علی قنبری مطلق، رئیس اداره پیشگیری از سرطان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از تلاش وزارت بهداشت برای آموزش اصلاح سبک زندگی و خودمراقبتی جهت پیشگیری از سرطان خبر داد.
وی عنوان کرد: وزارت بهداشت، مذاکراتی را با وزارت آموزش و پرورش جهت ورود مباحث آموزشی و فرهنگ خود مراقبتی و اصلاح سبک زندگی مخاطرهآمیز برای ورود به کتابهای دانشجویان دانشگاه فرهنگیان انجام داده است تا از طریق مربیان و معلمانی که از این دانشگاه فارغ التحصیل میشوند، فرهنگ خود مراقبتی و سبک زندگی سالم به دانشآموزان منتقل شود.
وی تصریح کرد: سرطان معده و سرطان روده بزرگ در میان سرطانهای دستگاه گوارشی، سرطان مثانه و سرطان پروستات در میان مردان، سرطانهایی هستند که بیشترین ارتباط را با سبک زندگی دارند.
سبک زندگی بیشترین نقش را در ابتلا یا پیشگیری از سرطان دارد
قنبریمطلق افزود: اضافه وزن بالا، عدم تحرک و غذاهای پر کالری و چرب از جمله عواملی است که در سبک زندگی ناسالم منجر به افزایش درصد ابتلا به سرطان میشود به ویژه سرطان روده بزرگ و یا بیماری غیرواگیر مانند چربی خون، دیابت، و بیماریهای مزمن تنفسی میشود.
وی با اشاره به دیگر اقدامهای وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای پیشگیری از سرطان به وسیله اصلاح سبک زندگی عنوان کرد: در سطح شبکههای بهداشت و درمان باید افرادی را که دارای وزن بالا و تغذیه نامناسب هستند، شناسایی و ضمن اقدام برای درمان آنها بستههایی به آنان ارائه داد تا از طریق آموزش سبک زندگی سالم و خودمراقبتی بتوانند شیوه زندگی سالمی را پیش بگیرند.
رئیس اداره سرطان ادامه داد: سرطان در طول زمان ایجاد میشود اگرچه ژنتیک عامل مهمی در ابتلا به سرطان است اما سبک زندگی با گذشت زمان عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان است.
تأثیر معنویت در پیشگیری از سرطان
قنبری مطلق در پایان به تأثیر معنویت در خصوص پیشگیری از سرطان پرداخت و عنوان کرد: معنویت از دو جهت میتواند به پیشگیری از سرطان و دیگر بیماریها کمک کند؛ یکی اینکه کمک کند زندگی سالمی داشته باشیم و از تمسک به رفتارهای پر خطر بپرهیزیم و دیگر آرامشی که زندگی معنوی برای برای انسان به ارمغان میآورد باعث میشود مهمترین عامل دخیل در بروز انواع سرطان که استرس است از بین برود.