کد خبر: 2993788
تاریخ انتشار : ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۸
ایکنا گزارش می‌دهد؛

سرگذشت مسجدی که چهره معنوی آن در سایه است

گروه جامعه: ساخت مسجدی واقع در پارک «دانشجو» تهران سال‌هاست که به خاطر مخالفت‌های دست‌اندرکاران تئاتر شهر با ظاهری غیرمعمول در حال ساخت است، اما مشخص نیست که به بهره‌برداری می‌رسد یا خیر؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مسجد ولیعصر(عج) واقع در خیابان انقلاب اسلامی، چهارراه ولیعصر(عج)، جنب تئاتر شهر در زمینی به مساحت پنج هزار متر مربع و با زیربنای ۲۷ هزار مترمربع توسط شهرداری منطقه ۱۱ در حال ساخت است.

اولین طرح ارائه شده برای مسجد و مجتمع فرهنگی ولیعصر طرحی از عبدالحمید نقره کار، استاد پیشکسوت دانشگاه علم و صنعت بود که به طور کامل به الگوی شناخته شده مساجد شباهت داشت، اما ارتفاعش حدودا 20 متر از تئاتر شهر بلندتر بود و مورد اعتراض هنرمندان قرار گرفت.

دست‌اندرکاران و علاقه‌مندان به تئاتر شهر از بابت وجود این مسجد با چنین طراحی ابراز نگرانی و عنوان کردند که تئاتر شهر ترک خورده و نشست کرده است. بنابراین سازمان توسعه فضاهای فرهنگی طراحی مسجد را تغییر داد و مسجدی بدون مناره و گنبد ایجاد کرد.

شبستان تاریک مسجد

عدم وجود مناره و گنبد در مسجد ولیعصر(عج) موجب شده است که مسجد فاقد نورگیر باشد و شبستان مسجد تاریک شود در حالی که مسجد باید از سه جهت دارای نورگیر باشد. معماری این مجموعه شباهتی با مسجد ندارد و این درحالی است که شهرداری در حال ایجاد گنبد برای مساجد مختلف است.

شاکری، عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران در گفت‌وگو با رسانه‌ها اعلام کرده بود که تصاویر این مسجد را در جلسه شورا نشان داده و اعتراض خود را به نوع ساخت این مسجد ارائه و  شهرداری منطقه ۱۱ نیز متعهد به تغییر طرح شده است. اما تا کنون تغییری حاصل نشده و این پروژه مراحل پایانی خود را طی می‌کند.

مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در پاسخ به سوال ایکنا مبنی بر تعیین تکلیف مسجدی که در پارک دانشجو با ظاهری نامناسب ساخته شده است، گفت: این مسجد در ابتدا طراحی دیگری داشت که با مخالفت برخی مسئولان تئاتر شهر مواجه شد. آنها بیان می‌کردند که این معماری به تئاتر شهر آسیب می‌رساند در صورتی که در بررسی‌های که ما داشتیم ایراد و مشکلی دیده نمی‌شد. گویا برخی راغب نبودند در این مکان مسجدی ساخته شود.

وی ادامه داد: در این راستا شرکت توسعه فضاهای فرهنگی طراحی مسجد را بدون هماهنگی با شورای اسلامی شهر تهران تغییر داد. در صورتی که این معماری وضعیت جالبی ندارد و مورد قبول شورا نیست. اکنون در تلاش هستیم با طراحی‌های مناسب در داخل مسجد تا حدی این اوضاع را سامان بخشیم.

آیا بهره برداری از مسجد صورت می گیرد؟

بنابر این گزارش، با وجود هزینه‌هایی که برای ساخت این به اصطلاح مسجد صرف شده است هنوز مطمئن نیستیم که برخی مسئولان حاضر به بهره‌برداری از این پروژه شوند.

طولانی شدن روال ساخت و تغییر طراحی این مسجد منجر به تغییرات مختلفی در مسئولان شهرداری منطقه 11 شد در صورتی که شایسته بود ضرورت وجود ساخت مسجد در چنین مکانی بیشتر مورد بحث و بررسی قرار گیرد و یا طراحی آن با هماهنگی بیشتر مسئولان ذیربط همراه شود.

در حالی که شهرداری تهران از سوی شورای اسلامی شهر تهران مأمور ساخت 400 مسجد برای رفع کمبود مساجد تهران شده و تا کنون نیز عملیات ساخت و ساز ۱۲۵ مورد از این مساجد آغاز شده است، امیدوریم به نحوی با ساماندهی این پروژه نمره منفی در کار ساخت مساجد برای شهرداری تهران ثبت نشود.

طراحی مسجد «پارک دانشجو» بدون هماهنگی شورای شهر بود

captcha