کد خبر: 2972500
تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۸
آخوندزاده عنوان کرد:

حمایت وزارت بهداشت از تحقیقات علمی قرآن پژوهی و طب/ شیادی به نام طب سنتی و استفاده از روایت‌های غیر مستند

گروه سلامت: قائم مقام معاون تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت با اشاره به این معاونت در رابطه با گسترش پژوهش در رابطه با طب اسلامی و سنتی، عنوان کرد: وزارت بهداشت از تحقیقات علمی قرآن پژوهی و طب حمایت می‌کند.

شاهین آخوندزاده قائم مقام معاونت تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، توضیح علمی توصیه‌های سلامت را که بر قرآن و سنت نبوی(ص) و ائمه(ع) تکیه دارند را باعث گسترش این دیدگاه‌ها در محافل علمی و پزشکی جهان دانست و اعلام کرد: وزارت بهداشت از تحقیقاتی که در این رابطه انجام شود حمایت می‌کند.

وی تصریح کرد: علم تجربی موضوعی است که با گذر زمان تغییر پیدا می‌کند و به صورت عادی نمی توان توصیه‌ای را که مثلا 500 سال پیش در مورد سلامت از طریق به کار بردن یک شیوه خاص ارائه می شد، پذیرفت زیرا که فاکتورهای آن تغییر پیدا کرده است، بلکه باید نخست تغییرات آن را پیدا کرد و سپس به شیوه ای کاملا علمی و روشمند عملکرد آن را بر بدن توضیح داد در این هنگام است که می‌توان آن دیدگاه را پذیرفت و آن را گسترش داد.

آخوندزاده ادامه داد: مثلا در مورد روزه گرفتن که علاوه بر اسلام در دیگر ادیان الهی نیز وجود دارد، در مذهب ما علاوه بر اینکه سالی یک ماه واجب است و فریضه ای دینی و معنوی است سلامت روح و روان را جلا می‌دهد و بر مفید بودن آن برای سلامت جسمی تأکید دارند، زیرا می‌دانیم که بر کیفیت زندگی و نحوه تغذیه اثر می‌گذارد. همچنین است باعث ارتقای عملکرد متابولیسم داخلی و پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر می‌شود.

وی تأکید کرد: این عملکردهای مفید را باید برای گسترش آن در محافل علمی و پزشکی به زبان علمی و کاملا روشمند توضیح داد.

حمایت وزارت بهداشت از تحقیقات علمی قرآن پژوهی و طب در دانشگاه‌ها
قائم مقام معاون تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت در ادامه به اقدامات معاونت متبوع خود در وزارت بهداشت در رابطه با گسترش پژوهش در رابطه با طب اسلامی و سنتی پرداخت و عنوان کرد: وزارت خود تحقیق نمی‌کند بلکه شرایط را آماده می‌کند که در دانشگاه‌ها تحقیق انجام شود.

وی افزود: در دانشگاه‌های مختلف و از جمله دانشگاه علوم پزشکی ایران یک مرکز تحقیقات طب سنتی و اسلامی وجود دارد. شبیه این مرکز تحقیقات در دانشگاه علوم پزشکی مازندرران و دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی هست، کارهای تحقیقاتی این مراکز مورد حمایت مرکز بهداشت بوده و به طور اخص در مرکزی که در دانشگاه علوم پزشکی ایران است، به آن بودجه داده تا طرح هایی که در زمینه قرآن پژوهی و طب، طب سنتی و اسلامی را ترویج و توسعه دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران اضافه کرد: وزارت بهداشت معاونتی دارد به نام معاونت طب سنتی این معاونت کارهایی را که انجام می دهد بر اساس منابع قرآنی است دو پروژه این معاونت از سوی معاونت تحقیقات و فن آوری مور حمایت مالی قرار گرفته‌اند.

شیادی به نام طب سنتی و استفاده از روایت‌های غیر مستند
آخوندزاده همچنین به شیادی تحت عنوان طب سنتی در ایران پرداخت و گفت: شارلاتانیسم در بین مدعیان طب سنتی زیاد است بسیار از کارهایی که در مراکز طب سنتی غیر قانونی صورت میگیرد و متأسفانه پای قرآن و حدیث را هم پیش می‌کشند در حالیکه چنین چیزهایی وجود ندارد به همین دلیل وزارت بهداشت تأکید دارد چنین کارهایی را تنها در مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی که مصوب این وزارتخانه هستند انجام دهند.

وی  عنوان کرد: بسیاری از این شیادان از احادیث غیر مستند سوءاستفاده می کنند مثلا دیده شده است که شخصی که به کار حجامت می پردازد صدها حدیث در باب فواید آن مطرح می کند که هیچکدام سندیت ندارند.

قائم‌مقام معاونت تحقیقات و فن‌آوری وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: نباید قرآن و حدیث را دست‌آویز امیال و مقاصد شخصی قرار داد، وزارت بهداشت شدیدا با این کار مخالفت و برخورد می‌کند.

captcha