به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، فراهم کردن بستر ارتباط پرسرعت و امن مراکز و ادارات کل استانها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از پروژههای حوزه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال بهشمار میرود.
یکی از مشکلاتی که تمامی سازمانها در ابعاد بزرگ با آن دست به گریبانند ارتباط بین مراکز و ادارات مختلف آن سازمان در اقصی نقاط کشور میباشد. انجام انتقال داده و به اشتراکگذاری فایلها، استفاده از سامانههای اداری و اتوماسیون مشترک مواردی است که وجود بستر ارتباطی مناسب، امن و باسرعت بالا را میطلبد که با راهاندازی این بستر به جرئت میتوان گفت که اتصال تمامی ادارات کل استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز محقق میشود.
فاز نخست توسعه مرکز داده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
به منظور پاسخگویی به نیازهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت زیرساختهای لازم برای استقرای پورتالها، سامانههای ارتباطی و سیستمهای اتوماسیون اداری توسعه دیتاسنترهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در چند فاز در دستور کار قرار گرفته است.
فاز نخست این طرح در دولت تدبیر و امید آماده راهاندازی است. سرعت بالای تبادل اطلاعات و داده از ویژگیهای بارز این پایگاه داده است.
رایانامه فرهنگ(فرهنگ میل) جهت استفاده اصحاب فرهنگ و هنر
پیش از این خلأ پست الکترونیک ویژه اصحاب فرهنگ و هنر برای تبادل اطلاعات احساس میشد که با راهاندازی فرهنگ میل، اصحاب فرهنگ و هنر میتوانند با آسودگی در بستری امن پیامهای الکترونیکی خود را نگهداری و انتقال نمایند. از مزیتهای این پست الکترونیک میتوان به سرعت بالا و امن بودن آن اشاره کرد.
لوگوی هوشمند دیجیتال
لوگوی هوشمند دیجیتال؛ ثبت ردهبندی و فهرست موضوعی سایتهای ایرانی از دیگر پروژههای حوزه فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال بهشمار میرود.
در راستای افزودن سازوکارهای ایجابی جهت بهرهبرداری مطلوب کاربران از فضای مجازی، اعطای لوگوی دیجیتال به پایگاههای اینترنتی ثبت شده در ساماندهی در دستور کار قرار گرفت.
به پایگاههای اینترنتی که مراحل احراز هویت و ثبت خود را طی کرده و تمامی مجوزهای لازم برای فعالیت را دارند یک لوگوی دیجیتال اعطا میشود که در صفحه اول پایگاهها قابل مشاهده خواهد بود.
از مزایای این لوگو این است که کاربران با مشاهده آن از اطمینان خاطر نسبی در مورد پایگاههای مذکور و محتوای آن برخوردار خواهند شد. علاوه بر این با کلیک بر روی این نماد اطلاعاتی همچون اطلاعات مربوط به رسانه برخط از قبیل نام مدیر مسئول، آدرس رایانامه، اطلاعات مربوط به گواهی ثبت صادر شده، اطلاعات مربوط به مجوزهای فعالیت و اطلاعات مربوط به ردهبندی قابل مشاهده است.
همچنین ردهبندی پایگاههای اینترنتی ثبت شده در ساماندهی جهت ایجاد رقابت برای افزایش کیفیت محتوایی پایگاههای اینترنتی در این سامانه پایگاهها هم از نظر کاربران استفاده کنند و هم از نظر کارشناسان متخصص ردهبندی میشوند. نتایج ردهبندی در پایگاه ساماندهی و نیز در لوگوی دیجیتال اعطا شده قابل مشاهده خواهد بود.
ایجاد فهرست موضوعی از پایگاههای اینترنتی ثبت شده در ساماندهی جهت سهولت دسترسی کاربران ایرانی به سایتهای ثبت شده یک فهرست موضوعی از سایتها ایجاد میشود که کاربران میتوانند به راحتی با مراجعه به این بخش سایت، سایتهای معتبر در زمینه موضوع مدنظر را بیابند.
پنج عنوان کتاب در حوزه مطالعات راهبردی فضای مجازی
این کتابها که به همت مطالعات راهبردی مرکز فناوری اطلاعات و رسانههای دیجیتال تدوین شدهاند به بررسی چالشها و آینده پیش روی فضای مجازی میپردازند.
این کتابها شامل رسانههای دیجیتال در جهان عرب، برنامهها و چشماندازها، سرمایه گذاری در کسب و کارهای نوپا(استارتآپها) با نگاهی به وضعیت کشور و منطقه، رایانش ابری و نقش آن برتولید محتوا در ایران، این کتاب را در خانه دانلود کنید و رسانههای اجتماعی و شبکههای اجتماعی مجازی؛ آمارواطلاعات وضعیت استفاده از آنها در دنیا و ایران؛ ملاحظات تحقیق و فعالیت اجرایی در باب آنها است.
طرح ملی فرهنگیار
طرح ملی فرهنگیار به منظور ارتقای دانش و مهارت عمومی مردم در استفاده صحیح از رسانههای دیجیتال به منظور بسط، گسترش و نشر محتوای فرهنگی ایرانی اسلامی در فضای مجازی، آشنایی با فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی، آسیبهای این حوزه و چگونگی برخورد و مواجهه با آن راهاندازی شده است.
در این طرح آموزشهای مختلف به صورت تخصصی و عمومی در سه سطح فرهنگ یار ارشد، همیار فرهنگ و همراه فرهنگ در اختیار مخاطبان قرار می گیرد.
فرهنگیاران ارشد آموزشهای تخصصی لازم را به صورت ردهای و براساس دپارتمان آموزش فرهنگیاری فراخواهند گرفت. وظیفه فرهنگیاران ارشد انتقال دانش و مهارت به همیاران است؛ همچنین مدیریت و هدایت همیاران و همراهان را نیز برعهده دارند.
در حوزه آموزشهای عمومی با ایجاد شبکههای ارتباطی محتوا مناسب به دست فرهنگیاران میرسد که ایشان در موقعیتهای مختلف بر حسب شرایط از این محتوا استفاده میکنند. یکی از این شبکههای ارتباطی در نرمافزار ارتباطی بیسفون به نام فرهنگیار راهاندازی شده است.
همچنین شبکه اجتماعی فرهنگیار نیز برای اشتراکگذاری محتوا و به عنوان پل ارتباطی همیاران با فرهنگ یاران ارشد و همراهان فرهنگ با فرهنگ یاران میباشد. اکثر محتوای مورد نیاز فرهنگیاران و آموزشهای لازم در شبکه فرهنگیاران بارگذاری میشود.
فرهنگیاران از امتیازات ویژهای در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برخوردارند که استفاده از امکانات مراکز زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین استفاده از آموزشهای تخصصی لازم در حوزه فضای مجازی و فرهنگ ایرانی اسلامی با امکان دریافت گواهی معتبر آموزشی از این وزارتخانه بوده است.
در مرحله بعد از آموزش فرهنگیاران ارشد، ایشان به عنوان مربی و سرحلقه همیاران هرکدام مدیریت حداقل یکصد همیار فرهنگ را برعهده دارند. همیاران فرهنگ ناشران اصلی محتوا هستند که با استفاده از فناوری اطلاعات مناسب در اختیار ایشان به انتقال داده میپردازند.