتوایی متفاوتتر از قبل منتشر شود و همچنان شاهد اصرار بر برگزاری جشنواره به همان شیوه سنتی آن نباشیم.
رسائلی تصریح کرد: چند دورهای با کارگردانی نمایش در جشنوارههای موضوعی و دینی همچون «تئاتر رضوی» و «تئاتر صاحبدلان» شرکت داشتم، اما وجه مشترک تمام این رویدادهای تئاتر دینی آن است که به شکل تکراری با انتشار فراخوانی در مقطعی از زمان چند گروه نمایشی را به رقابت دعوت میکنند و پس از اختتامیه جشنواره همهچیز تمام میشود و هیچ تعهدی در مورد اجرای عمومی آثار نمایشی وجود ندارد.
کارگردان نمایش رضوی «ماه در چاه» در ادامه گفت: این اواخر در جریان جشنواره «تئاتر صاحبدلان» شاهد بودیم که این جشنواره به شکل همایش استانی و امکان ویژه برای اجرای عموم آثار شرکتکننده در شهرهای محل تولیدشان برگزار شد که تبعات مثبتی نیز به دنبال داشت که البته این جشنواره نیز به دلیل عدم تخصیص بودجه به تعطیلی کشیده شد.
وی افزود: به نظر من برای فعالان تئاتر شهرستانی که سهم بسزایی در رونق جشنوارههایی همچون «تئاتر رضوی» دارند، مطلوبتر از برگزاری سراسری و یا حتی ظرفیتسازی برای برگزاری بینالمللی این جشنواره آن است که ستاد جشنواره شرایطی را برای تأمین زیرساختهای فنی و سختافزاری برای اجرای عموم آثار برگزیده این جشنواره فراهم آورد.
برگزیده چهاردهمین جشنواره «تئاتر مقاومت» گفت: به نظر من اگر جشنواره فرهنگی و هنری امام رضا(ع) از اعتباری که طی سالهای برگزاری به دست آورده است استفاده کند و طی تعامل با مسئولان فرهنگی و هنری هر استان شرایطی را فراهم آورد که آثار شرکتکننده در جشنواره «تئاتر رضوی» طی سال و به منظور فرهنگسازی رضوی در استانهای گوناگون کشور اجرای عموم داشته باشند، نتایج بهتری از اینکه قرار باشد گام بلندی برای برگزاری بینالمللی آن بردارد حاصل میشود.